Foxit Reader 4.2 – Remediaza doua gauri importante de Securitate

Nu poti spune ca un software are mai putine bug-uri sau gauri de securitate decat altul. Totul tine doar de popularitatea si gradul de utilizare al produsului respectiv.

Astfel, Foxit Reader a devenit o buna alternativa pentru Adobe Reader, profitand de valul de probleme avute de acesta din urma.
De aceea au inceput sa apara unele vulnerabilitati si in programul Foxit, pe care acestia le-au remediat intr-un update (versiunea 4.2.0.928) care a fost lansat recent.


Conform changelog-ului oficial au fost remediate urmatoarele bug-uri si adaugate urmatoarele functii noi:

* New Features:
– Verify The Digital Signature
– Enhance Security With ASLR & DEP Support

* Bug Fixes:
– Fixed the issue where Foxit Reader crashes if the headline of the PDF content exceeds 512 bytes.
– Fixed the issue where the ¡°delete¡± option in the right-click popup menu is unavailable when right-clicking the link created by the link tool.
– Fixed the issue where Foxit Reader will pop up two tabs when opening a same PDF file which is targeted by two links, one is created with relative path and the other one is with absolute path.

Pentru a descarca Foxit Reader 4.2 accesati link-ul de mai jos:
https://www.foxitsoftware.com/downloads/download_links/downloadreader.php?tag=exe

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

8 responses to “Foxit Reader 4.2 – Remediaza doua gauri importante de Securitate”

 1. happyday

  ce ziceam eu aici https://www.faravirusi.com/2010/09/09/noua-vulnerabilitate-critica-in-produsle-adobe-reader-si-acrobat/ ? ca de indemni lumea sa descarce foxit reader le creste cota de piata si ii iau hacherii la ochi. dar tu nu si nu, foxit in sus foxit in jos. ete foxit acuma. s-ar putea sa aiba belele mai mari decat adobe ca aia au inceput de ceva timp carpelile.
  vezi ce-ai facut? acuma sa te vad cum repari 😛 .

 2. yo9fah

  Download Nitro PDF Reader — 100% Free: https://www.nitroreader.com/ ! Este la fel de bun ! 😉

 3. Nick

  Alternativă ? 🙄
  PDF-XChange Viewer ( e și portabil) !!! 😉
  Link:
  https://www.softexia.com/office-tools/pdf/567-pdf-xchange-viewer.html

 4. calin

  happyday lasane si dute tare . insemna ca nu ai inteles nimic . nu are atatea probleme ca adobe si nu sunt asa grave asta a vrut sa zica. foxit folosesc de multa vreme si pe el raman in continuare . inainte de a zice intai vezi vulnerabilitatile apoi zi

  1. happyday

   ai sa-ti esplic in cuvinte doar, ca nu poci desena fiindca nu permite formatul blogului. stiu ca ai sa intelegi mai greu dar trebuie sa faci un efort sa te desprinzi de cartile cu poze si atuncea tare mare usurare vei avea.
   nu e nimeni vinovat ca tu ti-ai inmagazinat umorul intr-o gusa de rama pe care ai strivit-o, mai apoi, cu copita.
   folosesc foxit de ceva vreme, nu din cauza vulnerabilitatilor, ci doar pentru ca e mai light si incarca paginile instant. faza de mai sus era o simpla gluma adresata lui radu si avea la baza un articol mai vechi. dar tu, ca un vajnic aparator al drepturilor “invulnerabilitatilor”, trebuia sa-ti bagi cornul la inaintare fara sa pricepi o iota din mesaj.
   nu-i bai, esti simpatic, de aveai si minte era perfect 🙂 .

 5. Adobe ReaderAcrobat 9.4 remediaza 23 de Gauri de Securitate

  […] dori sa te abonezi la feed-ul RSS pentru a primi noutatile de pe aceasta pagina.Daca Foxit Reader remediaza 2 gauri de securitate, Adobe vrea sa fie din nou in top si sa conduca detasat aceasta lupta. Pacat ca nu in […]

 6. bcman

  @calin
  Poti sa iti exprimi parerea si vorbind frumos si fara sa “pupi in c*r” un anumit produs.
  Bine ca esti tu expert in vulnerabilitati 😛
  @happyday
  Foxit are secure mod (sau ceva de genul, nu mai stiu exact). Toate PDF-urile sunt deschise implicit in acest mod. Acest mod de a deschide pdf-urile este un foarte sigur, blocheaza accesul la site-uri web, nu executa scripturi etc. Bineinteles, asta e in teorie de multe ori malware-ul gasind metode de a “trece” de masurile de securitate si de a executa cod malitios. Totusi, si in teorie si in practica e mai bun decat adobe pdf reader/acrobat. Ramane de vazut ce va fi in versiunea urmatoare. Adobe promite sandbox :X

  PS: ASLR si DEP blocheaza impotriva buffer overflow. Normal, suita de securitate instalata ar trebui sa protejeze impotriva buffer overflow. Stiu despre COMODO ca face acest lucru. Tot Comodo, dar si GesWall au sandbox ce permite executarea automata (diferit de sandboxie), la fiecare accesare a respectivului program, a unui sandbox in care este rulat acel soft. Asta este foarte util si exista reguli pentru respectivul sandbox si a drepturilor ce le are programul. Acesl program poate fi si Adobe PDF Reader, iar aceste masuri de protectie l-ar face MULT mai sigur.

 7. calin

  happyday se poate vb si fara jigniri ca eu nu am jignit pe nime doar ca casca un rand de oameni gura apoi zic cai gluma in fine nu ma cert cu nime mai ales aici ca nu e frumos. pe langa tine eu nu te-am jignit e o mica mare diferenta. iar bcman nu urc nici un produs in sus sau injos. ca nu am ce castiga:)) mai ales ca nu sunt producator de softuri. si cu asta subiect inchis

Leave a Reply