Scam online ? Acum si offline (Microsoft demonstreaza cat de creduli sunt oamenii)

Scam-ul reprezinta o metoda de a castiga increderea unei persoane, cu scopul de a-i obtine informatiile personale: adresa, cont bancar, cod PIN si orice alte informatii private.

Internetul este plin de asemenea pacaleli. Doua dintre cele mai cunoscute sunt bancile false si “Nigerian scam”.
Anual mii de persoane cad in plasa acestor persoane rau-voitoare si isi pierd contul bancar. Rapoartele anului trecut au aratat o crestere cu peste 62% a acestui tip de atacuri.

O echipa desemnata de Microsoft a amenajat in centrul New York-ului un sediu nou al unei banci denumite “Greater Offshore”, banca ce nu exista de fapt. In schimbul datelor personale mentionate mai sus, plus amprenta (pentru mostre ADN) se ofereau 500$ pentru simpla deschidere a unui cont bancar.


A doua locatie construita a fost un asa-numit “magazin de mosteniri”. Locatia mima tehnicile scam-ului Nigerian si promitea o mostenire fabuloasa tuturor celor care doreau sa isi ofere informatiile confidentiale cerute de “angajatii” magazinului.

Credeti ca au avut succes ? Urmariti clipul de mai jos:

A fost un experiment foarte interesant, care a demonstrat inca odata ca oamenii sunt de multe ori prea creduli si naivi divulgand cu o mare usurinta datele personale oricui i le-ar solicita pentru a obtine un anume castig.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

5 responses to “Scam online ? Acum si offline (Microsoft demonstreaza cat de creduli sunt oamenii)”

 1. Sorinu26

  Cat de prosti pot fi unii oameni :(, prea prea creduli…

 2. hei

  pai i le-as da si eu pt 500 dolari

 3. laxinuver

  Am văzut știrea pe Softpedia,nu vorbesc engleză dar am priceput despre ce era vorba, acum o recitesc tradusă și într-adevăr suntem prea creduli. Mai multă stăpânire de sine!

 4. Raduc

  Şi la final ce sa vezi…era reclama la internet explorer 8 :)) oricum,foarte tare filmuletul

Leave a Reply