COMODO Internet Security 5 RC2 a fost lansat

Iata ca a fost lansata versiunea RC 2 (Release Candidate) pentru Comodo Internet Security 2011, mai precis versiunea cu numarul: 5.0.161695.1120. Conform datelor oficiale, pe 14 septembrie va fi lansata versiunea finala.

Printre noutatile aduse acestui produs, sunt “Game Mode”, Cloud AV si o inovatie tehnologica, Cloud Behaviour Blocking. Nu in ultimul rand, produsul are si o interfata grafica nou-nouta, care mi se pare cu mult mai reusita fata de tot ce au avut pana acum.
Aceasta ultima componenta este ceva cu totul nou si anume, analiza in timp real, pe serverele Comodo a oricarui fisier necunoscut. Astfel, fisierul va fi rulat intr-o versiune modificata a Comodo Instant Malware Analysis.

Comodo Internet Security 2011


Iata changelog-ul oficial:

NEW! Application Whitelisting
CIS 5.x fills the missing links that its predecessors had in this area by providing a usable application white list control.

NEW! Spyware Scanner and improved malware cleaning
CIS 5.x again fulfills the missing features of its predecessors by providing a new spyware scanner which is capable of scanning the windows registry and file system.

Note: We will be releasing the signatures for spyware scanning during the course of BETA testing. So you might not immeidately see this in action. i.e. next monday

NEW! Cloud Based Antivirus Scanning
CIS 5.x has integrated the cloud based computation everywhere. From on-demand scanning to process execution control, it checks if the file is known in the cloud.

NEW! Cloud Based Behavior Analysis
Instant malware analysis has been introduced to CIS 5.x making detection of unknown malware possible! Any unknown file that is sandboxed and NOT observed by COMODO before is submitted to CAMAS and results are sent to the PC in 15 minutes after the upload process is done.

NEW! Game Mode
Now CIS has a game mode. Just before you start to play a game, you can switch to game mode and all the alerts will be suppressed. Virus database updates or schedules scans will also be postponed.

IMPROVED! Default Deny re-engineered to improve application compatibility
Unlike CIS 4.x, CIS 5.x, by default, automatically runs every unknown executable as “Partially Limited”, which is a new level introduced with CIS 5.x.

IMPROVED! A New User Interface!
You will be seeing a lot of suprises with the new user interface. It is friendlier, easier and prettier.

Iata si lista modificarilor aduse de la RC 1 incoace:

IMPROVED! CIS status messages – CIS now reports if some of the subsystems are disabled or if its in game mode
IMPROVED! CIS now scans running applications in the computer during the installation in the cloud before the reboot
IMPROVED! More protected registry keys are added
FIXED! CIS does not work properly with some windows 7 mobile broadband cards
FIXED! CIS does not properly check unrecognized files/vendors in the cloud
FIXED! CTM snapshotting does not work with CIS
FIXED! Sandboxed applications are not shown properly in the active process list
FIXED! Many crashes related to CIS UI

Iata mai jos un clip video demonstrativ, alaturi de cateva screenshot-uri.

Comodo Internet Security 2011


Comodo Internet Security 2011

DOWNLOAD:
Comodo Internet Security 5.0 RC 2 32 bit
Comodo Internet Security 5.0 RC 2 64 bit
Raportare BUG-uri (probleme, incompatibilitati si alte probleme cu produsul):
https://forums.comodo.com/beta-corner-cis/comodo-internet-security-501616951120-rc-bug-reports-t61205.0.html

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

31 responses to “COMODO Internet Security 5 RC2 a fost lansat”

 1. Mihai

  Cu aceasta versiune, 2011, Comodo intra in grupa mare a produselor de securitate de piata.

 2. Florin

  Aştept cu nerăbdare versiunea finală şi-o voi instala cu siguranţă. 🙂

 3. Cata

  Antivirusul acestei noi versiuni se compara la detectie cu Avira free sau Avast free ?

  1. happyday

   si eu sunt curios sa vad rezultatele viitoarelor teste de specialitate. pana acum av-ul comodo nu a impresionat singura componenta “de top” fiind firewall-ul .

   1. yo9fah

    @happyday: Uite aici cel mai elocvent lucru: https://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php
    … Comodo este lider …
    Products tested against the suite with 148 tests Comodo Internet Security 4.0.141842.828FREE 100 % 10+ Excellent – 100 % 😉

 4. sens vulgar

  Am testat eu antivirusul si chiar e unul foarte bun…mai ales cand dai o scanare cloud….

 5. Dmny

  Elocvent tot pe partea de firewall, pentru ca matousec nu verifica modulul antivirus.

  1. yo9fah

   Păi nu mă interesează antivirusul (deocamdată), tot la firewall m-am referit și eu … iar în afară de asta eu nu sunt adeptul soluțiilor (indiferent de ce natură), all-in-one ! 😉

 6. Andy

  Daca am KIS intra in conflict ??? si acum 1 an aproximativ am instalat cis si intra in conflict cu firma de net rds …. are cnv idee s-au rezolvat problemele astea ?

