Test Dinamic al Protectiei Antivirus 2010 (AV-Comparatives.org)

Av-comparativesAV-comparatives este specializata in teste ale produselor de securitate si v-am obisnuit sa va tin la curent cu ultimele lor evaluari de diverse feluri.

Iata ca in urma cu cateva ore, a fost publicat al doilea test in dinamica pentru evaluarea protectiei antivirus.
Acest test este unul cu mult mai relevant in ceea ce priveste intrebarea: “care program de securitate este cel mai bun?”.
Spre deosebire de toate celelalte teste “statice” realizate de av-comparatives, virus bulletin si altii, aici NU s-au scanat niste fisiere infectate, ci testul reflecta capacitatea de protectie in timp real (in dinamica) a soft-ului instalat.


Mai precis, s-au testat 307 de site-uri infectate: care descarca virusi direct sau care contineau exploit-uri sau script-uri infectate. Testul este efectuat in luna August 2010 si va fi urmat de altele pana in luna Decembrie, cand va fi lansat raportul final, complet.

Astfel, s-a urmarit reactia programului security suite evaluat in cazul in care utilizatorul acceseaza o pagina web infectata.
Deoarece s-a dorit o pliere cat mai buna pe situatia reala, s-a utilizat o masina cu Windows XP SP3 si Internet Explorer 7. De asemenea au fost instalate Adobe Reader 8, Adobe Flash Player ActiveX 10.1, MS Office Professional 2003, .NET Framework 3.5 si Java 6.0.140. Cam aceasta este configuratia cea mai des intalnita in prezent pe multe din PC-uri.

Drept urmare, nu s-a mai tinut cont doar de detectia antivirus a amenintarii respective ci de toate componentele ce pot bloca acel malware: URL-blocker, Exploit Shield, tehnologia “cloud”, HIPS, behavioral blocking.
Nu au fost luate in considerare alertele firewall, deoarece acestea apar doar dupa ce virusul este activ in sistem si doreste sa realizeze o conexiune web.


Pentru anumite produse: BitDefender, F-Secure, PC Tools nu a fost folosita versiunea 2011, deoarece nu era lansata in perioada testarii. Speram sa fie folosite in evaluarile pe lunile urmatoare, deoarece rezultatele vor fi cu siguranta diferite, gratie modificarilor aduse in versiunile superioare.

Momentan s-a publicat un grafic ce reda acuratetea blocarii unui virus sau a site-ului ce-l gazduieste, fara alte detalii suplimentare.

Astfel, primele locuri sunt ocupate de produsele oferite de: AVG, Avira, Panda, Trend Micro (ordine alfabetica)
Ultimele locuri sunt ocupate de: Kingsoft, BitDefender, Norman, Avast, GDATA (ordonare in functie de protectia oferita)

Pentru primele locuri am utilizat ordonarea alfabetica, deoarece nu sunt oferite procentele exacte, ci doar o diagrama.

Pentru alte detalii ale testului accesati pagina de mai jos:
https://av-comparatives.org/comparativesreviews/dynamic-tests

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

17 responses to “Test Dinamic al Protectiei Antivirus 2010 (AV-Comparatives.org)”

 1. happyday

  stiu ca nu prea corectezi articolele atunci cand te atentioneaza cineva, ci doar link-urile de download, dar nu pot sa nu ma intreb ce ar putea insemna asta: “Testul este pe luna August 2010 si va fi precedat de altele pana in luna Decembrie” ? o fi vorba despre luna decembrie 2009 ? da ce ma fac cu “va fi”? …hmmm… totusi nu prea inteleg…sunt greu de cap, asta o stie toata lumea…no, renunt, sorry pentru conturbaciune…

 2. bcman

  Te anunt doar ca in ordine alfabetica prima data e AVG apoi Avira 😛

  1. happyday

   cred ca te inseli. ambele incep cu av dar Avira are o majuscula si o minuscula pe cand AVG are numai majuscule. minusculele au prioritate in limbajul solutiilor de securitate pentru ca se comporta ca niste doamne . altfel cum s-ar explica atatea fp-uri? 🙂

 3. Nick

  Văz că Esetu’ are foaaarte puţin rosu pe acolo (muuuuuult mai puţin ca Bitu’). Asta-i bine taaare , neh ? 🙄

 4. florin

  Kaspersky o sa fie nr. 1 la finalul acestui test care se va mai actualiza …

  E vai s-amar de Băţdefendăr. Abia s-au lansat noile produse 2011 si forum-ul de suport tehnic e plin de probleme. Vechile probleme.

 5. krotal

  HA,HA,HA….nu stiam ca vestitul bitdefender a fost rebotezat….i se potriveste de minune….multumesc florin pentru portia de ris !.

 6. semen

  incercati voi sophos antivirus bun …..iar din cele mai enumerate sus norton 2011si vipre protectie foarte buna consum mic resurse…,dar ca protectie completa avg 2011 ,kaspersky 2011 si gdata 2011….restu sunt relative, si ca dezinfectie a unui computer HijackThis, Malwarebytes,hitman pro,si avg internet security sunt cele mai bune ,
  mentionez ca Pctools spyware doctor with antivirus=norton internet security
  de ce?
  pt ca pc tools a fost cumparata de norton…
  vreti protectie completa folositi o masina virtuala vmware etc,sau pt uz casnic sandboxie ori ceva deepfreeze si wondershare time freeze…
  eu am incercat toti antivirusii de pe piata…conteaza protectia in timp real cel mai mult

 7. Download AVG Antivirus 2011 (Free) si AVG Internet Security 2011 – Lansarea versiunii Finale

  […] au fost clasate pe primele locuri in ceea ce priveste protectia utilizatorului intr-un mediu real: https://www.faravirusi.com/2010/09/23/test-dinamic-al-protectiei-antivirus-2010-av-comparatives-org/Noutatile aduse sunt:Imbunatatirea componentelor: LinkScanner, Firewall, Email Scanner, si System […]

 8. AVG Internet Security 2011 – 1 an licenta GRATUITA

  […] au fost clasate pe primele locuri in ceea ce priveste protectia utilizatorului intr-un mediu real: https://www.faravirusi.com/2010/09/23/test-dinamic-al-protectiei-antivirus-2010-av-comparatives-org/Noutatile aduse sunt:Imbunatatirea componentelor: LinkScanner, Firewall, Email Scanner, si System […]

 9. CONCURS: Castiga o licenta AVG Internet Security 2011

  […] au fost clasate pe primele locuri in ceea ce priveste protectia utilizatorului intr-un mediu real: https://www.faravirusi.com/2010/09/23/test-dinamic-al-protectiei-antivirus-2010-av-comparatives-org/ De asemenea au obtinut punctaje foarte buna in ce priveste protectia si usurinta in utilizare a […]

 10. AVG Internet Security 2011 – 90 de zile licenta GRATUITA

  […] au fost clasate pe primele locuri in ceea ce priveste protectia utilizatorului intr-un mediu real: https://www.faravirusi.com/2010/09/23/test-dinamic-al-protectiei-antivirus-2010-av-comparatives-org/Noutatile aduse sunt:Imbunatatirea componentelor: LinkScanner, Firewall, Email Scanner, si System […]

 11. CALUGARU DANIEL

  liccenta

Leave a Reply