Eddy Willems, Security Evangelist la G Data, a vorbit despre riscurile socializarii media si despre tehnologia cloud la conferinta Virus Bulletin

eddy willems g dataEddy Willems, Security Evangelist la G Data, a sustinut un discurs in cadrul  conferintei Virus Bulletin din acest an, desfasurata la Vancouver, Canada. Alaturi de Righard Zwienenberg, seful departamentului de cercetare de la Norman ASA, Willems a explicat riscurile securitatii informationale la care, de multe ori, companiile nici nu se gandesc, dar pe care salariatii si furnizorii cu acces la sistemul de afaceri, intenţionat sau nu, le pot provoca. Prezentarea, intitulata “Atacatori din interior”, s-a desfasurat vineri 1 octombrie la ora locala 2.30 PM.


Pe toata durata acestui seminar, Willems si-a concentrat atentia pe fenomenul retelelor sociale si pe vulnerabilitatea tehnologiei cloud computing. Conform lui Willems, site-urile retelelor sociale implementeaza un Backdoor in retelele de business: “Cu fiecare zi care trece, atacurile de inginerie sociala devin tot mai sofisticate si mai frecvente, nu numai cele regulate, de tip phishing pentru colectarea de informatii de la utilizatori, ci si cele care targeteaza angajatii (sau prietenii angajatilor) anumitor companii. Odata ce atacatorii au obtinut accesul la reteaua de afaceri, nu le este dificil sa-si atinga scopul si sa compromita tehnologia cloud, pe care, in prezent, multe companii se bazeaza.


Willems considera ca aceasta problema va creste exponential in anii urmatori daca societatile nu actioneaza in directia protectiei datelor lor si in educarea angajatilor: “Curiozitatea si neatentia sunt parte a naturii umane. Aceasta, combinata cu vulnerabilitatile tehnologice, sunt ceea ce ii este necesar unui infractor cibernetic pentru a avea succes. Situatia nu este noua, ea a fost tot timpul prezenta, s-au schimbat doar mizele. Acum, fiecare parte a unei informatii pare a fi conectata la o alta parte a unei informatii prin intermediul tehnologiei cloud si tot acum persoane de pe tot globul sunt conectate online prin intermediul marilor retele sociale, iar riscurile au crescut. Infractorii online stiu toate acestea si se straduiesc mai mult decat oricand pentru a profita de aceste oportunitati. Companiile trebuie sa fie constiente ca mizele au crescut si numarul atacurilor s-au inmultit, asa ca trebuie sa-si ia toate masurile de precautie pentru a-si proteja afacerea,” a spus Willems.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “Eddy Willems, Security Evangelist la G Data, a vorbit despre riscurile socializarii media si despre tehnologia cloud la conferinta Virus Bulletin”

  1. altnume

    sau ar putea restictiona accesul la retelele de socializare

  2. MIKE STEEV

    GECAD thenology was smarter than G Data just take a look: https://www.youtube.com/watch?v=c4Ysbhb4-Ag

Leave a Reply