BitDefender Total Security 2011 (Romana) – Evaluare FaraVirusi.com

bitdefender 2011 romanaGeneratia BitDefender 2011 a fost lansata in limba engleza acum circa o luna de zile. Versiunea in limba romana va fi lansata in curand. Cu aceasta ocazie, dupa cum va anuntam deja, se organizeaza un concurs unde puteti castiga un smartphone HTC Wildfire.

Am primit versiunea in limba romana pentru testare si evaluare. Instalarea initiala am facut-o pe un sistem Windows 7 X86, iar cea de-a doua pe Windows Vista SP2 X64.

Instalarea a decurs normal si este una facila.
Ofera prescanare pentru detectarea virusilor deja activi in sistem (in cazul unui computer deja infectat), oferind dezinfectia lor. Scanarea este rapida (sub 2 minute) si verifica procesele active in memorie, prezenta programelor rootkit, cheile registry importante si alte cateva arii predilecte pentru infectare.

De asemenea, se poate alege unul dintre cele trei moduri de utilizare: Novice, Intermediar, Expert.
La final, sunt oferite doua clipuri – tutoriale pentru a invata cum se utilizeaza programul, dar si ce noutati aduce.

prescanare bitdefender 2011

In ceea ce priveste Antivirusul, ofera o multitudine de optiuni si setari, fiind poate printre cele mai configurabile produse. Pe de alta parte, la fel ca Panda sau Norton, nu ofera un mod interactiv in ceea ce priveste protectia in timp real. Astfel, utilizatorul poate seta doar actiuni predefinite si automate pentru orice detectie, insa nu poate decide ce actiune sa aplice fiecarui virus detectat in parte. Dupa cum spuneam si in evaluarea Panda 2011, in cazul unei alarme false sau chiar al unei detectii reale, dar pe un fisier critic de sistem, acest mod de actiune poate fi periculos.

optiuni protectie timp real antivirus bitdefender 2011

Legat de scanarea la cerere a sistemului, incep sa apara problemele diverse si de cauza necunoscuta.
La definirea unei scanari particularizate a partitiei de sistem (C:\ in cazul meu), programul sare in mod inexplicabil la un folder dintr-o alta partitie. Cu toate acestea este doar o problema de afisare, scanarea realizandu-se corect.

scanare personalizata bitdefender

O alta problema este disparitia scanarilor predefinite sau a celor definite de utilizator. Acestea nu mai sunt afisate in interfata programului, iar in anumite cazuri o scanare inceputa nu poate fi oprita, chiar daca se apasa butonul “Stop”.
Un alt comportament intalnit a fost pornirea automata a unei scanari complete a sistemului, chiar daca programarea scanarilor automate era dezactivata. Incercarea de a o stopa, va face ca BitDefender sa lanseze alte ferestre de scanari una dupa alta, rezultand in final la oprirea programului cu eroarea de mai jos:

eroare scanner bitdefender

EDIT: Raspunsul Product Managerului BitDefender: In BD 2011 exista un sistem nou de scan care permite produsului sa scaneze calculatorul cand acesta este idle (setarea se gaseste in zona de tune-up, insa urmeaza sa o mutam). Legat de oprirea scanarii la cerere: este un bug cunoscut la care lucram.

In ceea ce priveste detectia, pe un set de 248 de virusi din ultimele 2 saptamani, a avut un procentaj de detectie de 94.3%.
Ce se poate intampla daca rulezi un fisier infectat, nedetectat prin semnaturi?

Ei bine, protectia de tip comportamental (Componenta Active Virus Control), alaturi de scanarea traficului HTTP, a blocat 5 din 10 virusi nedetectati prin semnaturi.

active virus control
scanare https bitdefender

Urmatorul test la care am supus suita de securitate a fost dezinfectia unui computer deja infectat. Aici, BitDefender s-a descurcat excelent, reusind sa stearga un Antivirus Fals (AVDefender 2011) si sa dezinfecteze un fisier critic de sistem (C:\Windows\SysWOW64\wininit.exe) care fusese afectat de Win32\Bamital.

