HP achizitioneaza compania de securitate ArcSight pentru 1.5 mld $

hp cumpara arcsightDupa ce Intel achizitioneaza McAfee, HP face si ea o tranzactie asemanatoare.

HP si ArcSight Inc. (Nasdaq: ARST) au anuntat astazi semnarea unui contract definitiv prin care HP achizitioneaza ArcSight, o companie de top din domeniul securitatii si management-ul calitatii. Achizitia a fost cotata la 43.50$ pe actiune sau un total de 1.5 miliarde $.

Aceasta unire a celor doua firme va imbunatati securitatea, va reduce riscurile si va oferi un management adecvat conform regulilor firmei cu un cost mai scazut pentru cumparatori. Tehnologia superioara ArcSight completeaza portofoliul deja existent HP in domeniul hardware, software si servicii.

“Din perspectiva securitatii, reteaua interna a firmelor are destule brese, punand o mare presiune pe clienti in ceea ce priveste riscurile de securitate si sistemele de management al calitatii serviciilor”, a afirmat Bill Veghte, vice presedinte executiv, pe domeniul Software si Solutii la HP. “Combinatia dintre HP si ArcSight va oferi clientilor posibilitatea de a imbunatati aplicatiile, monitorizand proactiv evenimentele si raspunzand la amenintari.”


“Achizita ArcSight de catre HP va permite crearea unor noi tipuri de solutii de securitate, unele ce vor servi mediului de afaceri modern” a spus Tom Reilly, presedinte al ArcSight. “Combinand tehnologia ArcSight’s Enterprise Threat si cea a Managementului Riscului Informatic cu solutiile de management si aplicatiile dezvoltate de HP, vom putea oferi o solutie integrata de securitate ce ofera o perspectiva mai buna, intr-un context mai larg si o remediere mai rapida a riscurilor de securitate pentru firme. Intr-o lume in care securitatea retelei interne nu mai este de ajuns, mediul de afaceri are nevoie de o abordare holistica pentru a securiza retelele, aplicatiile si datele personale.”


Avand in vedere acest trend al achizitiilor, oare speculatiile conform carora Microsoft va cumpara Symantec pot fi reale ?

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “HP achizitioneaza compania de securitate ArcSight pentru 1.5 mld $”

 1. happyday

  symantec achizitionata de microsoft? ar fi o lovitura mai mare decat achizitia mcafee de catre intel 😀 . de fapt, din cate am inteles, intel a oscilat intre a cumpara symantec sau mcafee insa a optat pentru ultima varianta din considerente ce nu sunt cunoscute la momentul asta . posibil pretul sa fi fost elementul decisiv.
  oricum, tendinta continua si n-ar fi o surpriza ca speculatiile privind viitoarea achizitie symantec sa se transforme in realitate 🙂 .

  1. J

   Firma Symantec e … mult mai ‘babana’ decat McAfee.
   Anyway, daca o sa se intample ca Microsoft sa cumpere Symantec-ul, au pus-o… toti! 🙂
   Sau, pana si Google ar putea cumpara parintele Norton-ului.
   Viitorul suna bine, cel putin pentru ei. 😀

Leave a Reply