Informatii Okazii.ro – Atac de tip Phishing care va sustrage contul

Okazii.ro este probabil cel mai mare magazin online din Romania, dupa cum afirma chiar cei care detin site-ul. Acolo poti pune in vanzare orice produs doresti si poti achizitiona de la altcineva un alt produs (nou sau second hand). Sa zicem ca este un fel de eBay romanesc.

Popularitatea site-ului nu putea ramane “nepedepsita” de catre hackeri. Astfel circula de cateva ore un e-mail de tip phishing, care incearca sa sustraga detaliile conturilor de utilizator.

Continutul sau suna astfel:

Recent am determinat ca login-ul in contul dumneavoastra s-a realizat de pe diferite computere si au fost incercate o gama larga de parole pentru logare. Drept urmare contul dumneavoastra a fost blocat. Pentru a evita stergerea contului de pe Okazii.ro va rugam sa va confirmati datele:

mail phishing okazii.ro


Este indicat un link pe care trebuie sa-l urmeze cel in cauza: https://www.okazii.ro/cont/verificare/verifica-info/?cod=22b6530ba2&

Insa hyperlink-ul este cu totul altul decat textul indicat in mesaj. Astfel, daca veti da click sunteti redirectionati spre pagina: s0106000acd161099.gv.shawcable.net/login/html sau http://www.springhilllaser.com/store/images/login.html. Aceasta nu este insa pagina finala, avand loc o noua redirectionare spre un site a carui adresa incepe cu: https://ghoti.homelinux.net/zencart/images/okazii sau https://74.7.186.214/okazii/04_Sj9SPykssy0x

site phishing okazii.ro

Completarea si trimiterea datelor pe acel site fals, va duce la pierderea contului.
Nu urmati link-urile primite in astfel de mesaje. Verificati doar pe site-ul original, valabilitatea contului.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Informatii Okazii.ro – Atac de tip Phishing care va sustrage contul”

 1. Nelu

  Ca deobicei,Radu la obiect.Vreau sa spun ca Avastul(internet security) nu a reactionat de nici un fel(blocul webshield),situl (phishing clar) neintrand inca in banca de date

 2. happyday

  asta e un nou tip de atac: se cheama phising de ocazie 😀 .
  site-ul a fost deja raportat, la aceasta ora firefox afisand pagina de avertisment 🙂 . insa curiosii sau incapatanatii pot beneficia de optiunea “ignore this warning” si pot face “donatii” cu toata increderea 😆 .

 3. aiurelbn

  Radu, ne înveţi mereu să ne uităm, în bara de adrese a browserului, la denumirea reală a site-ului pe care ne aflăm, pentru a depista eventualele site-uri cu probleme. Or, în acest caz, adresa https://www.okazii.ro/cont/verificare/verifica-info/… pare cît se poate de OK. Ce să mai credem ?

Leave a Reply