Tu esti mai destept decat John ?

John merge prin oras cu o portavoce si “proclama” cu glas tare numarul cardului sau de credit. Pentru cei interesati furnizeaza si parola contului bancar, alaturi de data expirarii.

John lipeste afise prin oras si isi trambiteaza parola contului de e-mail si alte detalii confidentiale.

Tu faci la fel ?
Vei spune: “Bineinteles ca nu !!” Si totusi, stiai ca sute si chiar mii de persoane cad victima unor tentative de phishing ca aceasta ?
Internetul este un loc la fel de public ca si o piata sau o strada aglomerata din orasul tau. Ai grija ce informatii comunici, unde si cui.
Poti sa ramai fara un cont de mail, forum sau mai grav: fara banii din banca.

O campanie F-Secure, cu detalii pe https://besmarterthanjohn.com/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Tu esti mai destept decat John ?”

  1. Vorba românului « 2low's Blog

    […] Mă gândeam azi să scriu despre atitudinea celor mai mulţi care au cont pe diverse site-uri (FB, YT..etc) de aşi da o grămadă de informaţii personală, publicului larg… însă se pare că au fost şi alţii înaintea mea care au reuşit să exprime mai bine aceasta. Chiar când luam o mică pauză de la scris, am intrat pe FB şi am văzut următoarea notă care duce la următoarea postare […]

  2. Cata

    Ce sa spun. De parca ar avea el ceva pe card si de parca nu ar avea el inca o adresa de g-mail si de facebook. Cred ca au incercat unii parola :))

  3. Tweets that mention Tu esti mai destept decat John ? -- Topsy.com

    […] This post was mentioned on Twitter by Caponescu, Radu. Radu said: Tu esti mai destept decat John ?: John merge prin oras cu o portavoce si “proclama” cu glas tare numarul cardului … https://bit.ly/9Hczeg […]

Leave a Reply