Tehnologia Cloud este un Paradis pentru Hackeri ?

tehnologia cloud si hackeriiEste tehnologia “cloud” un paradis pentru hackeri ? Un sondaj de opinie efectuat la ultima conferinta de hacking Defcon a zugravit un tablou sumbru.

Sponsorizat de compania de securitate Fortify Software, sondajul a chestionat 100 de hackeri care au participat la Defcon, cu privire la securitatea “cloud”. Un procent de 96% a afirmat ca prin “cloud” se deschid noi oportunitati de hacking, in timp ce 89% au spus ca producatorii ce au adoptat aceasta tehnologie nu fac suficient de multe pentru a lua in considerare securitatea si atacurile cibernetice.
Printre hackerii intervievati, 45% au afirmat ca au incercat deja sa foloseasca vulnerabilitatile “cloud”. Desi doar 12% au admis ca au facut-o pentru bani, este un procent semnificativ pentru a da de gandit companiilor care vor adopta aceasta metoda de protectie\stocare a datelor.

Un studiu Gartner de la inceputul acestui an a aratat ca pana in 2010, 20% din companii au in plan sa stocheze toate informatiile “in the cloud”, renuntand la metoda traditionala.
Sapand mai adanc, 21% din cei chestionati vad sistemele cloud de tip “software as a service (SaaS)” ca cele mai vulnerabile.


Dintre hackerii care “s-au jucat” cu tehnologia “cloud”, 33% au afirmat ca au descoperit vulnerabilitati in DNS-ul public (Domain Name System), 16 procente au putut patrunde si accesa log-urile si 12% au putut accesa profilul de comunicare.

“Mai mult decat orice, cercetarea confirma observatiile anterioare ca producatorii cloud – ca de altfel toata industria IT ca intreg – trebuie sa-si dubleze strategiile de securitate cand dezvolta solutii pentru stocare de date sau securitate, fie ca sunt cloud sau nu, pentru ca in cele din urma orice sistem IT va avea de-a face cu aceasta noua tehnologie” a afirmat Barmak Meftah, din partea Fortify.


Sursa: https://news.cnet.com/8301-1009_3-20014512-83.html?tag=mostDis;dis

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “Tehnologia Cloud este un Paradis pentru Hackeri ?”

  1. Andrei B

    Orice este cibernetic si IT este paradisul hackerilor. 🙂

  2. laxinuver

    Foarte interesant. Mulțumesc pentru informație!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.