Test Comparativ al Suitelor de Securitate pentru Smartphone (by AV-Comparatives.org)

av-comparatives test mobil antivirusTelefoanele de tip smartphone (cu sistem de operare) au devenit foarte populare si tind sa devina si din ce in ce mai accesibile ca pret.
Integrarea tehnologiilor ce se regaseau doar pe un calculator personal, a facut din ele niste dispozitive care pot rivaliza cu un mini-laptop.
Navigand pe internet, transferand date prin Bluetooth, USB si folosindu-le pentru stocarea datelor unei companii, riscurile de securitate la care se expun utilizatorii au crescut. De asemenea si interesul “baietilor rai” care incep sa fabrice virusi sau atacuri speciale pentru aceste telefoane “inteligente”.

Astfel, AV-Comparatives.org a realizat un test pe 4 dintre cele mai cunoscute si performante suite de securitate pentru mobil: ESET Mobile Security, F-Secure Mobile Security, Kaspersky Mobile Security si Trend Micro Mobile Security.

Fiecare dintre acestea ofera trei componente de baza: Antivirus, Firewall si Anti-Theft.

In ceea ce priveste ESET Mobile Security este un produs excelent, ce ofera o protectie buna. Totusi, nu include localizarea telefonului si nici criptarea datelor. De asemenea este disponibil doar in limba engleza. Pe de alta parte, ofera protejarea eficienta a telefonului in caz de furt si permite definirea unei cartele SIM secundare. Nu in ultimul rand are un pret acceptabil (25 Euro), fata de F-Secure, care costa cu 10 Euro mai mult.
eset mobile security


F-Secure Mobile Security este cel mai complex, oferind cea mai buna protectie. Include alaturi de cele trei componente de baza si protectia traficului web, filtrand site-urile periculoase. Totusi, nu are inclusa o componenta Anti Spam, pe care toti ceilalti producatori o au incorporata. Pretul sau este unul destul de piperat – 35 Euro.
f-secure mobile security

Solutia celor de la Kaspersky este de asemenea una ce ofera o protectie eficienta, la un cost bun – 25 Euro.
Ca si F-secure, ofera o varietate de limbi internationale in care este disponibil si ofera o buna criptare a datelor, alaturi de o componenta Parental Control.
Totusi, ca un minus intalnit si la versiunea de pe Windows, incetineste smartphone-ul si utilizarea lui devine lenta in anumite cazuri.
kaspersky mobile security


Trend Micro ofera de asemenea o protectie eficienta, fiind singurul producator ce ofera o versiune pentru iPhone. Pretul sau este tot de 25 Euro, neoferind localizare GPS a telefonului in caz de furt.

trend micro mobile security

Raportul AV-Comparatives.org contine detalii amanuntite despre caracteristicile fiecarui produs evaluat, pe fiecare dintre sistemele de operare: Symbian, Windows Mobile si Android.
Pentru a le vedea accesati site-ul:
https://av-comparatives.org/comparativesreviews/mobile-security

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

5 responses to “Test Comparativ al Suitelor de Securitate pentru Smartphone (by AV-Comparatives.org)”

 1. happyday

  io mi-am luat un smartphone nokia (nush cum se cheama) care e nitel mai prostut fata de altele, ca nu are camera foto / video, cablu de descarcare date si nici nu stiu ce functii alambicate. are in schimb lanterna si ma gandesc sa nu mi-o hackuiasca vreun nastrusnic.
  care din softuri credeti ca ar fi potrivit pentru telefonul meu?

 2. Shakalu

  #happyday hmmmmmm stiu telefonul ala, e greu de spart, dar nu imposibil! o metoda foarte buna ar fi un lacat si il legi de blugi…

  P.S: are bluetooth? Daca are atunci o sa ai mari probleme!!!

  1. happyday

   nush, bre, doar daca lanterna aia emite fotoni blue, ca-n rest tooth-ul imi pare alb 🙂 .
   chestia cu lacatul am testat-o mai demult si am ramas cu o pereche de blugi lipsa. chiar n-ai alta solutie? ajuta-ma, pls !

 3. Liviu

  @happyday pune-l an portofel este mai sigur…

 4. Shakalu

  treci pe varianta mesaje prin porumbei

Leave a Reply