Am efectuat si un test al protectiei proactive + Firewall cu ajutorul CLT (Comodo Leak Test Suite) ce simuleaza principalele actiuni ale unei aplicatii malitioase. Setat Default, BitDefender a reusit un scor de 190. Ridicand nivelul de securitate oferit de Active Virus Control si setand Firewall-ul sa intrebe la fiecare tentativa de conectare, a obtinut 210 puncte din 340, un scor acceptabil.

CLT bitdefender 2011

Componenta de Control Parental este excelent construita si poti seta\restrictiona o multime de aspecte: continutul web, aplicatiile, cuvinte cheie sau mesageria instant.
Profilul utilizatorului pentru care se aplica setarile se poate adapta in functie de varsta, un element interesant.
control parental bitdefender 2011

Firewall-ul este automatizat, un lucru util pentru incepatori. Cu toate astea, pe sistemul initial am sesizat o problema: primeam alerte pentru acelasi program de fiecare data cand se conecta la internet. Alerta preciza faptul ca aplicatia s-a conectat la internet si s-a creat o regula pentru ea.
Totusi, desi regula ramane creata, BitDefender alerta din nou si din nou.

firewall bitdefender

Setarea firewall-ului este de a permite accesul la internet doar programelor cunoscute. In mod ciudat, o parte din virusi primeau si ei acces. Erau programe cunoscute ?!

EDIT: In urma unei discutii cu Product Manager-ul BitDefender, am primit urmatorul raspuns legat de aceasta ultima problema:
Accesul se permite acum programelor scanate cu motoarele AV si cu Active Virus Control. La fiecare conectare noua, produsul rescaneaza aceste programe. In cazul in care sunt detectate ca infectate, sunt blocate.

Pentru alertele multiple: Problema alertelor a fost rezolvata intre timp (nu se mai afiseaza alerta de fiecare data.

Raspunsul clarifica problema, desi nu mi se pare cea mai fericita alegere. Firewall-ul, ar trebui sa protejeze impotriva amenintarilor ratate de Antivirus sau orice alta componenta de protectie proactiva. Comportamentul pe care l-as fi gasit mai potrivit ar fi fost o alerta de genul: “Programul xxx.exe doreste conectarea la internet. In urma scanarii a rezultat ca nu este infectat. Daca provine dintr-o sursa de incredere puteti sa permiteti accesul la internet.” si cu doua optiuni “Permite”, “Blocheaza”.

Suita de securitate ofera de asemenea si alte componente: Controlul Datelor Personale, structurata pe 4 categorii: Identitate, Registri, Cookie, Script, cu protectie particularizata pentru fiecare, dar si Criptarea conversatiilor de pe Mesageria Instant sau a unor fisiere alese de utilizator.

Scanarea sistemului pentru Vulnerabilitati este o alta caracteristica, ce verifica instalarea tuturor actualizarilor Windows, siguranta parolei folosita pentru contul utilizatorului curent, versiunea programelor instalate, activarea executarii automate a fisierelor de pe dispozitivele media: CD, DVD, stick USB.

Componenta Backup, alaturi de alte cateva zone din program au traducerea incompleta sau incadrarea textului defectuoasa (speram ca nu va fi asa si in versiunea ce va fi lansata in curand).

erori interfata

EDIT: Raspunsul Product Managerului BitDefender: vom rezolva prin update

Optimizarea PC-ului va ofera posibilitatea de a Defragmenta, Cauta si sterge fisierele duplicat, Curata Registri, Curatarea Fisierelor Temporare si a celor Inutile, precum si Stergerea Definitiva a Datelor.

Pentru impatimitii de jocuri sau pentru utilizatorii de laptop, exista cate un mod presetat pentru fiecare caz in parte. Acesta se poate activa automat (existand o lista de jocuri cunoscute) sau manual.

Dupa circa 7 zile de utilizare, cand credeam ca produsul va primi o nota bunicica, am primit “lovitura” de gratie.
Am deschis PC-ul si nu mai puteam accesa ChromePlus cu o eroare “clasica”: “Windows cannot access the specified device, path, or file. You may not have the appropriate permissions to access the item.
Am incercat sa caut toate sursele posibile ale erorii, dar dupa 2 ore, nu mai puteam accesa niciun executabil, in afara de programele deja instalate. Nici fisierele .reg nu se mai deschideau. Dezactivarea BitDefender pe module nu a dat rezultate. Permisiunile fisierelor si drepturile contului Windows erau in regula. Sistemul nu era infectat.

