Microsoft lanseaza Actualizarea pentru Remedierea Vulnerabilitatii Windows Shell

Pe 16 iulie era descoperita o vulnerabilitate critica in Windows Shell, ce permitea unui atacator sa compromita un sistem.
Exploit-ul se baza pe o eroare in procesarea shortcut-urilor (.lnk).
Stuxnet, troianul cu caracteristici rootkit, ce avea semnatura digitala Realtek, a fost rapid detectat de cei de la VBA32, el folosindu-se de nou descoperita vulnerabilitate.
Au aparut rapid metode de prevenire si devirusare pentru a proteja utilizatorii Windows.

actualizare microsoft vulnerabilitatea windows shell remediataIntre timp, Microsoft a lansat o actualizare ce remediaza aceasta problema critica: KB2286198.
Descarcati si instalati acest update cat mai curand posibil. Aveti posibilitatea de a o face direct prin Windows Update sau descarcand manual patch-ul, in functie de sistemul de operare utilizat:
https://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS10-046.mspx

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

6 responses to “Microsoft lanseaza Actualizarea pentru Remedierea Vulnerabilitatii Windows Shell”

 1. Catalin

  Super, multumesc !

 2. costy

  pai daca cei de la virus buletin l-au identificat si au trimis …ma gandesc ..semnatura la toti producatorii de av nu prea mai vad de ce sa mai instalam acest petic care am inteles ca strica partea grafica la taskbar sau start meniu,si trebuie sa ne obisnuim cu acest lucru pana cand or gasii ceva mai bun.

 3. Tweets that mention Microsoft lanseaza Actualizarea pentru Remedierea Vulnerabilitatii Windows Shell -- Topsy.com

  […] This post was mentioned on Twitter by Microsoft Romania and Ionut Balan, Radu. Radu said: Microsoft lanseaza Actualizarea pentru Remedierea Vulnerabilitatii Windows Shell: Pe 16 iulie era descoperita o vu… https://bit.ly/9jPR4B […]

 4. ocsi

  @Radu
  “… nimic la taskbar si start menu … “, si adaug eu, fara probleme cu pictogramele. Dar sunt raportate foarte multe cazuri in care e ingreunata boot-area (1-2 min.) si incetinirea excesiva a PC-ului, fara ca procesorul sa fie “supraincarcat”, timp de 2-4 min. Dupa care (in total – bootare + incetinire PC – cam 3-6 min.) totul revine la normal. Nu ar fi o problema deosebita, dar … Oricum am raportat aceste probleme.
  Mentionez ca informatiile mele sunt de la utilizatori care folosesc XP SP3/32, Vista Home Premium / 32. Ar fi interesant de aflat si alte probleme semnalate de la utilizatori (indicand sistemul de operare folosit) dupa instalarea acestei actualizari.

 5. axelluny

  Costy se refera la asta https://support.microsoft.com/kb/2286198 undeva mai in jos spune ca “dauneaza grav sanatatii”sau mai bine zis frumusetii

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.