Testul VirusBulletin pe luna iunie 2010 a fost publicat

virus bulletinVirusBulletin este o revista dedicata securitatii IT, cu prima aparitie in anul 1989. Din 1991 a organizat anual conferinte la care participa elita producatorilor de produse de securitate IT.
In plus, testele sale comparative pe programe antivirus au devenit un standard recunoscut de toti producatorii.

In luna iunie 2010 a avut loc un alt test pe un sistem de operare Windows Server 2008 R2, la care au participa 33 de programe antivirus


Testul consta in evaluarea detectiei pe un set de virusi In the Wild โ€“ ITW (foarte raspanditi) si pe alt set de virusi zoo (virusi cu o rata de raspandire mai mica). In plus se testeaza si rata de detectii fals pozitive (fisier curat clasat in mod eronat ca fiind infectat) pe un set de fisiere neinfectate.

Iata ce produse au picat testul in aceasta luna:

Bkis BKAV (4 alarme false)
Digital Defender (1 alarma falsa)
eEye (3 virusi ITW ratati)
FRISK F-Prot (4 alarma falsa)
Norman(3 virusi ITW ratati si 3 alarme false)
VIRUSfighter Pro (1 alarma falsa)

Alte produse testate: (Alwil avast!, AVG, BitDefender Security, eScan Internet Security, ESET NOD32, F-Secure Anti-Virus, G Data AntiVirus, Kaspersky Anti-Virus, McAfee VirusScan, Rising, etc) au primit distinctia VB 100%, reusind o detectie buna conform standardelor VirusBulletin.

Este de notat scaderea de forma a Frisk F-Prot, ce a generat un numar considerabil de mare de alarme false.
In ceea ce priveste detectia virusilor polimorfici, Avira, G Data, BitDefender, F-Secure au fost la inaltime cu 100% detectie.
Pe de alta parte, Kaspersky a ratat de putin procentul fruntas, obtinand 99.69%. ESET Nod32 a detectat 99.96% din virusii polimorfici.
Reamintesc ca detectia virusilor polimorfici este una dintre cele mai dificile si evidentiaza capacitatea producatorului de a implementa un motor antivirus eficient.

Kingsoft, producatorul chinez a scos un scor total dezamagitor de 57.11%. Rising, rivalul sau a reusit un scor ceva mai bun: 65%

In ceea ce priveste detectia virusilor de tip trojan: Avira AntiVir a reusit un scor de 96.59%, BitDefender – 92.59%, NOD32 – 95.22%, F-Secure – 93.01%, Kaspersky – 93.12%, iar liderul a fost G Data cu 98.84%.

Kingsoft a reusit “naucitorul” scor de 14.71% detectie, Rising surclasandu-l si aici cu 38 %.


Nu in ultimul rand, categoria worms a dezvaluit rezultatele: Avast! Server – 98.24% (lider), Avira – 98.05%, BitDefender – 92.11%, NOD32 – 97.24%, F-Secure -90.68%, G Data – 97.07%.

In final, a fost actualizat si rezultatul testului RAP (Reactive and Proactive Protection), care evalueaza detectia proactiva (euristica) a produselor antivirus. G Data, ESET, Kaspersky si Avira au fost printre lideri.
Rezultatele complete le vedeti in graficul de mai jos:

RAP iunie 2010 virus bulletin

Am precizat rezultatele obtinute de fiecare produs la detectie in timp-real, deoarece aceasta este cea care conteaza cel mai mult pentru protectia efectiva a PC-ului. Este importanta si detectia ulterioara infectarii, insa preventia ramane de dorit in orice moment.

De asemenea, mentionarea produselor chinezesti: Kingsoft si Rising a fost facuta dintr-un motiv simplu: au versiuni gratuite oferite pentru protectie si detectiile lor lasa foarte mult de dorit, fiind total nerecomandate.
Produsele se axeaza pe virusii din zona Asia, al carui procent de marketing este preponderent.

Alte detalii si rezultatele complete le gasiti aici: https://www.virusbtn.com/vb100/archive/2010/06

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

27 responses to “Testul VirusBulletin pe luna iunie 2010 a fost publicat”

 1. happyday

  cum pot achizitiona kingsoft ala? ca mi-a trezit brusc interesul.