Ultima solutie a fost dezinstalarea BitDefender. Dupa restart, lucrurile s-au rezolvat. Sper ca va fi remediata aceasta problema deosebit de grava.
eroare accesare fisiere windows cannot access the specified device bitdefender 2011

Per ansamblu, BitDefender Total Security 2011 ofera o protectie excelenta si aproape orice doresti in materie de securitate, backup si recuperare a datelor si optimizare a sistemului.

Totusi, problemele aparute in functionalitatea sa sunt suficiente pentru a indeparta un utilizator. Speram ca vor fi remediate in cel mai scurt timp posibil si voi edita aceasta postare pe masura ce primesc si alte raspunsuri de la echipa BitDefender.

Problemele descrise mai sus au fost intalnite in proportie de 90% pe sistemul Windows 7 X86, in timp ce pe Windows Vista x64 a functionat aproape ireprosabil.
Ramane de vazut care este cauza si care sunt solutiile.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

34 responses to “BitDefender Total Security 2011 (Romana) – Evaluare FaraVirusi.com”

 1. vlad

  la leak test am facut si eu mia iesi 200/300 si fara firewall:))
  slabut bitdefender

 2. krotal

  Foarte utila evaloarea facuta de tine,raspunde intrebarilor firesti pentru un utilizator care cauta o solutie de securitate pentru computer.

 3. edward

  Bitdefender IS 2011 English pe Windows 7 X64 functioneaza ireprosabil. Cred ca Total Security, fiind mai complex, are mai multe buguri. Sa vedem ce vor scoate pe piata :).

 4. vlad

  ahh ok folosesc sophos 9.5 endpoint protection cateva chestii noi jos|(dc sophos consuma putin,interfata simpla,vezi si u la teste printe primii 🙂
  * Sophos Live URL Filtering
  * Sophos Live Anti-Virus
  * Sophos Runtime Behavior Detection

  e unul din cei mai bun AV nu toate astea care is crackuite se ia la tranta cu aprope orice iti dai seama si u care is false positive

  daca aveti un fisier cev si poate e un virus scanati-l pe novirusthanks.org , check no distibute sample
  sau rulatil in sanbox,vmware etc

  daca ai virusi ceva uitee in msconfig vezi ce procese suspecte sunt puse pe startup(dute si le sterge oriunde ar fi locatia,registry etc)

  daca ai fost lovit de un virus ceva foloseste re-enabler sa iti activeze msconfig,task manager,cmd etc
  dar in ziua de azi u esti cel mai bun AV
  e chiar simplu sa faci fisiere FUD in ziua de azi trec de toti AV fara probleme poti sa ai si bitdefender 2012 :))

  by VLAD

 5. vlad

  uitase-i un router e f.bine venit 🙂

 6. Shakalu

  Felicitari Radu pentru obiectivitate! Multe produse incearca sa ramana competitive pe piata si tot schimba interfete, adauga rapid optiuni noi si de aici rezulta si bug-urile….

 7. eugen

  bitdefender antivirus 2011 pe xp sp3 a functionat bine 2 saptamani. Singura problema era ca, dupa update, trebuia repornit sistemul pentru ca se bloca. Dupa repornire functiona bine. Dupa 2 saptamani, la fiecare pornire a calculatorului, incepea sa tipe bitdefender cum ca n-ar fi valida cheia de licenta. dupa ce inchideam fereastra de avertizare nu mai zicea nimic. Dupa inca o saptamana ma trezeam ca ma anunta ca trebuie sa trimita bug report si sa reporneasca aplicatia. din 5 antivirusi e singurul care s-a comportat astfel. am renuntat la el.

  1. happyday

   ceva similar am patit cu bdis 2009 : interfata afisa licenta valida pentru 300 si ceva de zile insa imi aparea un mesaj precum ca aceasta a expirat.
   acum am bit ts 2011 versiunea de test insa n-am avut, deocamdata, asemenea probleme.

  2. Cris

   A fost un bug legat de incorecta afișare a unei alerte legate de cheia de licențiere. Însă din câte știu, nu afecta funcționarea produsului (doar se afișa alerta, nu se restricționa funcționalitatea). De asemenea, a fost reparată prin update zilele astea.

