Unmask Parasites – Verifica daca un site este infectat

Unmask Parasites este un serviciu online care ajuta la detectarea continutului  malitios inserat de catre hackeri in paginile de web exploatand vulnerabilitatile continute.


In ultimul timp au fost lansate diferite programe avand acelasi scop: identificarea paginilor web infectate. Aplicatii ca WOT(Web of Trust), Norton SafeWeb , Mcafee Site Advisor menite sa previna accesarea site-urilor ce ameninta securtiatea vizitatorilor lor, dar siguranta nu se afla numai in identificarea amenintarilor informatice continute, ci si in detectarea scripturilor HTML suspicioase impreuna cu site-urile “parazite” ascunse. Hackerii exploateaza vulnerabilitatile gasite in web software-ul blogurilor, forumurilor pentru a introduce un continut malitios ascuns .

De cele mai multe ori tehnica aceasta este folosita de catre spammeri care adauga sute de link-uri ascunse sau “parazite”, paginilor de web care promoveaza diferite oferte, produse etc.

Un alt exemplu de continut malitios ascuns este acel cod ce redirectioneaza vizitatorii site-ului initial odata accesat ca raspuns al cautarilor de pe Google, spre alte site-uri suspicioase.

Toate acestea au in comun pagini de web ce beneficiaza de pe urma vizitatorilor si site-ului gazda (hosting site).

Urmarile acestor paraziti informatici sunt:

 • vizitatorii site-ului exploatat sunt redirectionati spre alte site-uri
 • timpul de raspuns al site-ului victima se mareste, cateodata acesta devenind inactiv
 • orice informatie privata detinuta pe web server-ul paginilor atacate este expusa eventualilor hackeri
 • site-urile injectate sunt considerate spam de catre Google iar cu aceasta ocazie countul AdSense al detinatorului este banat/blocat si multe alte probleme neasteptate.

De asemenea, Unmask Parasites verifica daca site-ul respectiv a fost listat ca fiind periculos de catre Google pentru a usura decizia vizitatorilor.

Link-ul catre Unmask Parasites

https://www.unmaskparasites.com/

Experta in devirusare si securitate IT, urmeaza cursurile BleepingComputer.com, unde este Malware Study Hall Senior.

3 responses to “Unmask Parasites – Verifica daca un site este infectat”

 1. Jan

  De mult cautam un astfel de site. Foarte tare acest blog sau site ! Am invatat multe despre securitate si m-a ajutat sa ma apar mai bine de virusi. Am adaugat acest site pe blogul meu ca e ca lumea !

 2. laxinuver

  Interesant serviciu,din prezentarea ta pare mai sofisticat ca URL Void.

 3. unu

  https://safeweb.norton.com/

  mc afee site advisor instalat in firefox si IE.

Leave a Reply