SUA raman pe primul loc in topul tarilor care distribuie cel mai mult spam

raport spam luna mai kasperskyExpertii Kaspersky Lab au realizat raportul traficului de mesaje din luna mai, semnalizand mentinerea pe prima pozitie in clasament a Statelor Unite ale Americii, cu un procentaj de 20.8% din totalul mesajelor nedorite care au circulat pe Internet. Aceasta rata a crescut 8.5% fata de luna aprilie a acestui an.
In luna mai, Romania (1.7%) s-a clasat pe locul 16 in topul realizat de Kaspersky Lab, insa, la nivel general, tara noastra se afla pe pozitia a saptea, dupa cum arata ultimul raport de analiza a traficului spam din primul trimestru al anului 2010. Urmatoarele doua tari dupa SUA sunt India (7.5%) si Rusia (5.4%), iar China (3.6%) si Brazilia (3.7%) incep sa urce din ce în ce mai rapid spre topul clasamentului.

Iata graficul tarilor care au distribuit cea mai mare cantitate de spam in luna mai 2010:
grafic spam mai 2010


A fost semnalata o scadere considerabila a procentului de mesaje spam provenite din Germania si Italia, cu 2% mai mic fata de luna aprilie. Interesanta este si intrarea în top a unei noi tari, Argentina, care a atins o rata de 2.1% din volumul total de mesaje nesolicitate distribuite.
Expertii Kaspersky Lab au observat ca industria spam s-a dezvoltat atat de mult, incat creste si descreste direct proportional cu evolutia economiei globale. Astfel, relatia client – spammer respecta aceleasi principii de business caracteristice oricarui contract incheiat intre doua companii legitime. Mai multe detalii despre acest subiect puteti gasi aici:
https://www.securelist.com/en/analysis/204792112/Spam_How_it_Mirrors_the_Global_Economy.


In continuare, cele mai frecvente atacuri phishing tintesc PayPal (50.4%), eBay (13.4%), HSBC (8.5%) si Facebook (6.9%). Intregul raport spam pentru luna mai poate fi citit aici: https://www.securelist.com/en/analysis/204792124/Spam_Report_May_2010.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “SUA raman pe primul loc in topul tarilor care distribuie cel mai mult spam”

 1. Official

  Spamul va continua să existe mult timp înainte. Înăsprirea legislaţiei internetului va scădea spamul obişnuit prin e-mail care se va redirecţiona spre spyware şi adware. Tot un drac.

 2. Devirusare

  SUA ramane….

  Statele Unite ale Americii raman….

  🙂

 3. Tweets that mention SUA raman pe primul loc in topul tarilor care distribuie cel mai mult spam -- Topsy.com

  […] This post was mentioned on Twitter by Dragos, C R. C R said: SUA raman pe primul loc in topul tarilor care distribuie cel mai mult spam: Expertii Kaspersky Lab au realizat rap… https://bit.ly/d4PMZS […]

Leave a Reply