Immunet Protect vs Panda Cloud Antivirus – Test Comparativ al Detectiei [Exclusiv FaraVirusi.com]

immunet vs panda cloud antivirusImmunet si Panda isi disputa suprematia pe segmentul “cloud antivirus”. Panda are avantajul de a fi primul produs de acest gen si de asemenea are o experienta bogata in spate in domeniul securitatii IT. Immunet, pe de alta parte, a cunoscut o crestere rapida si spectaculoasa in detectie, protectie. Nu in ultimul rand, Immunet poate fi instalat alaturi de orice alt antivirus, un lucru nerecomandat in cazul Panda.

Pentru cei care inca nu stiu precis despre ce e vorba, iata ce inseamna termenul “Cloud” in domeniul securitatii IT. Tehnologia “cloud” ofera acces la un volum extraordinar de mare de informatii oferit de o baza de date comuna utilizatorilor antivirusului respectiv. Beneficiile ei se calculeaza in timpi extraordinar de raspuns si consumului mai mic de banda si spatiu pe hard disc. Acest progres se datoreaza faptului ca acelasi fisier nu este scanat de fiecare data cand este intalnit, ci o singura data si rezultatele sunt stocate in “cloud” pentru ca oricare alt utilizator sa le poata folosi. Un alt avantaj rezultant din acest principiu este consumul redus de resurse.

Din cate stiu, nu exista pana acum un test comparativ care sa puna fata-n fata cele doua produse, de aceea am efectuat un astfel de test, pentru a vedea care dintre cele doua ofera cea mai buna detectie. Sper sa pot realiza si un test al protectiei in timp real, pe viitor.

Ambele produse ofera atat o versiune gratuita, cat si una cu bani. Unul dintre cele mai importante aspecte este faptul ca Panda ofera aceeasi detectie si devirusare in ambele versiuni, in timp ce Immunet nu.


Diferentele intre Immunet Protect Free si Immunet Protect Plus le puteti vedea aici:
https://www.immunet.com/plus/compare/index.html
Diferentele intre Panda Cloud Antivirus Free si Pro le puteti consulta aici:
https://www.cloudantivirus.com/en/download/cloud-antivirus/free

In acest test am folosit 4282 fisiere infectate din perioada 01 sept – 10 oct 2010.

Immunet Free are doar 3 motoare de scanare (euristice + cloud), nu poate scana fisiere compresate sau arhive si nici e-mail-uri.
Detectia sa totala a fost de 2200 fisiere (51.37%).
Immunet Protect Plus are si un al patrulea motor (scanare cu definitii) si detectia sa totala a fost de 3800 (88.74%).
ClamAV for Windows 2.0 este un produs identic cu Immunet, avand doar alta denumire. De aceea, detectia sa este identica cu a celui din urma.

immunet protect testDetectia Panda Cloud Antivirus, atat Free cat si Pro este identica si a fost de 3827 (89.37%).

panda cloud antivirus test

Concluzii: Detectia celor doua programe, in versiunile lor comerciale (cu bani) este identica si oricare dintre cele doua produse asigura o protectie buna. Virusii testati au fost de ultima ora si o detectie de peste 85% este buna.

Legat de versiunile gratuite, diferenta este una majora, iar castigatorul cert este Panda Antivirus Cloud. Totusi, trebuie luat in calcul ca se poate instala doar ca unic antivirus in sistem, optiune pe care eu personal nu as recomanda-o momentan, datorita numarului ridicat de alarme false, lipsa optiunilor avansate, lipsa scannerului web, etc.
Immunet Protect Free are o detectie mai slaba, insa poate fi complementar antivirusului instalat deja si astfel sporeste protectia PC-ului. Pe unele calculatoare slabe, doua programe pot consuma totusi prea multe resurse pentru o “munca” pe care o poate face unul singur.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

16 responses to “Immunet Protect vs Panda Cloud Antivirus – Test Comparativ al Detectiei [Exclusiv FaraVirusi.com]”

 1. Cristi

  si oare Clam Av de tip cloud cum e??? fata de imunet sau panda ?

