Noua Vulnerabilitate Critica in produsele Adobe Reader si Acrobat

O noua vulnerabilitate critica afecteaza Adobe Reader si Adobe Acrobat. Nimic nou, nu-i asa? Acest gen de anunturi se tin lant si par sa nu se mai sfarseasca pentru firma Adobe. Daca nu este atacat soft-ul Acrobat, este Flash Player sau Shockwave si viceversa.
Programul de citit\editat PDF-uri de la Adobe a avut parte de numeroase probleme in acest an, iar aceasta a fost descoperita in urma cu doua zile si publicata ieri pe site-ul Adobe.

Nu exista inca o actualizare care sa remedieze situatia si nici o solutie temporara pentru a evita atacul pentru cei care folosesc programele vulnerabile.
Vulnerabilitatea cu numarul CVE-2010-2883, afecteaza toate produsele Adobe Acrobat inclusiv ultima versiune, 9.3.4 alaturi de cele mai vechi, pe toate sistemele de operare.


Ce se intampla daca sunteti atacat?

Programul va fi oprit in mod neasteptat si atacatorul va putea prelua controlul computerului victimei. Exista raportari ale unor atacuri de acest gen, care se petrec in acest moment.
Ce este interesant este faptul ca Exploit-ul foloseste o semnatura digitala, reusind sa treaca peste anumite metode de detectie si protectie.
Detalii: https://www.securelist.com/en/blog/2287/Adobe_Reader_zero_day_attack_now_with_stolen_certificate

Intre timp (sau chiar definitiv) va recomand sa utilizati Foxit PDF Reader:
https://filehippo.com/download_foxit/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

4 responses to “Noua Vulnerabilitate Critica in produsele Adobe Reader si Acrobat”

 1. happyday

  astia de la adobe au deschis, in fabrica de produse, o sectie speciala denumita “carpirea softurilor” unde viteji croitorasi inarmati cu ace, degetare si ata it-istica astupa de zor cu petice bortele de securitate din ce in ce mai mari si mai numeroase 😀 .
  sunt convins ca si foxit reader are vulnerabilitati dar nefiind atat de utilizat ca adobe nu prezinta un interes atat de mare pentru baietii veseli. insa, in urma recomandarii lui radu, s-ar putea sa-i creasca cota de piata si sa devina o tinta predilecta a atacurilor nu tocmai binevoitoare 😆 .

 2. Cata

  Mai bine folositi PDF-XChange Viewer si gata.

  1. happyday

   crezi ca ala n-are borte? 🙂

 3. stefan

  Folosesc Foxit de vreo juma de an incoace si pot zice ca e mult mai bun decat Adobe. Se incarca mai repede, are taburi etc.

Leave a Reply