 7. Florin

  N-am mai rezistat tentaţiei şi l-am instalat. 😀

 8. Florin

  Fără antivirus,e foarte OK până acum. Am facut şi un test pentru firewall pe Gibson Research şi-a ieşit totul OK. 🙂 Oricum,sper că nu o să se întâmple ceva urât . 😀

 9. Andy

  Stiu ca mi bloca total internetul orice modificari faceam tot era blocat…..

 10. Florin

  Andy,dacă ai avut o versiune mai veche de firewall,dezinstalează-l pe acela şi dă un restart şi instalează Comodo. Ar trebui să meargă,eu nu am avut probleme.

 11. eugen

  Salut,Radu imi cer scuze ca nu am mai revenit,in legatura cu Panda,am avut ceva probleme cu placa video,am rezolvat.Despre Comodo,cuvinte de lauda,am instalat aseara,cu tot cu antivirus,se misca foarte bine,aproape insesizabil pe pc.,am facut urmatoarele setari:clic dreapta pe icon in bara si am bifat proactive security,antivirusul la real time scanning pe “on acces”,am bifat peste tot pe cloud scanning si pe high la heuristic,la firewall,am lasat pe safe mode,iar la advanced am bifat tot.Tot in firewall,clic pe stealth ports wizard,apoi pe ultima optiune:block all incoming connections an make my ports stealth.La defence+ am lasat tot pe safe mode,in sandbox setting,am debifat”automatically detect installers,iar in sandbox am adaugat wscript exe.Antivirusul e foarte prompt la detectie,eu am debifat adaugarea automata in carantina a infectiilor,am facut o scanare full de sistem ,a terminat cam in 15 minute si mi-a gasit un spyware.Pana acuma e super,cu versiunile vechi erau probleme,dar vad ca le-au rezolvat.

 12. john

  comodo face progrese, felicitari comodo team tineti-o tot asa!

 13. eugen

  Pana acum se comporta exemplar,iar un lucru care ma uimit e faptul ca isi face update foarte des,aproape din 20 in 20 de minute,nu mi-a intrat in conflict cu nimic din pc,ruleaza si isi face treaba superb,raman cu el sa vedem versiunea finala,bravo celor de la Comodo si multumiri Radule pentru ceea ce faci.Toata stima!

  1. Catalin(MalwareWiki)

   Salut Eugen
   Comodo a evoluat foarte mult mai ales de la versiunea 4 si totul datorita echipei si a utilizatorilor care au venit cu ideei si au raportat probleme

   Daca folosesti comodo iti recomand sa te alaturi la forumul in limba romana https://forums.comodo.com/international-comodo-forums-b27.0/

   PS : Legat de data cand va fii lansat eu stiu 16 – 20 Septembrie

   Catalin P
   Comodo Malware Research Group

 14. eugen

  Salut Cataline,da intradevar e o suita de securitate foarte completa pentru un home user si da,a evoluat enorm,fata de vers.4 cu care am avut probleme de compatibilitate cu unele softuri din pc.,acuma e cu totul altceva,merge ca un ceas elvetian.

  1. Catalin(MalwareWiki)

   Mai sunt cateva probleme cu FP daca e Heur pe High dar in rest e ok mai ales combinatia dintre sandbox si camas e perfect contra 0 day malware

 15. hood

  Comodo(firewall)+Avira+Autorun Blocker(pentru USB,bun pt HDD extern,si nu, numai) folosesc si este ok.nu conflict,nu resurse consumate degeaba etc.Comodo setat bine este aproape cel mai bun firewall.astept versiunea finala.

 16. Shakalu

  #hood pt o protectie mai buna cu un impact mai mic asupra resurselor poti sa pui Panda Cloud Antivirus si USB Vaccine tot de la Panda. Am testat si eu Comodo…nu am ce sa reprosez la firewall…totul e ok, dar antivirusul da foarte multe false positive. Ex: pe un sistem curat a avut 50 de false positive pe care le-am raportat la Comodo

 17. hood

  eu am specificat clar,Comodo(firewall) nu Comodo(firewall+antivitus).antivirus folosesc Avira.vizavii de resurse nu consuma mult ce folosesc eu.si nu am incredere sa folosesc de aceeasi companie tot pachetul(firewall,antivirus,USB,etc)pentru simplul motiv ca niciunul nu este 100% sigur.folosite pe bucati de la mai multe companii de securitate bune sansele de protectie sunt mult,marite.(singura problema este sa faci in asa fel ca ele sa fie compatibile.)

 18. Florin

  Cred că am găsit un bug. 😀 Dacă intraţi la Firewall ,secţiunea Conexiuni IP Active,si derulaţi în jos,veţi vedea că se duce tot în sus ,şi iar,şi iar…

 19. Florin

  Apropo,nu pot vedea toate calculatoarele din reţea,de ce oare? Am setat porturile,tot ,dar nu apar toate. Să fie din cauză că sunt pe Windows XP şi eu am Windows 7 ? Tot am căutat un răspuns clar,dar …degeaba 🙂

 20. cip

  Cand apare versiunea finala? suntem in 14 septembrie si nicio miscare pe site-ul comodo.com

 21. cip

  😀 Multumesc Radu! Abia astept.

Leave a Reply