 8. catalin

  Calitatea se reflecta de cele mai multe ori in pretul unui produs.
  BitDefender este un produs cu un pret sub concurenta.
  La fel si calitatea lui (deocamdata).

 9. madsparow

  in primul rand vreau sal felicit pe radu pt prezentarea facuta si sunt foarte fericit ca indiferent cine foloseste acest soft are aceleasi probleme. eu sunt un mare devorator de soft dar am alergie cand vine vb de acest produs specific romanesc care dpmdvdr este mult prost si fara rost. de la RAV incoace nu sa mai facut si nici nu se va mai face un AV perfect cea ce denota interesul si implementarea lui de catre Microsoft. Indiferent ce versiune or scoate tot proasta va fi si tot cu multe buguri. acuma revenind la AV in general nici o suita nu este perfecta si cine vrea sa faca ceva face si cu mama AV si IS pe care le ai. un prieten de al meu nu are nimica instalat si nusi bate capul pt ca are backup la tot si la o adica da restore., are o colectie impresionanta un fel de zooo digitala de virusi. Alegerea solutie de AV sau IS trebe luata in calcul dupa ce activitate ai pe net, pe ce sistem este instalat si cat de maniac esti. in concluzie tot la IMMunonet si MSCE raman si daca am o certitudine de ceva sunt o gramada de scanere online si cel mai tare http://www.virutotal.com ramane.

 10. virus2009

  nu au rezolvat ei bug-urile nici la versiunea 2010 dar la cea 2011 sa functioneze perfect ;))

 11. gabriel

  Offf! E un produs jalnic si sunt indulgent cand afirm asta .Am testat suficient pe mai multe pc-uri (versiuni incepand cu 2008 si terminand cu 2011 ) cat sa-mi dau seama ca acest antivirus nu poate depasi un anumit standard calitativ .Atata pot oferi ! Tinand cont ca mai trebuie sa si platesti pt. el ,variantele free ale Avira,Avast ,Mse sunt o solutie categoric mai buna decat bataile de cap pe care ti le poate pricinui utilizarea Bit.

 12. madsparow

  bit ca orice companie de soft nu sta in profitul dupa vanzarea licentelor ci in contractele de furnizare soft dedicat cu terte persoane. daca ar sta dupa bani care vin din licente ar da faliment imediat pt ca nu ar putea platii armata de personal care este si salariile astronomice care se invart si asta este valabila la orice firma de soft care se respecta. asa ca se intege totalul dezinteres pentru versiunile comerciale pe care le lanseaza. softurile pt contractele cu dedicatie sunt perfecte pt ca si remuneratia este pe masura. un foarte mare specialist in IT disparut pe la ceva firma din state mia zis inainte sa plece ca puterea si functionalitatea unui program nu consta in marimea sau firma care este facut si cu atat mai mult a pretului. intodeauna mia zis sa fug de ele si sa caut varialte light si free care sunt mult mai eficiente ca omologii lor. dupa cum am mai mentionat si mai sus si cum a afirmat si gabriel sunt o gramada de variante si free si mult mai performante ca BIT. Daca tatusul Microsoft ar sta in loc de licente la ora actuala 75% din pc ar fi inoperabila, sistemul judiciar ar claca iar torrentele ar da faliment si cu ele 50% din Internet sar oprii provocand pagube incomensurabile fata de castigurile care sar face de pe urma licentelor. SFATUL MEU ESTE INTODEAUNA INCERCATI VARIANTELE FREE SI NU VETI REGRETA.

 13. gabriel

  Am Bitdef si sant destul de multumit.E drept ca inca nu am facut upgrade la 2011 dar e ceva ce nu inteleg multi useri; un antivirus se comporta diferit de la un PC la altul si de la un OS la altul.E clar …ai un PC slab nu-ti pui Bitdefender , alegi nu stiu …avira …asta ca sa-l pieptan putin pe Radu, sau avg sau NOrton daca chiar vrei sa fii protejat Am prieteni care au cate un monstru sacru de PC din ala stiti voi peisajul cu componentele imprastiate prin toata camera si cu toate astea se incapatineaza sa puna KIS BDIS sau gdata ma rog …nu merge fratilor scimbati-va scula sau de nu, puneti si voi un av mai de jogging

 14. gabriel

  A…..si ar mai fi ceva …un OS original schimba multe…

  1. happyday

   daca iti ofer gratuit o grebla, nu-l piepteni pe radu si din partea mea? ca, nu prea inteleg, dar la incercarile mele vaz ca nu percuteaza. nu stiu, l-o fi deranjat zgomtotul combinei 😀 . poate ai mai mult succes 🙂 .

