Butonul “Dislike” pentru Facebook – O noua Pacaleala (Scam)

Facebook este vizat din nou de aplicatii potential malitioase, care sunt cu siguranta deranjante.
Butonul “Dislike” nu exista in mod oficial, iar creatorii retelei sociale nu l-au introdus inca, desi utilizatorii il doresc a fi existent.

De aceasta dorinta se folosesc cei care promoveaza un nou scam (inselatorie). Acesta afiseaza urmatoarele mesaje: “I just got the Dislike button, so now I can dislike all of your dumb posts lol!!” sau “Get the official DISLIKE button now” urmate de un link.
facebook dislike buton


Urmand adresa indicata, vi se va cere acordul instalarii unei aplicatii urmata de un sondaj de opinie ce doreste sa afle cat mai multe informatii despre dumneavoastra.

La final, ceea ce este interesant de altfel, sunteti redirectionati spre o extensie Firefox legitima “FaceMod”, ce in mod aparent nu are nicio actiune malitioasa si nici nu este legata de acest atac. Totusi add-on-ul nu este verificat de Mozilla, iar instalarea ei nu este recomandata momentan.

Desi acest scam nu face decat sa deranjeze prin mesajele postate incontinuu pe Facebook si sa instaleze acea aplicatie, nu este exclus ca pe viitor sa devina mai sofisticata si sa fure informatii confidentiale sau sa aiba si alte actiuni periculoase.

Nu dati click pe link-uri postate pe Facebook in acest mod si evitati instalarea aplicatiilor despre care nu stiti ce fac.

via Mashable

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply