COMODO a picat testul Virus Bulletin (octombrie 2010)

virus bulletinVirusBulletin este o revista dedicata securitatii IT, cu prima aparitie in anul 1989. Din 1991 a organizat anual conferinte la care participa elita producatorilor de produse de securitate IT.
In plus, testele sale comparative pe programe antivirus au devenit un standard recunoscut de toti producatorii.

Luna aceasta, octombrie 2010 a avut loc un alt test pe un sistem de operare Windows Server 2003, la care au participat 38 de programe antivirus. COMODO a participat in premiera cu cele doua soft-uri: Comodo Antivirus si Comodo Internet Security.


Testul consta in evaluarea detectiei pe un set de virusi In the Wild – ITW (foarte raspanditi) si pe alt set de virusi zoo (virusi cu o rata de raspandire mai mica). In plus se testeaza si rata de detectii fals pozitive (fisier curat clasat in mod eronat ca fiind infectat) pe un set de fisiere neinfectate.

Iata ce produse au picat testul in aceasta luna:

AhnLab (4 alarme false)
ArcaBit (4 virusi ITW ratati)
Authentium (2 virusi ITW ratati, 1 alarma falsa)
Avertive(11 virusi ITW ratati )
Comodo Antivirus (7 virusi ITW ratati)
Comodo Internet Security (7 virusi ITW ratati)
Coranti Multicore (1 alarma falsa)
Digital Defender (22 virusi ITW ratati)
Emsisoft Anti-Malware (2 alarme false)
Frisk F-Prot (1 alarma falsa)
Hauri ViRobot (3607 virusi ITW ratati, 1 alarma falsa)
Kingsoft Internet Security (32 virusi ITW ratati)
SGA (11 virusi ITW ratati)

Am amintit doar cele mai relevante produse antivirus testate, care au picat acest test. Alte produse testate: (Avira, avast!, AVG, ESET NOD32, BitDefender, Bullguard, F-Secure Anti-Virus, Kaspersky Anti-Virus, Microsoft Forefront, etc) au primit distinctia VB 100%, reusind o detectie buna conform standardelor VirusBulletin.


Se pare ca produsul Antivirus de la Comodo mai are nevoie de unele imbunatatiri in ceea ce priveste detectia. Fiind la prima participare, poate ca trebuie sa-i gasim o scuza pentru ratarea distinctiei. Cu toate astea cei care-l utilizeaza nu l-ar scuza asa usor daca s-ar intalni cu unul din cei 7 virusi ratati.

A fost de asemenea actualizat rezultatul testului RAP, ce evalueaza detectia proactiva (euristica) a produselor antivirus.

RAP octombrie 2010 virusbulletin

Aici, liderii sunt Avira, ESET, Emsisoft, Trustport, Webroot, SGA.
Alte detalii si rezultatele complete le gasiti aici: https://www.virusbtn.com/vb100/archive/2010/10

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

15 responses to “COMODO a picat testul Virus Bulletin (octombrie 2010)”

 1. marin

  se mira cineva? toata lumea stie ca sunt varza….

 2. Gigi

  Cand e restanta? 😀

 3. Sakara

  “Cu toate astea cei care-l utilizeaza nu l-ar scuza asa usor daca s-ar intalni cu unul din cei 7 virusi ratati.”
  Da parca vad ca o sa organizeze proteste spontane pentru eliberarea bietilor virusi din SANDBOX. Televinziunile o sa trazmita ore intregii cu este posibil ca tratezi asa bietii virusi sa ii ti izolatii de sistem in sandbox sa nu iti poata face nimic, nici macar o infectie mica……

 4. Tweets that mention COMODO a picat testul Virus Bulletin (octombrie 2010) -- Topsy.com

  […] This post was mentioned on Twitter by Dragos Dogaru, Radu. Radu said: COMODO a picat testul Virus Bulletin (octombrie 2010): VirusBulletin este o revista dedicata securitatii IT, cu pr… https://bit.ly/dkCcIE […]

 5. Nelu

  Nici Vipre nu sta rau,spre deosebire de alte teste…Cine stie pe unde o fi adevarul

 6. darkangel7017

  @Radu
  Lider e unul singur: Trustport. Nu pot fi mai multi…Ar urma: Ikarus, Coranti, Webroot, Emsisoft…Avira ar fi in primii zece din clasament. Nu o/il mai pune pe podium…stiu ca esti fan Avira, dar fii mai obiectiv , te rog!
  PS: Iar a dat-o in bara cu alarmele false!!!

 7. Adr

  Nu inteleg ce vor sa spuna acolo cu 7 virusi ratati la Comodo Internet Security. Sa inteleg ca nu i-a prins nici Antivirusul, nici Defense+ si nici Sandbox-ul? Sau au tras ei concluzia repede ca daca nu i-a detectat antivirusul, nu-i detecteaza nici restul suitei?

  Sincer, mie imi pare cam dubios testul chiar daca e vorba de o revista asa cunoscuta. Cred ca restului de baietasi cu produsele lor platite a cam inceput sa ii fie frica de DACS, o tehnologie pe care Comodo o va lansa in curand si despre care se spune ca ar asigura cea mai buna detectie dintre toate produsele existente.

  Ramane de vazut.

  1. bcman

   @Radu
   Atunci de ce au testat si CAV si CIS? Au exact aceeasi detectie 😛

 8. Cata

  Ca antivirus nu folosesc Comodo, dar folosesc firewall-ul pe care il are, dar cel putin nu a iesit pe ultimul loc.

 9. AVIRA

  radu esti fan avira bravo tie da manca cam mult mie imi bloceaza pc am 512 rami procesorul 2500 cand imi scaneaza totul se bloceaza

 10. scorpyo

  La comodo le-a trimis de nenumarate ori sample de virusi nedectati de AV lor si nu au luat nici o masura , in sensul ca nici macar nu l-au introdus in semnaturile lor, asa ca nu ma mir….
  daca s-ar axa si pe ce le trimit oamenii spre teste, cum e cazul avira, ar creste, dar cred ca e vb despre nepasare aici….

Leave a Reply