 15. happyday

  deci, e suficient de tarziu ca sa postez asta si nu sunt desteptul lui peste si nici statistician de meserie ca sa fac unele comparatii certe. totusi, ma hazardez.
  ma uitam doar la unele articole mai vechi si comparam interesul vizitatorilor fata de prezenta evaluare :
  1. exceptand comentariul de fata sunt 17 postari la acest articol, unele nefavorabile;
  2. lansarea unui produs gratuit precum comodo, care are un firewall excelent dar un av cel putin discutabil, a generat 24 de raspunsuri;
  3. concursul “poetic” al bitdefender 2010 din 24 iunie a determinat vizitatorii sa posteze nu mai putin de 152 de comentarii,in mare parte nefavorabile. au fost pareri pro si contra iar spiritele s-au incins pe alocuri (am contribuit si eu?…neee…io-s pasnic 😀 ) . e drept, era vorba de un concurs vizand castigarea unor licente iar romanasii se inghesuie la moca peste posibilitatile fiziologice ale organismului de a suporta o inghesuiala cumsecade si fara sa proceseze cu exactitate necesitatea produsului in cauza.

  luand in considerare aceste aspecte,cu marjele de eroare cuvenite, nu vi se pare ca este ceva ciudat in acest sistem de ecuatii? in general, o suma de pareri negative transmise dezvoltatorului de produse de securitate reprezinta o forma de interes pentru softurile acestuia. lipsa lor poate constitui un semnal de alarma extrem de strident si de important: “pur si simplu m-am saturat, nu ma mai intereseaza ce faci, mon cher” . iar dezinteresul e mai grav decat o opinie negativa, din punctul meu de vedere.

  nu mi-am propus de la bun inceput sa fac acest “mic recital” de non-curtoazie. e o reactie spontana iar ideea mi-a venit in aceasta seara, dupa ce am citit comentariile de pe blog.

  o seara placuta tuturor !

  1. Ral

   Ar fi un lucru de punctat vizavi de analiza ta: ai luat in calcul – ca variabile- brandul (cred- sau cel putin asa reiese din concluzia ta) si, oarecum, natura umana (explicatia: fiind un concurs, etc, etc)
   Dar, natura asta umana va fi intotdeauna pe primul loc, variabila cu cea mai mare influenta in sistemul tau de ecuatii. Si sa vedem de ce:
   1- concursul poetic – lasand la o parte ideea “romanu’ s-a nascut poet” (care e o vorba foarte adevarata, asta cu siguranta) ideea de ‘creatie literara’ pe un site relativ tehnic va atrage, va dezinhiba oamenii tehnici care treceau pe aici, va genera discutii. Asa cum, pe un (anume) site de literatura, un topic referitor la malware sau o eroare tehnica aparuta la editarea unui post a generat peste 200 de comentarii.
   2 – (in general, dar si o continuare a ideii anterioare) parerile in contradictoriu genereaza discutii peste discutii. Parerile negative isi au rostul lor, pentru ca un consens s-ar dovedi pagubos pentru o conversatie de durata. Gandeste-te cum ar fi un topic: “Istoria literaturii romane… a fost scrisa de Calinescu”. ok, asta e o discutie inchisa prin insusi primul raspuns.
   3- unii oameni se definesc (sau natura i-a definit asa) prin capacitatea lor de a combate: crezi in ceva dar crede si altcineva? atunci iti ‘intorci’ pozitia, si nu pt ca ai crede in ea, ci doar de dragul unei polemici. Atata timp cat polemica asta ramane in limitele bunului simt iar ideile sunt argumentate, treaba asta se dovedeste a fi foarte eficienta. (nu voi intra aici in detalii- pt cine si de ce)

 16. BEsmart

  Odihnesca-se-n pace!

 17. madsparow

  @happyday , @BEsmart nici daca ma chinuiam nu ajungeam la concluziile voastre geniale. de miiiiii de ori bravos.

 18. Floryan

  Citesc si sunt uimit! Parca e vorba de alt produs. AM folosit si BDTS 2010 cit si 2011. 2011 il folosescde cind a fost lansat si sunt extrem de multumit de el. Merge brici.

 19. catalin

  @Floryan
  Cu siguranta ca ar merge brici si daca l-as pune la bunica pe calculator (daca ar avea unul bineinteles)

  Ideea e ca cei mai multi de pe aici au folosit si alte softuri de securitate, creandu-si astfel un etalon propriu (chiar si in cazul meu) de considerare a unui produs.
  Cei care au un anumit nivel de experienta in domeniu stiu bine din ce unghiuri trebuie sa priveasca un produs inainte sa-l catalogheze.

  Ca si bunica, care de exemplu, stie toate cuibarele din gospodaria proprie.

  1. fryn

   Pai am folosit si altele. Am Eset la serviciu si acolo folosim cu licenta inca de la versiunea 2.5. Momentan avem 4.2. Am folosit KIS 2009,2010,2011, care mi s-a parut excelent, dar din lipsa de licenta am renuntat.
   Am folosit NIS 2010 – care mi s-a parut extrem de rigid, am folost Avira, care nu stiu de ce e asa de laudat.
   Dintre toate Bitdefender mi s-a parut cel mai echilibrat, in ceea ce priveste consumul de resurse, protectie si configurabilitate.
   Restul e filosofie

 20. catalin
  1. Floryan

   Din punctul meu de vedere e clar. Nu cred ca isi re rost polemica. Pe toate adresele pe care le-ai postat, Bitdefender sta foarte bine. Nu vad de ce atita “ura” importiva acestui produs. Oricum prefer BDTS 2011 decit vreo combinatie Outpost + avira free + malvare sau nu mai stiu eu ce bomba.

 21. KEVYN

  Sunt total dezamagit de 2011. Sa intaleg ca e final daca a aparut pe bitdefender.com . In primul rand ma enerveaza siteurile alea de opinie de apar la instalare. Instalarea apoi e mult mai confuza ca la 2010. Apoi faza cu filmuletele nu prea ma ajuta cu nimic, si nici nu am chef de ele. La instalare alegerea de network sau calculatorul “este un laptop” a fost total confuza chiar am sarit peste ea, a trebuit sa setez apoi din dash board. Fereastra de control parental in interfata avansata este mult mai confuza, la 2010 erea mult mai simpla si animata. Faza aia cu verificarea siteurilor e cumva luata de la norton, mai ales ca ingreuneaza cand dai un search pe google, ca sa nu mai zic ca multe din siteurile infectate apar bifate cu ok. Chiar mi s-a blocat la un search pe google si a aparut fereastra aia cu bitdefender eroare critica, restartati bitdefender. Singurile plusuri sunt pentru fereastra de dash board care pare mult mai rapida si scanarea care dureaza mai putin. Insa ca posesor al BTS, consider sa ma intorc la 2010 daca o sa mi se repete foarte des figura cu restart bitdefender. Iar la netork aceiasi problema cand calculatoarele intra putin pe sleep, ramane tot faza cu bifarea calculatoarelor din firewall. DPMDV il consider instabil si lansat in pripa, o sa raman pe 2010 pe unele dintre pc’ri ca sa vad daca merita sa raman pe 2011 sau sa ma intorc la 2010.

 22. axelluny

  KEVYN ,impartasesc aceste idei cu tine.Doar versiunea 10 mi-a fost pe plac in rest nu apucam bine sa le instalez ca imediat le dezinstalam,si bineinteles ca dadeam si feedback ca asa e frumos.Daca e un produs de securitate de ce nu se ocupa decat de asta si se apuca de curatat de facut backup….numai aiureli pentru care exista programe mult mai eficiente.Sa nu mai vorbesc de cat ocupa pe hard si ce greu se dezinstaleaza.Suita comodo 5 da proba cu el si e gratis(cel mai important lucru).In rest….ma gandesc cu nostalgie la vremurile cand era in top.

