Avast! foloseste motorul VIPRE ? Sunbelt isi minte clientii ?

Prietenul meu de pe Blogger-warning a avut curiozitatea de a sta putin la discutii cu un operator al chat-ului oficial VIPRE Antivirus (de la Sunbelt).

Ce a iesit… vedeti mai jos.

vipre chatPe scurt: Avast! foloseste motorul VIPRE!! De unde pana unde ? O fi fost vreun operator indragostit sau si-a schimbat lupul parul ?

Am fost curios sa vad daca lucrurile stau chiar asa, a fost o eroare initiala sau… ce s-a intamplat de fapt ?!
Asa ca am pornit o noua sesiune de conversatie cu acelasi operator Lindsey. Iata raspunsul naucitor primit: Avast foloseste definitiile si motorul euristic Sunbelt!

avast foloseste motorul vipre

Poate primim un raspuns oficial de la Sunbelt 🙂

via Blogger-Warning

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

18 responses to “Avast! foloseste motorul VIPRE ? Sunbelt isi minte clientii ?”

 1. andrei

  Unde or fi găsit-o ? Incredibil. De la povestea cu semnăturile Malwarebytes „preluate” de IOBit n-am mai râs aşa 😀

 2. Silviu C.

  Asa le trebuie celor de la Sunbelt daca folosesc servicii de asistenta clienti d-astea la kil.
  Mai grav este ca si cei de la Avast cochetau cu o astfel de treaba ca sa reduca din costuri dar ei au ascultat ce le zis comunitatea si cel putin pe moment s-au linistit.

 3. Gigi

  Dupa cum imi raspundea, operatoarea respectiva sigur era paralela cu tot ce tine de antivirusi.

  Daca o da afara, o primesc eu drept co-autoare pe blog :))

 4. Silviu C.

  Nu le trimiti celor de la Sunbelt pozele alea? Chiar sint curios cum/daca reactioneaza.

 5. andrei

  @Radu FaraVirusi(com)

  Nu joci cinstit 😉 I-ai întrerupt sesiunea de videochat cu întrebări despre motoare (antivorus), definiţii şi alte chestiuni „heuristice”…

 6. Stefan

  Stii ca e posibil sa il dea afara pe operatorul respectiv daca informatia pe care ti-a dat-o nu trebuia sa iasa publicului larg. Nu cred ca e o problema pentru tine sau pentru noi, vizitatorii tai, o chestiune din care sa nu mai putem dormi noaptea. Daca Avast foloseste sau nu motorul Vipre. Parerea mea.

  1. Gigi

   Stefan, acel operator e incompetent. Daca nu stii ceva, nu esti obligat sa inventezi, mintind clientii.

   Noapte buna tuturor!

 7. Silviu C.

  @Stefan Tu chiar crezi ca ma intereseaza daca o da pe aia afara ? Daca faze ca asta se repeta Sunbelt are motive sa rupa colaborarea cu acel call center. Ar fi inconstienti sa tolereze asemenea incompetenta…

 8. NickHSunbelt

  I apologize for responding in English. This tech is new and was confused as Avanquest uses our VIPRE engine, not Avast. She had quickly checked a list of SDK customers and misread this. She wasn’t purposely being misleading. We apologize for the misunderstanding.

 9. semen

  Radule eu zic ca tipa face propaganda ….firmei GFI, care are vipre acum….management ..asta denota Incompetenta ei,ori face reclama proasta avastului care poate foloseste alt engine
  AVASTU ARE PESTE 100 MILIOANE DE CLIENTI , VIPRE NU ARE….ATUNCI TACTICA FIRMEI GFI DE A MAI FACE RECLAMA INDIRECTA CU INFORMATII ERONATE PE FORUMURI SI AI FACE PE OAMENI SA CUMPERE VIPRE IN LOC DE AVAST

 10. Stefan

  @Silviu bine ma ca esti tu miezul din Fanta. Se vede ca n-ai gresit niciodata nimic, mr.perfection. Aroganti dintr-astia ca tine sunt pe toate drumurile. Dar nu stiu la ce stau eu aici sa-ti explic o chestie dintr-asta, sunt sigur ca n-ai mai putut dormi aseara din cauza acestui articol pe care Radu l-a scris, te-ai foit toata noaptea,ai transpirat, ai avut cosmaruri cum ca Avast foloseste motorul Vipre. Sa fim seriosi. E ultima oara cand mai scriu ceva. Ca oricum nu poti intelege o chestie ce se numeste omenie. Daca te afecta direct pe tine ceea ce a zis acel om aoclo era o treaba. SUnt sigur ca tu folosesti Avast si in fiecare zi a vietii tale de cand l-ai instalat,te-a framantat intrebarea asta. Patetic.

 11. Cata

  O sa le creasca nasul mincinosilor 😀

 12. tipo

  “@all: Pentru cei care nu au inteles, era vorba de Avanquest, nu Avast! A fost o confuzie la mijloc!”
  confuzie care poate duce la extreme:
  1 sunbelt se umple de bani pe spatele avast!
  2 sunbelt iese din industrie cu renumele patat!
  parerea mea…care este…

Leave a Reply