Intel cumpara McAfee pentru 7.68 miliarde $

intel cumpara mcafeeIntel a cumparat firma de solutii de securitate McAfee conform unui comunicat de presa lansat in aceasta dimineata. Pretul a fost pe masura celor doi giganti – 7,68 de miliarde de dolari, sau 48$ pe actiune.

Conform aceluiasi comunicat de presa publicat de Intel, McAfee va continua sa opereze in acelasi mod, dar va fi subordonata viitorului detinator.

Nu trebuie sa uitam ca McAfee este una dintre cele mai mari companii de securitate tehnologica, ce a a castigat anul trecut peste doua miliarde de dolari. McAfee nu ofera securitate doar computerelor, ci urmareste si extinderea in domeniul telefoanelor.


Mai multe detalii despre acest subiect puteti gasi pe TechCrunch. Acest comunicat de presa vine ca un boom in world wide web, fiind probabil una dintre surprizele neasteptate de aproape nimeni din acest an. Suma cu care McAfee a fost cumparat contureaza aceasta stire. Ramane sa vedem in urmatoarele zile ce alte anunturi vor mai aparea, pentru ca e un subiect ce va fi extrem de mediatizat in zilele urmatoare.

Este de altfel interesanta mutarea celor de la Intel, avand in vedere ca acum 5 ani de zile, cumparasera actiuni in valoare de 16 milioane $, ca parte a firmei Grisoft, producatorul AVG: https://www.extremetech.com/article2/0,1558,1855806,00.asp?kc=ETRSS02129TX1K0000532

via WorldIT

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

17 responses to “Intel cumpara McAfee pentru 7.68 miliarde $”

 1. Gigi

  Antivirus preinstalat pe procesor? :))

 2. sergiu

  Salut Radu și asemenea cititorilor. Hmmm…oare nu vom vedea o ascensiune a celor de la Mc Afee cu aceasta ocazie,in viitorul apropiat?! Întreb asta,întrucât la mai toate testele,au cam fost in coada listei,sau o idee mai sus! Deși,susțin ca vor continua să opereze in același mod, eu zic ca vor apărea și unele modificări in ceea ce privește programul in sine. Părerea mea…

 3. happyday

  hmmm…intrebarile raman…de ce ar cumpara o companie specializata in procesoare una al carui obiect de activitate il reprezinta solutiile av? de ce au crescut brusc actiunile la pre-tranzactionare ale mcafee cu 58% ? doar pentru ca mcafee a realizat anul trecut tranzactii de 2 mld de dolari? sa fie oare debutul unei politic expansive a intel avand drept rezultat final crearea unui conglomerat?
  ramane de vazut. informatiile sunt prea putine in momentul de fata pentru o eventuala anticipare 🙂 .

 4. Gabi

  Corect @happyday “informatiile sunt prea putine in momentul de fata pentru o eventuala anticipare”,
  dar sunt convins ca se va scrie mult pe tema asta.

 5. Pala

  La cumpararea unui procesaor intel o sa primesti si licenta McAfee, si incet incet o sa le creasca si vanzarile la procesoare, au facut o mutare buna.

 6. daniel

  Radu,eu nu prea bag pariu ca AMD sa achizitioneze Symantec ci mai degraba sa achizitioneze Nod32.

 7. clickclick

  gresiti¡¡¡¡ Symantec o sa cumpere AMD. pentru oferi procesoarele in kitul promo”[lansare de mos gerila], iar Kaspersky se ocupa de achizitionarea nVidiei!. AVG ia ATI[asa cum prezicea cineva mai sus]. o sa avem distractie cu licente bagate pi colon.
  acum intrebare, ¿de ce pe ordinatoarele HashPhe, e introdus mecafeeul pana si in chiturile driver?[ am formatat hardul dupa cumparare si mizeria de mecafee tot era prin registrii]. logic ar fi ca.. intel daca a cumparat mecafee ul o sa cumpere/fuzioneze si cu “hp”.

  ha:¬¬¬¬
  Gigi
  August 19, 2010 at 5:51 PM | Permalink | Reply
  Antivirus preinstalat pe procesor? ) -¡¡¡POT PARIA CA AI DREPTATE

 8. dragos bunea

  toata lumea vine numai cu idei bune :)) , eu spun ca Intel a miscat bine insa interesele adevarate le stiu numai cei din board-ul de la conducerea Intel!

 9. HP achizitioneaza compania de securitate ArcSight pentru 1.5 mld $

  […] sigur vei dori sa te abonezi la feed-ul RSS pentru a primi noutatile de pe aceasta pagina.Dupa ce Intel achizitioneaza McAfee, HP face si ea o tranzactie asemanatoare.HP si ArcSight Inc. (Nasdaq: ARST) au anuntat astazi […]

 10. Intel recomanda Bullguard pe magazinul sau online AppUp pentru Netbook-uri

  […] vei dori sa te abonezi la feed-ul RSS pentru a primi noutatile de pe aceasta pagina.In luna august Intel achizitiona compania de securitate McAfee, pentru o suma frumusica.Acum, magazinul online pentru Netbook-uri, […]

 11. Ferrari achizitioneaza Kaspersky Lab cu 2 miliarde $

  […] aproximativ 2 miliarde de dolari.Acest tip de achizitii nu sunt chiar surprinzatoare; anul trecut Intel a achizitionat McAfee iar SourceFire a cumparat Immunet. /* */ var […]

Leave a Reply