 23. Joe

  Eu testez BitDefender (fiecare versiune – asa ca hobi) de la “inceputul inceputului”chiar de la lansarea companiei Softwin si pot sa va spun ca pentru un utilizator fara pretentii este ok! In functie de an,angajati etc sa observat ca anumite versiuni functionau impecabil(ex.BitDefender 7,8)iar altele chiar daca au iesit pe,piata tot intr-o versiune beta mediocra(pe care noi utilizatorii le plateam si care pina la urma compania bitdefender ar fi trebuit sa ne dea banii inapoi si cu dobanda pentru prejudiciul creat prin functionare defectoasa)Versiunea 2010 a fost ok,dar 2011 este sub orice critica(parca vad vers.2009 care avea o groaza de bug-uri)si ce este mai grav ca desi eu i-am sesizat pe cei de la serviciul tehnic nu sa luat nici o masura(pe angajati ii doare in cot de problemele care apar ,atata timp cat ei iau banii de la patron nu au pic de bun simt si responsabilitate fata de firma si de munca altor angajati chiar si a patronului)Versiunea 2011 este o nenorocire !!!!(daca te pricepi la programare – soft-uri)nu trebuie sa fii briliant ca sa-ti dai seama ca au dat-o in bara.Iar voi care spuneti ca este grozva mai puneti mana pe cartea de informatica +practica vreo 10 ani si atunci spuneti ca versiunea 2011 este ok

  1. fryn

   Deci concluzia ta este ca daca vrem sa folosim un AV trebuie sa punem mana pe cartea de informatica si obligatoriu experienta 10 de practica. Sincer, pentru vreo 2 mp3 din si citeva jpg din PC-urile multora e bun si ce ofera windows essnetial

 24. Nick

  Văz că Bitu’ nost’ se “menţine” pe linia cu care suntem obişnuiţi , chiar şi cu ultima versiune ! 😈
  Pe de o parte asta-i bine pentru cei obişnuiţi cu “suferinţa” respectivă ( şi care cunosc bug-urile respective tot atât de bine ca şi programatorii softului de securitate în temă , aşteptând muuuuuuuult timp , usually , rezolvarea acestora şi generarea următoarelor … 🙄 ) ,pe de altă parte crez că , sigur nu e bine… 🙄
  PS.BitDefender oare vei ajunge ,din nou , un’ ai fo’ cândva ? 🙄

 25. KEVYN

  Imi cere sa trec o groaza de programe la exclusion, chiar daca am debifat IDS, de exemplu kmplayerul, cat de suspect sa fie kmplayerul, daca e luat dupa siteul oficial, jocuri precum Raycity tot dupa siteul sau official. Chiar nu prea pricep faza cu 2 exclusions(excluderi) cea de la antivirus si cea de la advance settings. Ca sa nu mai zic ca nu vad cine ar folosi IDS ala care blocheaza aproape orice program fie el suspect sau nu. Concluzie: I will return to 2010. Parca logica erea sa simplifice cat mai mult produsul pentru utilizatori. Incep sa se vada lucruri inspirate de la alte antivirusuri. Cat despre faza aia cu verificatul siteurilor acu il vede ca site periculos, dau un refresh si apare ca ok, vedeti sa nu scoateti sp1 ca la windows’ri.

 26. BitDefender Total Security 2011 – Ghid Setari Recomandate

  […] screen action: Turn on Game Mode”Utilizare placuta! P.S.: O parte din problemele raportate in recenzia mea initiala au fost remediate, si acum utilizarea produsului este una fara probleme majore.Related […]

 27. wraith

  madsparow variantele free nu sunt chiar asa spectaculoase si bune cum spui tu si daca te uiti mai atent vei observa ca rolul lor este acela de a aduce clienti companiilor producatoare de soft . Pentru un user normal care deschide calculatorul o data pe luna sau mai rar sunt bune si ele dar pentru cineva cu pretentii sau chiar pentru un copil care se joaca toata ziua si navigheaza la greu pe inernet “free” nu mai este o solutie buna pentru ca tot ce este free nu ofera nici pe departe protectia de care ai tu nevoie pentru ca in cazul in care ar face asta cine naiba ar mai cumpara produsele astea ? asa ca geniule daca tu nu ai nevoie de protectie macar lasa-i pe altii sa se ingrijeasca singuri de ei si daca tot nu vrei sa ajuti atunci taci si nu te mai baga aiurea ca musc stii tu unde 🙂

Leave a Reply