Protectia Proactiva si Rolul ei [VIDEO]

Va promiteam mai demult o rubrica noua pe FaraVirusi.com: Interviuri VIDEO. Iata ca avem primul astfel de interviu, realizat cu sprijinul BitDefender si prin amabilitatea lui Catalin Cosoi, Head of the Online Threats Lab la BitDefender.

Prima intrebare pe care i-am adresat-o a fost:

Ce inseamna protectia proactiva si de cate feluri este ea? Care este importanta ei in ziua de azi?
Asteptam reactiile voastre sub forma de intrebari, comentarii, sugestii si mai ales subiecte pentru viitoarele Interviuri VIDEO.

Cu ce frecventa vreti sa postam noi interviuri? Ce abordare ati dori sa aiba acestea? Aveti vreo nelamurire sau ceva ce va framanta in mod special, legat de securitatea IT? Acum puteti sa intrebati: noi va raspundem!

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

22 responses to “Protectia Proactiva si Rolul ei [VIDEO]”

 1. Florin

  Avand in vedere ca il cheama Cosoi, are vreo legatura cu Laura Cosoi?:D

 2. Tweets that mention Protectia Proactiva si Rolul ei [VIDEO] -- Topsy.com

  […] This post was mentioned on Twitter by Dragos, Radu. Radu said: Interviu VIDEO: Despre Protectia Proactiva si Rolul ei: Va promiteam mai demult o rubrica noua pe FaraVirusi.com: … https://bit.ly/drYTQv […]

 3. Vest

  foarte buna ideea si realizarea…

  Intrebarea mea suna cam asa:

  Riscul antivirusilor falsi (rogue) in lumea virtuala. Solutiile Bitdefender la acest malware:)

 4. happyday

  n-ai gasit si tu unul care sa se pieptene si sa se barbiereasca dimineata 😀 ?
  intrebarile de la articolul precedent raman valabile 🙂 .

 5. Nick

  Salut! Aş dori ca în unul din clipurile următoare să fim informaţi despre posibilele daune provocate bietului nostru PC de un rootkit polimorfic! Şi cum putem preveni asta ! 🙄

  1. laxinuver

   Subscriu la întrebarea ta dar cu o completare pentru cei mai puțin pricepuți ca mine, și anume: Ce este un rootkit polimorfic, care este diferența dintre unul “obișnuit” și cel polimorfic?

   1. Nick

    @laxinuver
    Diferenţa dintre cei doi este următoarea : exista numai cel “obişnuit” (deocamdată).Când va apare şi rootkitu’ polimorfic , D-zeu cu mila , pentru toţi producătorii de soluţii de securitate … 😥
    PS. Cred că o prezenţă feminină de la Bit , în clipurile următoare , va avea mai mult succes… 🙄

    1. laxinuver

     Rootkit-ul nedetectabil, acum am înțeles și îmi amintesc că am citit despre asta. Mulțumesc, chiar ar fi interesant pentru următorul interviu video!

 6. Moroi

  @Florin

  Da ştiind că îl cheamă Cosoi, are vreo legătură cu Laura ? Dar eu l-aş întreba altceva…

  Ştiind că e de la bitdefender (un antivirus după părerea mea de locul 5-6 pe o scară de la 1 la 10) are vreo legătură cu conficker ? Cred că asta m-ar interesa cel mai tare…Stai să reformulez.

  Care e părerea lui despre conficker şi cum crede că a apărut ? :))

  pam-pam

 7. Bogdan

  Felicitari! Sper sa continuati cu aceste interviuri ! Intrebarea o voi posta mai tarziu…

 8. 14AA41

  Tipul asta asezat pe o canapea rosie cu cladirea aia de sticla in spate ca sa dea bine,cu creasta in cap si cu tic nervos la picior ne explica el cum sta treaba cu protectia proactiva sa inteleg Astia cu toata scoala lor invata cum sta treba de la noi,scot un produs beta il testeaza pe cobai vad reactile noastre, greselile pe care le fac la un produs si rectifica dupa care vin si ne explica ei ce produse bune au Eu inca nu am vazut o suita de securitate buna si ca fiecare nemultumit improvizez Sa luam cateva ex Comodo Internet Security – Bun ca firewall,prost ca antivirus se blocheaza pe unele fisiere alarme false etc Avira Premium Security Suite Bun ca antivirus prost ca firewall si lista poate continua Si uite asa ajungem fiecare sa facem tot felul de combinati intre comodo si avira intre outpost si nod32 etc Sunt sigur ca acel tip ar avea multe de invatat de la noi si nu numai el toti producatori de AV Promit ca pe viitor daca se barbereste isi aranjeaza parul si nu mai tremura din picior o sa ma fortez sa ii urmaresc interviul

  1. happyday

   tipul asta de pe canapeaua cea rosa ar putea oferi niste informatii pe care multi utilizatori de softuri av si le doresc. recunosc, si eu am postat un comentariu mai acid, dar asta doar pentru ca scaraotchi nu-mi da pace, ma leg de toata lumea fara rost 😀 (apropo radu, cum de a trecut de moderare trasnaia aia 🙂 ? ). sunt insa convins ca mai importante sunt aspectele pe care le poate prezenta omuletul cu pricina decat ciuful din varful crestetului (totusi, schimba frizerul cataline, ca arati ca un pastarnac cu frunza sloboda :lol ) .
   mai mult, informatiile sunt de interes general si nu focalizate strict pe produsul cu bulina rosie 🙂 .

 9. Bogdan

  De ce nu baga in BitDefender si protectie HIPS.

  Din cate stiu eu nu avea eu am testat o vresiune mi veche acum am comodo internet security.

  La versiunile Internet Security, Total Security sa foloseasca tehnologia Cloud ar consuma mai putin.

  1. happyday

   sunt preocupati sa dezvolte modulul backup pe care nu-l utilizeaza nimeni 🙂 .

 10. virus2009

  happyday daca stau bine si ma gindesc,citi stiu cei ala backup si la ce foloseste,mai e o chestie care am sesizato in comentarile de mai sus ca ii intereseaza omul cum arata decit ce stie sa faca,daca nu va place nu va uitati,parerea mea.

 11. happyday

  @nick
  sunt convins ca o prezenta feminina ar avea succes dar exista si reversul medaliei : 25% din comentarii ar fi numai la misto, misoginismul fiind un factor important in “gandirea” unora 🙂 .

 12. uniku

  @happyday
  Sa intelegem ca tu suferi de Misandrie (Repulsie fata de barbati) ? Asta se observa din com tau —

  (happyday, August 3, 2010 at 9:32 PM | Permalink | Reply

  n-ai gasit si tu unul care sa se pieptene si sa se barbiereasca dimineata 😀 ?
  intrebarile de la articolul precedent raman valabile 🙂 .

  Sau nu iti plac barbati care nu arata bine?

 13. virus2009

  e buna ideia radu,baga mare

 14. ameky

  cam naspa

Leave a Reply