Devirusare Stuxnet – Sterge Complet Infectia (Win32.Worm.Stuxnet si Rootkit-ul)

Viermele Stuxnet a creat multa valva pe internet si cazul sau a fost prezentat pe larg si in presa scrisa sau audio-vizuala.
El exploateaza patru vulnerabilitati de tip „zero-day” din Microsoft Windows. Doua dintre aceste brese de securitate au fost raportate direct la Microsoft, expertii Kaspersky Lab colaborand intens cu producatorul american de software in crearea si lansarea patch-urilor de securitate pentru sistemul de operare.

Pe langa exploatarea celor patru vulnerabilitati, Stuxnet a folosit si doua certificate digitale valide, furate de la Realtek si JMicron, care i-au ajutat pe infractorii cibernetici sa ascunda prezenta malware-ului in sistem pentru o perioada lunga de timp.Viermele incearca accesarea si reprogramarea de sisteme industriale de control, tintind sistemele de tip SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) produse de compania Siemens, si anume Simatic WinCC. Acestea sunt utilizate pentru monitorizarea si administrarea infrastructurii si proceselor de productie. Sisteme similare sunt folosite la scara larga pe platformele petroliere, centrale electrice, platforme largi de comunicare, in aeroporturi, pe vapoare si chiar in armata.


Daca ati fost afectat de acest virus, exista acum un utilitar eficient, marca BitDefender. Acesta va sterge toate variantele cunoscute ale Win32.Worm.Stuxnet, cat si driverele rootkit folosite de acest vierme.
Este utilizabil atat pe sistemele 32-bit, cat si 64-bit.

Download Stuxnet Removal Tool:
https://www.malwarecity.com/community/index.php?app=downloads&module=display&section=download&do=confirm_download&id=12

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

13 responses to “Devirusare Stuxnet – Sterge Complet Infectia (Win32.Worm.Stuxnet si Rootkit-ul)”

 1. Gigi

  Stuxnet te-a determinat sa scrii si sambata 😀

 2. Alin

  Biblia ta poate.

 3. nelu

  Acum inteleg de ce Avira nu-si prea face updatari sambata si duminica,desi meseriasii in virusari nu au zile de odihna.Dar vorba ta ,sa nu deviem de la subiect

 4. ploe

  cind dau click pe linck-ul de download , AVG-ul imi blocheaza download-ul si ma ”avertizeaza” : win32/zperm .
  ???

 5. Prevenire si dezinfectie a virusilor de autorun

  […] Stergeti fisierele autorun.inf de pe partitii folosind Remove.bat. 4. Pentru Stuxnet vezi aici.Alte programe pe care le puteti folosi in dezinfectie sunt Malwarebytes Anti-Malware, Dr Web CureIt […]

Leave a Reply