Utilitar jailbreak pentru iPhone infectat cu troieni: Trojan-psw.win32.agent.lta

Infractorii cibernetici exploateaza faptul ca utilizatorii telefoanelor Apple iPhone cu sisteme de operare iOS 4.0.2 si iOS 4.1 cauta intens in aceasta perioada utilitare pentru jailbreak-ul soft-ului, si au lansat un program fals ce infecteaza computerul cu troieni creati special pentru a fura parole de acces si date personale.

Recent, in luna iunie, procesul de jailbreak al iPhone-ului a fost declarat legal spre bucuria utilizatorilor acestor modele de telefoane inteligente. Au aparut site-uri precum jailbreakme.com care permit „spargerea” modelelor mai vechi de iPhone cu doar cateva click-uri. Insa, odata cu lansarea sistemului de operare iOS 4, Apple a blocat toate exploit-urile care permiteau jailbreak-ul noilor versiuni de telefoane.


La inceputul lunii, un hacker pe nume pod2g anunta ca lucreaza la un nou exploit care va permite jailbreak-ul tuturor modelelor de iPhone prin exploatarea unei vulnerabilitati in sistemul de boot-are (bootrom). Aceasta bresa este foarte greu de reparat pentru Apple, daca nu chiar imposibil, insemnand ca orice dispozitiv iPhone, iPad, iPod va putea fi „spart” indiferent de sistemul de operare pe care in foloseste. Cu toate acestea, pana in data de 20 septembrie niciun exploit nu a fost lansat de pod2g.

„La momentul de fata, iPhone-urile cu sisteme iOS 4.0.2 si iOS 4.1 sunt imposibil de spart, singura solutie fiind downgrade-ul la o versiune de software anterioara si apoi rularea unui utilitar de jailbreak mai vechi”, spune Costin Raiu, Director al Global Research and Analysis Team, Kaspersky Lab. „Interesant este faptul ca iPhone-urile cu sistem iOS 4.0.2 instalat din fabrica sunt imposibil adus la o versiune anterioara de software. In acest context, infractorii cibernetici au lansat un utilitar fals – denumit «Greenpois0n» – care se vrea a fi mult asteptatul program creat de pod2g, insa nu este decat o arhiva ce contine cai troieni creati pentru a fura date personale din sistem”, completeaza Raiu.

Utilizatorii care cauta zilele acestea pe Google sau pe site-urile de torrente Greenpois0n vor avea o surpriza nu tocmai placuta:

greenpois0n_by_P0sixninja_1


In plus, au aparut site-uri care promoveaza solutii false pentru jailbreak-ul telefoanelor Apple iPhone si pretind sume considerabile de bani pentru utilitare software care “pot sparge orice versiune de iOS”. Costul mediu pentru o astfel de solutie este 25$ – 40$.

trojan-psw.win32.agent.lta

„Nu va lasati pacaliti de acesti troieni – la momentul de fata nu exista un utilitar de jailbreak pentru iPhone 4 cu sisteme iOS 4.0.2 si iOS 4.1. Daca exploit-ul lui pod2g se va dovedi a fi valid, nu exista dubii ca acesta va fi anuntat prin mai multe canale oficiale. Pana atunci, feriti-va de utilitarele false si de site-urile care le promoveaza”, incheie Costin Raiu.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “Utilitar jailbreak pentru iPhone infectat cu troieni: Trojan-psw.win32.agent.lta”

  1. TzaCaNeL

    Salut! As vrea sa stiu si eu daca metoda aceasta este adevarata sau este fake -> https://www.youtube.com/watch?v=s9PVqgfU0DM

Leave a Reply