 2. Shakalu
 3. Sakara

  Cateva mici precizari:
  – Immunet, in acest moment, are activate doar 3 din cele 12 ramuri ale motorului SPERO;
  -eficenta maxima se asteapta a fi atinsa la sfarsitul lui Noiembrie;
  -restul de ramuri vor fi pornite pana la sfrasitul iernii (posibil pana la sfarsitul anului);
  -varinata free, in app o luna, va putea scana fisierele compresate.

  Panda:
  “datorita numarului ridicat de alarme false” + prostului obicei de a sterge automat detectiile.

  @ Cristi Clam Av=Immunet; Am vazut cateva detectii facute de Clam pentru Immunet.

 4. Tweets that mention Immunet Protect vs Panda Cloud Antivirus – Test Comparativ al Detectiei [Exclusiv FaraVirusi.com] -- Topsy.com

  […] This post was mentioned on Twitter by Caponescu, Radu. Radu said: Immunet Protect vs Panda Cloud Antivirus – Test Comparativ al Detectiei [Exclusiv FaraVirusi.com]: Immunet si Pand… https://bit.ly/bjT177 […]

 5. Valigw

  Inteleg ca, ClamAV for Windows 2.0, este identic cu Immunet Protect Plus.
  In acest caz, este perfect pentru ca la aceleasi performante (mai bune decat varianta Immunet Free) ClamAV este gratuit !

 6. virtu

  @Valigw…Gresit! Immunet Protect Plus(platit) are engine-ul de la Bitdefender incorporat spre deosebire de Clam Av si Immunet free. Asa a reusit acel scor in testul Av-Comparatives.

 7. Reviews from around the Web | Panda Cloud Antivirus

  […] FaraVirusi recently compared Immunet and Panda Cloud Antivirus side-by-side. According to their findings, Panda Cloud Antivirus Free Edition detected 89,37% of the 4200+ recent malware samples tested while Immunet Free only 51,37%. The review can see over at https://www.faravirusi.com/2010/10/12/immunet-protect-vs-panda-cloud-antivirus-test-comparativ-al-det… […]

 8. virtu

  Valigw facuse referinta la variantele free vs Immunet Protect Plus din ceea ce am inteles in postul lui.

 9. Valigw

  Am vrut sa spun ca nu are rost sa dai bani pe Immunet Protect Plus, daca ClamAV for Windows 2.0, este gratuit si are aceleasi performante (asa am inteles eu, ca au aceleasi performante). Daca to face acelasi lucru de ce sa nu faci gratis ? Logic !

 10. Panda Cloud Antivirus Pro 1.3 – licenta GRATUITA

  […] si una Pro (cu bani). Am analizat de curand detectia oferita de acest produs in postarea urmatoare: https://www.faravirusi.com/2010/10/12/immunet-protect-vs-panda-cloud-antivirus-test-comparativ-al-det…Fata de versiunea Gratuita, cea Pro ofera Analiza Comportamentala a proceselor, Suport Tehnic, […]

 11. Concurs: Castiga 2 licente Panda Cloud Antivirus Pro

  […] si una Pro (cu bani). Am analizat de curand detectia oferita de acest produs in postarea urmatoare: https://www.faravirusi.com/2010/10/12/immunet-protect-vs-panda-cloud-antivirus-test-comparativ-al-det…Fata de versiunea Gratuita, cea Pro ofera Analiza Comportamentala a proceselor, Suport Tehnic, […]

 12. Castigatorii Concursului Panda Cloud Antivirus Pro (6 licente)

  […] si una Pro (cu bani). Am analizat de curand detectia oferita de acest produs in postarea urmatoare: https://www.faravirusi.com/2010/10/12/immunet-protect-vs-panda-cloud-antivirus-test-comparativ-al-det…Fata de versiunea Gratuita, cea Pro ofera Analiza Comportamentala a proceselor, Suport Tehnic, […]

 13. felix

  requiero ayuda no puedo habrir unas carpetas infectadas en memoria usb

Leave a Reply