 2. Tweets that mention Testul VirusBulletin pe luna iunie 2010 a fost publicat -- Topsy.com

  […] This post was mentioned on Twitter by Iulian , C R. C R said: Testul VirusBulletin pe luna iunie 2010 a fost publicat: VirusBulletin este o revista dedicata securitatii IT, cu … https://bit.ly/cRcd9b […]

 3. Alex20

  Avira si eset s-au descurcat destul de bine , la fel si g-data , dar kaspersky sincer mi se pare ca a dezamagit.La pretentiile lor ma asteptam la rezultate mai bune in special fata de concurenti.

 4. bcman

  @hd
  Versiunea beta e gratuita ๐Ÿ˜€

 5. SirGod
 6. Nick

  Foaaarte interesant!
  Esetu’ se ridica iarฤƒลŸi ,step by step ! ๐Ÿ™„
  I’m happy , but not all day! ๐Ÿ˜ˆ

 7. Lohmar ASHAR

  Rezultatele obtinute de Avira in aceste teste sunt reprezentative si pentru versiunea Free !? sau doar pentru “suita”/pachetul complet/cu bani ?

 8. happyday

  @SirGod
  merci pentru amabilitate, dar glumeam doar ๐Ÿ˜‰ .
  adevarul ca e greu sa te abtii. uite ce descriere baga astia pe site : “Kingsoft Office makes things done perfectly
  Kinsoft Internet Security 9 Plus is an advanced anti-virus and security software specifically designed for Internet users. It is a complete package with Anti-Virus, Anti-Spyware, and Firewall software, providing a complete solution against viruses and security threats. It protects the computer system against spyware, malware, phishing attacks, Trojans, etc. ”
  nici macar numele produsului n-au fost in stare sa-l scrie ca lumea : kinsoft ๐Ÿ˜† .
  cred ca e foarte eficient in detectarea virusilor cu ochi mici si oblici, care se raspandesc prin intermediul boabelor de orez ๐Ÿ˜€

 9. Cata

  Oare antivirusul Comodo o sa participe vreodata la astfel de teste sau producatorii lui nu sunt interesati de asa ceva ?

 10. Test VirusBulletin iunie 2010 « Software4Windows

  […] , s-au realizat rezultatele din graficul de mai jos . Pentru mai multe informatii dati click aici […]

 11. Adylyk

  Dar unde este Norton?

 12. George

  norton nimic?

 13. Alex20

  Ce nu inteleg este de ce nu apar vesti cu urmatoarea versiune de nod32.Deja versiunea 4 are destul de mult peste un an vechime.Bitdefender, norton, kas, au lansat deja versiunile 2011.
  Oricum cred ca urmatoarea versiune de nod32 le va inchide gura multor “experti” in antivirusi.

 14. Shakalu

  Radule, poate ne dai mai multe informatii si despre sponsorii VB. Spre exemplu, la o conferinta din 2009, iata aici sponsorii: https://www.virusbtn.com/conference/vb2009/index. Iata si din 2010: https://www.virusbtn.com/conference/vb2010/index

  Fiecare intelege ce vrea ๐Ÿ™‚ Ringing any bell?

 15. stefan

  MSE nu a participat?

 16. nuti

  Condoleante anti-aviracilor hahaha…

 17. catalin

  Legat de ESET si de ce spunea Alex20 mai sus, intr-adevar, demonstreaza ca este unul dintre cele mai bune programe de acest fel create vreodata ; si asta chiar daca in momentul de fata este cu o versiune sub concurenta. Este impecabil raportand impactul asupra sistemului si performanta de care da dovada.
  Nu degeaba are cele mai multe premii in testele “Virus Bulletin” si nu numai!

 18. ParadoXs

  Si sa inteleg ca GData a fost cel mai bun?

 19. laxinuver

  Mฤƒ bucurฤƒ rezultatul obลฃinut de Avira.

 20. likeastar20

  Gdata: avast+bitdefender , normal sa fie pe primul loc .

 21. pablo

  Avira nu dezamageste…;)

 22. m3

  Ma dezamagit complet kaspersky :(( app radule imi poti spune cam p c loc este kaspersky internet security in momentul de fata si care este cel mai bun ? si cu ce versiune a kasperksy sa efecutat testul ? si daca mai e bun de ceva kasperksy internet security 2010 ๐Ÿ™‚ ca as lua cel mai bun antivirus da la sistemul meu nu cred ca ma tine (1gb ram intel atom placa , xp sp2 )

 23. BitDefender si G Data au picat testul VirusBulletin pe luna august 2010

  […] SP2 (Business Edition), la care au participa 54 de programe antivirus, un numar mai mare fata de testul precedent, unde erau evaluate 33 de produse. […]

Leave a Reply