Prabusirea avionului Spainair cauzata de un Troian

Acum doi ani, a avut loc un accident aviatic in urma caruia 154 de oameni si-au pierdut vietile. Exista totusi probabilitatea ca tragedia sa fie cauzata de un Troian infiltrat in mainframe-ul companiei Spainair.


Ziarul “El Pais” a adus la cunostinta publicului pe 20 August ca mainframe-ul celor de la Spainair era infectat la vremea aceea, iar zborul JK 5022 spre Gran Canaria s-a prabusit chiar la decolare, in aeroportul din Madrid.

Mainframe-ul trebuia sa porneasca alarma cand s-au detectat 3 probleme tehnice, dar acesta nu a avut nicio reactie, rezultatul fiind moartea a 154 de calatori. Pentru investigatii amanuntite, cei de la Spainair au fost nevoiti sa predea toate datele de la vremea respectiva.  Aparatorii companiei sunt chiar cei doi tehnicieni ai acesteia.Sursa: Trojan may have contributed to fatal Spainair crash.

Experta in devirusare si securitate IT, urmeaza cursurile BleepingComputer.com, unde este Malware Study Hall Senior.

6 responses to “Prabusirea avionului Spainair cauzata de un Troian”

 1. Cata

  Au evoluat mult virusii. Acum cauzeaza si accidente de avioane.

 2. happyday

  cre ca a bagat pilotul sticku nevestei de la contabilitate in vo nisa de pe-acolo ca altfeliu nu-mi esplic. poate era de vina satelitu care stranuta de zor?

  oricum, imi place traducerea cu titlu specific jurnalismului autohton : “Prabusirea avionului Spainair cauzata de un Troian” fata de sursa : “Trojan may have contributed to fatal Spanair crash” .

  Elena, o prezumtie de nevinovatie pentru bietul troian? faci si tu o pomana? 😀

  1. Nick

   @happyday
   Sticku’ respectiv nu era al nevestei , contabila ! Era a lu’ ficioru’ cel mare al pilotului,şi nu conţinea altceva decât nişte crack-uri de la câteva jocuri mai noi … 😆
   PS. Oare Spainair ce AV folosea pe vremea aia , că mă duce gândul la vreun fp picat în cel mai prost moment … 🙄 😈
   Elena cifra aia fatidică (3) a fo’ depășită … 😈

 3. Alin

  Multumim de informatii !

 4. Gigi

  @Elena: Cuvantul ‘cunostiinta’ nu exista. 😀

Leave a Reply