Alerta Falsa Norton Antivirus 2011: incompatibilitate cu ZoneAlarm Firewall Pro

Ultima versiune a Norton Antivirus 2011 alerteaza in mod eronat cu privire la o incompatibilitate cu ZoneAlarm Firewall Pro.

Cu alte cuvinte, utilizatorii care folosesc programul firewall de la ZoneAlarm, vor primi avertizarea de mai jos, daca doresc sa instaleze Norton Antivirus 2011.

norton antivirus 2011 incompatibil cu zonealarm firewall pro


Intre cele doua programe nu este nicio incompatibilitate, deoarece fac lucruri diferite, iar alerta Norton este una falsa.
Sa speram ca va fi remediata si cele doua programe vor putea fi folosite concomitent pe acelasi calculator.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

19 responses to “Alerta Falsa Norton Antivirus 2011: incompatibilitate cu ZoneAlarm Firewall Pro”

 1. Gigi

  Se pare ca Symantec este afectat de criza si loveste inca o data in produsele freeware. Rusine…

  1. Roni

   @gigi : Esti penibil … Norton face cei mai buni antivirusi , iar zone alarm pro NU E FREWARE … costa 30 Dolari

   https://www.zonealarm.com/security/en-us/compare-anti-virus-spyware-software.htm
   https://www.zonealarm.com/security/en-us/computer-security.htm

   Urasc ***** si incompetentii ca tine …

   daca tot nu accepti comentariul , sper ca macar o sa-l citesti

 2. virus2009

  rony @ mai greseste si omul , graba de a scrie comentarii la orbit 🙂 , am observat ca daca o tine asa in 3-4 luni il va depasi pe radu 🙂

  1. happyday

   partial de acord cu tine. gigi se referea probabil la versiunea gratuita a produsului. comentariile lui sunt decente iar articolele (inclusiv cel de pe faravirusi) foarte bune 🙂 . singurul lui impediment este ca, fiind intr-un stadiu superior al evolutiei, nu poate scrie pe un blog cu un bat pentru scormonit in scorburi dupa viermisori si astfel nu se poate face inteles de o anume categorie de ******. e regretabil dar, zic eu, de inteles 😀 .

 3. Gigi

  Greseala mea a fost ca nu am observat ca este vorba despre Free ci despre Pro. Si imi amintisem ca in urma cu ceva timp Symantec declarase ceva despre produsele freeware:

  Provocarea vine in urma unei declaratii facute de un reprezentant Symantec care a afirmat ca “un antivirus gratuit nu este suficient: este nevoie de o tehnologie avansata, ce poate proveni doar de la o suita de securitate matura, cu bani.”

  Citeste aici: https://www.faravirusi.com/2010/10/17/comodo-vs-norton-castigator-comodo-test-comparativ-by-av-test-org/

 4. Cris

  “Intre cele doua programe nu este nicio incompatibilitate, deoarece fac lucruri diferite”

  Și uite așa se ajunge la plângeri nefondate din partea utilizatorilor, și la păreri absolut greșite precum ”iar se ia programul X de aplicații freeware” sau orice altceva.

  Faptul că sunt două programe pe piață care nu ”fac același lucru” nu înseamnă câtuși de puțin că aplicațiile sunt perfect compatibile. Mai ales că aici vorbim de aplicații complexe, cu instalare de driveri, monitorizare/modificare în timp real a unor evenimente, și așa mai departe. Indiferent dacă aceste acțiuni au ca scop final lucruri diferite (firewall vs. antivirus), asta nu înseamnă că nu pot apărea probleme între ele.

  Sincer să fiu, nu pot să dau acum exemple concrete (probabil oboseala de moment își spune cuvântul), însă am întâlnit de-a lungul timpului multe cazuri de aplicații care ”nu fac același lucru” și totuși aveau probleme dacă rulau simultan.

  Dacă acea alertă există, atunci cei care au pus-o acolo au avut un motiv bun pentru asta. Iar utilizatorul care ignoră acea alertă, sper măcar să aibă suficient bun simț încât să nu înceapă să înjure aplicația respectivă în eventualizatea în care va avea probleme de performanță. Eu unul nici nu i-aș acorda suport tehnic dacă ar veni să mi se plângă de așa ceva.

  Și da, întotdeauna este posibil să îți modifici propria aplicație a.î. să fie compatibilă cu o altă aplicație anume. Însă întotdeauna vor exista alte și alte softwareuri pe piață care îți pot provoca probleme (sau vice versa). Lupta împotriva incompatibilităților este o luptă pierdută de la început, iar ideea de compatibilitate perfectă este la fel de adevărată precum cea a securității perfecte. Singura soluție este ca utilizatorii să priceapă chestia asta, și să folosească software compatibil (nu să facă din țânțar armăsar, că ”văleleu, nu merge X cu Y”). Pentru că alternative sunt suficiente pentru absolut orice aplicație.

  1. happyday

   sunt curios, cam cate experiente neplacute de genul asta ai intalnit, pana ai ajuns atat de vehement la fazele astea 🙂 ?
   pana la urma o incompatibilitate nu e nimic mai mult decat o incompatibilitate insa duritatea cu care tratezi problema imi sugereaza o nemultumire profunda care nu-si are radacinile in articolul asta 🙂 .
   gresesc?

   1. Cris

    Nu greșești… în totalitate (dar nici dreptate n-ai în totalitate 😛 )

    Eu privesc lucrurile și din punct de vedere al programatorului, având o oarece experiență în domeniu (deși nu foarte mare încă, dar suficientă încât să-mi dau seama cum stă treaba). Deci ce-am spus mai sus nu se bazează numai pe experiențe neplăcute (proprii sau auzite), ci în mod direct din situații în care am avut de făcut debug în condiții neprevăzute.

    Cum spuneai și tu, o incompatibilitate este o incompatibilitate. Asta spuneam și eu: nu e un capăt de lume, încât să se ajungă la păreri proaste, anti-reclamă, jigniri unii față de alții (mai ales dacă părțile respective nu sunt implicate direct, ci sunt doar fani ai produselor resective), etc…

    Mă poți contrazice? 🙂

    1. happyday

     citind si raspunsul dat lui radu nu cred ca mai am argumente in gusa. dar, de mai incolteste vreuna in mediul ala propice, nu voi ezita sa te zadarasc, fie si numai pentru a te determina sa mai postezi cate un comentariu 🙂 .

 5. nork

  Salut.Azi mi-am instalat si eu Norton Internet Security 2011 si mi-a dat o incompatibilitate cu Spyware Doctor care a trebuit sa-l dezinstalez…Chiar ar fi trebuit sa-l dezinstalez?!!!

 6. Tweets that mention Alerta Falsa Norton Antivirus 2011: incompatibilitate cu ZoneAlarm Firewall Pro -- Topsy.com

  […] This post was mentioned on Twitter by YO9FAH, Radu. Radu said: Alerta Falsa Norton Antivirus 2011: incompatibilitate cu ZoneAlarm Firewall Pro: Ultima versiune a Norton Antiviru… https://bit.ly/a4H0ho […]

 7. Catalin(Malwarewiki)

  Cris e tare ar trebui sa te apuci de o revista online :))

 8. nork

  Aveam Spyware Doctor fara antivirus dar totusi mi-a cerut sa-l dezinstalez

Leave a Reply