Immunet Protect Plus 2.0 – Detectie Impresionanta in testul AV-Comparatives.org

Immeunet antivirus gratuitTehnologia de protectie tip “Cloud” constituite viitorul solutiilor de securitate. Avand in vedere numarul ridicat de amenintari informatice, circa 7000 virusi noi zilnic, antivirusii traditionali nu pot face fata cu succes.

Tehnologia “cloud” ofera acces la un volum extraordinar de mare de informatii oferit de o baza de date comuna utilizatorilor antivirusului respectiv. Beneficiile ei se calculeaza in timpi extraordinar de raspuns si consumului mai mic de banda si spatiu pe hard disc. Acest progres se datoreaza faptului ca acelasi fisier nu este scanat de fiecare data cand este intalnit, ci o singura data si rezultatele sunt stocate in “cloud” pentru ca oricare alt utilizator sa le poata folosi. Un alt avantaj rezultant din acest principiu este consumul redus de resurse.

Un jucator important pe piata produselor care ofera aceasta protectie alternativa este Immunet Antivirus, despre a carui versiune 2.0 v-am anuntat aici. Tot acolo ati putut vedea si un test al detectiei.

Immunet antivirusAcest concept nou a fost cel care i-a determinat pe Oliver Friedrichs (fost Director la Symantec) si Alfred Huger (fost Director Executiv la McAfee si Symantec) sa infiinteze Immunet.

Practic, de fiecare data cand un utilizator al comunitatii Immunet (care numara cativa zeci de mii de utilizatori la acest moment) intalneste un virus, toti ceilalti utilizatori sunt protejati in aceeasi secunda de respectiva amenintare.
Defectul, daca il putem numi asa, este faptul ca necesita o conexiune de internet mereu activa, altfel programul este inutil.

Pe de alta parte insa programul poate fi instalat alaturi de orice alt antivirus, facand posibil dezideratul multora: instalarea a doua programe antivirus simultan.
Gratie tehnologiei utilizate, programul ofera protectie pentru aproximativ 16 milioane de malware in acest moment si ofera protectie in timp-real, dar si scanare la cerere.

AV-Comparatives.org a supus programul la un test pe un set de 917.000 virusi, aceiasi folositi in testul detectiei totale (20 de antivirusi testati) din luna august a.c.

Immunet s-a descurcat foarte bine de data aceasta, observandu-se o evolutie rapida si o maturizare a produsului.
Detectia totala a fost de 99.4%.
Avand in vedere ca poate fi instalat alaturi de alt antivirus in sistem, iar versiunea GRATUITA are aproximativ aceeasi detectie, este poate exact ce va doreati pentru o protectie suplimentara a sistemului.


Un neajuns este insa faptul ca are inca alarme false numeroase.

Pentru detalii suplimentare asupra testului, accesati site-ul:
https://av-comparatives.org/comparativesreviews/single-product-reviews
Pentru a descarca si testa Immunet Protect FREE Antivirus sau versiunea Protect Plus, accesati site-ul:
https://www.immunet.com/main/index.html

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

11 responses to “Immunet Protect Plus 2.0 – Detectie Impresionanta in testul AV-Comparatives.org”

 1. Cata

  Se compara Immunet Antivirus cu Panda Cloud AV ?

 2. Sakara

  Este superb Immunet (rapid; consuma f putine resurse, detectie buna – si inca nu are motoarele turate la maxim in decembrie se preconizeaza sa fie activate total).
  In aproximativ o luna si varinta free o sa poata scana arhive.
  Panda Cloud vs Immunet:free – Castigator Immunet::
  -detectie, peransamblu, mai buna (Panda are un behavioral blocking destul de bun);
  -immunet reactioneaza primul in marea majorittate a cazurilor si este in general mai rapid decat Panda. De asemenea are o setare care, daca o activezi nu permite execuatrea unui program pana cand acesta nu este scanat;
  -nu sterge automat si poate fi setat sa nu puna in carantina automat.

  Pe o masina virtuala am instalat: Cis 5 + Immunet+ Panda Cloud + Prevx totul pare ok, KIS 2011 consuma mai multe resurse decat combinatia asta si nu are detectia acestora 🙂

 3. roxana

  Pacat ca trebuie sa fi mereu conectat la internet

 4. Guliver

  L-am instalat.
  L-am pus să scaneze.
  Mi-a găsit 11 fișiere infectate pe care le-am verificat online cu Virus Total. Toate erau curate.
  Concluzia: nu e de încredere.
  L-am dezinstalat imediat. Punct.

 5. Ady

  Threat fire e mai bun decat immunet?

 6. Sakara
 7. cosmin

  e praf nu merge

  1. Sakara

   In acest momet se fac niste updatari ale sistemului si da nu merge (este valabil doar pentru versiunea free pentru plus ar trebuii sa nu fie problema deoarece foloseste, in acest caz, semnaturile din pc). O sa mai dureze ceva pana cand termina.

 8. Guliver

  @Sakara, acelea erau fisiere despre care tu știai sigur că sunt infectate dar toate acele programe de pe Virus Total nu și-au dat seama de asta?
  Sau ai încredere totală în Immunet?

Leave a Reply