Wondershare Time Freeze 2.0 – Virtualizare, deci “Adio virusi”

O solutie excelenta in a te feri de virusi este folosirea unui program care “iti ingheata” setarile si toate fisierele de sistem si nu numai.
Ce inseamna asta? Atunci cand activezi programul respectiv, acesta va retine tot ce exista pe partitia protejata in acel moment si orice modificare ulterioara: chei registry, fisiere, servicii, etc vor fi indepartate dupa restart.

Cu alte cuvinte, poti rula orice fisier doresti, chiar si virusi in mod intentionat (desi nu va sfatuiesc sa faceti asa ceva), iar dupa restart PC-ul va fi perfect functional, la starea dinaintea rularii acelor fisiere periculoase.
Totusi, trebuie tinut cont si de aspectul pierderii fisierelor personale create, salvate, modificate in perioada cat este activ soft-ul de tip “time freezing”. Iar pentru asta programul Time Freeze de la Wondershare are comportament diferentiat fata de folderele definite de utilizator: unele sunt readuse la starea initiala dupa restart, altele raman modificate.

wondershare time freezer 2

Returnil sau Deep Freeze sunt probabil mai cunoscute si pentru primul am prezentat cateva promotii.
Wondershare Time Freezer face tot ce am descris mai sus, protejand de asemenea si foldere predefinite de utilizator.
Despre versiunea 1.0 a programului, v-am povestit mai demult in aceasta postare. De asemenea, acea versiune este GRATUITA.


De curand a fost lansata versiunea 2.0. Sa vedem ce face acest program si ce noutati aduce.

Iata lista modificarilor aduse acestei versiuni:

Adaugarea suportului pentru Sistemele de Operare pe 64-bit: in timp ce Time Freeze 1.0 este compatibil doar cu sistemele 32-bit, Time Freeze 2.0 are suport 64-bit, incluzand Windows 7, XP, Vista si Windows 2000.
Protectie MBR imbunatatita: protejeaza sectorul de bootare al hard disk-ului principal pentru a garanta pornirea corespunzatoare a computer-ului.
Mod Buffer prin Memoria Fizica: cand utilizatorul activeaza Protectia Sistemului in Time Freeze 2.0, pot folosi acest mod, care poate in primul rand mari viteza si performanta sistemului virtual cu cel putin 60%, si in al doilea rand reduce frecventa scrierii\citirii hard disk-ului, prelungindu-i astfel durata de viata.

Setari avansate Time Freeze

Protectie USB: previne infectarea PC-ului prin virusi de pe stick-urile USB, si previne copierea datelor din PC pe stick-uri USB de catre alti utilizatori ai computerului.
Protectie imbunatatita a Folderelor: motorul de protectie al folderelor este rescris pentru a asigura o protectie mai puternica impotriva virusilor de orice tip si pentru a pastra fisierele protejate curate de orice infectie.
Ascundere automata a iconului din system tray: Prin combinatia (Ctrl+Alt+F8) icon-ul poate fi afisat\ascuns.
Interfata grafica noua
Optiuni mai flexibile: cu Time Freezer 2.0, este mult mai usor sa salvezi\abandonezi datele din sistemul virtual la intoarcerea in sistemul real; este de asemenea posibila setarea unui mod de protectie diferentiat pentru diverse foldere.

timefreezer 2.0 protectia folderelor

Putem spune ca ceea ce face este crearea unui sistem virtual, in care vor rula aplicatiile si se vor deschide documentele, pozele, etc, iar la restart vor dispare toate modificarile efectuate de la activare.
Pentru activarea protectiei mutati slider-ul din tab-ul “System Protection” pe ON.

Astfel, virusii pot ramane de domeniul trecutului, iar PC-ul sa ramana complet curat.

Am testat programul si functioneaza perfect.
Totusi trebuie setat conform pozei de mai jos, astfel:
Navigati in tab-ul “Settings” si bifati cele doua optiuni de sub “System Protection Settings” – Enable Protection when Windows starts up si Protect the boot sector of the primary hard drive when protection is enabled
De asemenea in cadrul “Folder Protection Settings”, bifati Enable Protection when Windows starts up:

setari wondershare time freezer

Apasati la final “Apply settings“.


Programul poate fi testat si folosit in mod gratuit timp de 30 de zile:
https://www.disk-utilities.com/time-freeze/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

16 responses to “Wondershare Time Freeze 2.0 – Virtualizare, deci “Adio virusi””

 1. adrian

  radu spune-mi si mie un Browser care sa nu consume multi rami ca am numa 224 rami ???

 2. Mikay

  pare interesant programul si in acelasi timp util 🙂

  si daca il opresc inainte sa dau restart/ turn off ce se inampla? se restaureaza atunci pe loc, cum a fost inainte de activare sau e ca si cand nu a fost activat programul?

 3. ionas

  ruleaza in paralel cu alt virus instalat pe pc?

 4. George

  merge pe win 7 x64?

 5. George

  ajunge versiunea free pt o protectie buna?

 6. Cata

  @George Doar versiunea pro merge si pe windows 7 x64
  Versiunea gratuita nu are o protectie la fel de buna ca cea pro, dar asta nu inseamna ca nu e eficienta. Citeste ce a scris Radu despre versiunea pro si vezi care sunt avantajele pe care le are fata de cea gratuita.

 7. Tweets that mention Wondershare Time Freeze 2.0 – Virtualizare, deci “Adio virusi” -- Topsy.com

  […] This post was mentioned on Twitter by alex, Radu. Radu said: Wondershare Time Freeze 2.0 – Virtualizare, deci “Adio virusi”: O solutie excelenta in a te feri de virusi este fo… https://bit.ly/9SkfgO […]

 8. adrian

  radu te rog spune-mi si mie un browser care sa nu consume multi rami ca am numa 224 rami ???

 9. Mikay

  OK! Merci mult Radu 😉

 10. marius

  Oare voi chiar nu ati auzit de Shadow Defender,cel mai simplu si eficient program de virtualizare?Merge brici pe XP si pe 7.
  De ce sa ne chinuim cu returnil si time freeze?
  Va rog sa-l testati…e tare!

 11. Casch

  Cred că funcţionează ca acest lucru.
  Atunci când protecţia este activată, dacă reporniţi computerul, acesta va reveni la momentul în care protecţia este oprit. Fişierele noi sau modificări produse de protecţie atunci când se află pe toate vor fi pierdute.
  Atunci când protecţia este, şi să îl porniţi off, atunci toate noile modificări vor fi salvate în sistem real.

 12. Wondershare Time Freeze 2.0 – licenta GRATUITA (oferta limitata)

  […] Pentru detalii suplimentare cititi evaluarea mea prezentata pe blog, acum cateva saptamani: https://www.faravirusi.com/2010/07/23/wondershare-time-freeze-2-0-virtualizare-deci-adio-virusi/Promotia va incepe peste circa 19 ore din momentul postarii mele. Nu ratati un program excelent. […]

 13. Doar azi gratuit: Wondershare Time Freeze 2.0 | CNET.ro

  […] dar Radu de la FaraVirusi.com scrie “Am testat programul şi funcţionează perfect.” Citiţi aici ampla lui analiză, făcută acum două luni. În plus, cred – netestat! – că oferta e […]

 14. Wondershare Time Freeze 2.0 – licenta GRATUITA

  […] Pentru detalii suplimentare cititi evaluarea mea prezentata pe blog mai demult: https://www.faravirusi.com/2010/07/23/wondershare-time-freeze-2-0-virtualizare-deci-adio-virusi/ […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.