Facebook sporeste Securitatea – Protectia Logarii Multiple

Numeroasele critici aduse securitatii precare a retelei sociale Facebook a dus la o regandire a acestui aspect. Astfel o noua caracteristica utila va fi implementata in curand.
Vei putea sa-ti administrezi contul intr-o nou mod si anume vei putea sa te deloghezi (Sign out) de pe orice sesiune Facebook lasata deschisa pe alt computer sau dispozitiv.

Poate ca ti s-a intamplat sa imprumuti telefonul unui prieten pentru a-ti verifica profilul Facebook si sa uiti sa te deconectezi. Poate ca ai folosit o sala de internet sau alt computer (al unui vecin sau prieten) si ai uitat de asemenea sa apesi “Sign Out”.

Bineinteles ca daca te-ai aflat intr-una din situatiile de mai sus, exista riscul de a ti se modifica profilul Facebook in diverse moduri. Pentru a spori securitatea, vei putea sa controlezi si sa vizualizezi toate locatiile de unde esti conectat la Facebook si sa le deconectezi imediat.
Aceasta caracteristica va fi introdusa treptat si va putea fi accesata in sectiunea “Account Security” din cadrul paginii Account Settings a profilului tau Facebook.

protectia logarii pe Facebook

Informatiile pe care le vei putea accesa includ: data logarii, numele dispozitivului, locatia aproximativa bazata pe IP, browser-ul si sistemul de operare.
In situatia nefericita in care cineva ti-a accesat contul dintr-o locatie in care te logasei anterior, vei putea sa inchizi conexiunea inainte ca sa-ti fie schimbata parola sau sa fie operate alte modificari asupra contului tau.

Este o initiativa utila si care imbunatateste securitatea utilizatorilor retelei sociale despre care am discutat.
Speram ca vor urma si altele.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “Facebook sporeste Securitatea – Protectia Logarii Multiple”

  1. anonim

    Am intrat pe facebook in pauza,la scoala.Brusc s-a luat internetul si nu am putut sa imi dau deconectare.Ce pot face in acesta situatie ca nimeni sa nu imi intre pe facebook de la scoala ?

Leave a Reply