[Mail Fals] Important : Informatii despre online banking – BRD-Net

Circula un nou e-mail de tip phishing, care incearca sa va sustraga banii din contul bancar.
Subiectul sau este: Important : Informatii despre online banking si pretinde ca provine de la BRD Groupe Societe Generale – service@brd-net.ro


Continutul sau suna astfel:

Important: Informatii BRD

Recent am determinat ca login-ul in contul dumneavoastra s-a realizat de pe diferite computere si au fost incercate o gama larga de parole pentru logare.Drept urmare contul dumneavoastra a fost blocat. Pentru a debloca contul va rugam sa va confirmatii datele!:
Apasati link-ul de mai jos pentru a va confirma datele contului.

https://www.brd-net.ro/part/ro/idehom.html

Va multumimDand click pe link-ul subliniat, veti fi directionati de fapt spre: https://www.resot.org.tw:8000/brd.ro/part/ro sau https://201.47.91.80/part/ro

Iata cum arata pagina, care solicita codul de utilizator si parola victimei. Toate celelalte link-uri de pe pagina sunt legitime si duc spre site-ul oficial: https://www.brd-net.ro, insa formularul va trimite datele spre atacator!

brd online banking phishing

NU accesati si NU introduceti date pe site-urile indicate in astfel de e-mail-uri.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

16 responses to “[Mail Fals] Important : Informatii despre online banking – BRD-Net”

 1. Liviu

  Si eu am primt acest email 🙂

  1. costel

   Si eu !!!!
   Am accesat link-ul dar nu am introdus date. Ce e de facut ?!

 2. Raluca Grumazescu

  Si eu am primit azi acest e-mail.Chiar vroiam sa ii sun pe cei de la BRD.Banuiam ca e un virus,pishing cel mai probabil.Mai ales ca nu lucrez cu ei de ani buni…

 3. cosmin

  Am introsus si eu de curiozitate cele doua adrese de mai sus si intradevar se afiseaza o pagina identica cu cea oficiala de la BRD. Lipseste insa ”https” iar la introducerea parolei nu apare tastatura virtuala( cum apare pe siteul original.Pe de alta parte al meu Mcafee nu ar fi trebuit sa ma impiedice sa intru pe paginile false ? Aceasta nu este o tentativa de phishing???? Singurul lucru care il face este ca în bara nu apare colorat în verde ( site advisor) .Sa inteleg ca degeaba l-am instalat pe PC?

 4. Radu

  @cosmin
  =)))
  cred ca da :))))

 5. happyday

  @cosmin

  nu e obligatoriu ca o solutie de securitate sa identifice toate aplicatiile malitioase, indiferent de natura acestora. daca tot suntem la capitolul asta, spre exemplu, bitdefender este recunoscut pentru protectia antiphishing foarte buna pe care o ofera dar are si capitole la care nu exceleaza 😀 .
  daca ai fost multumit de mcafee pana acum nu vad niciun motiv sa renunti la el 🙂 .

 6. cosmin

  In orice caz , pentru oricine care a intrat pe faravirusi si a citit articole despre siteuri phishing isi poate da seama ca sunt false cele două mentionate, prin lipsa terminatiei ”s” și a ”lacatelului”.

 7. cosmin

  Am mai sapat prin setari si la site adviser am pus la ”option”, sectiunea ”secure search” -”show all site ratings, and block links to sites rated risky(recommended) ”si acum blocheaza accesul la ambele pagini false.

 8. eu

  “va rugam sa va confirmatii datele!” .Clar e vorba despre un roman care nu cunoaste limba romana.

 9. virus209

  apropo, ce s-ar face utilizatori de linux daca nu sar programele se securitate pe care le au cei in windows,ar ramine fara ………….,aia e ideia,cascati ochii,nu softul de securitate e baza,o seara placuta

 10. Tu esti mai destept decat John ?

  […] Si totusi, stiai ca sute si chiar mii de persoane cad victima unor tentative de phishing ca aceasta ? […]

 11. virus209

  apropo,poate iti inchipui citi stiu si citi au pc-uri nu?
  comparatia e de 1 la 1000 iti garantez intre ei,sunt destui care stiu ca windows e un program

 12. Bogdan

  Open DNS si Firefox blocheaza in prezent linkurile http://www.resot.org.tw:8000/brd.ro/part/ro sau http://201.47.91.80/part/ro

 13. costel

  Spuneam adineauri ca am accesat link-ul dar nu am introdus datele de logare.
  Insa cam in acelasi timp mi-a aparut mesajul: contul meu de Yahoo Mess este logat pe alt computer decat cel curent. Am schimbat parola la email/Yahoo Mess si primesc, din cand in cand, acelasi mesaj.
  Acum mi-e frica sa ma mai loghez la BRD Net !!!!

 14. cosmin

  În sfarsit si mcafee blocheaza cele doua siteuri afisand ca pot fi furate informatiile celui care le acceseaza. Asa că, cel mai bine te protejezi singur, accesand cu grija siturile in care se introduc date confidentiale, suita de securitate reactioneaza cu o mica intarziere, dar suficient pentru ca rauvoitorii sa faca mult rău.
  Pentru costel: Încearca sa accesezi brd-net prin introducerea adresei http://www.brd-net.ro. La mine merge.

Leave a Reply