Ai scris gresit adresa Twitter sau Facebook ? Poti castiga un iPad

Pe langa phishing, scam, pharming, exista si alte tehnici de a pacali utilizatorul si a-l atrage pe site-uri periculoase.
Cred ca nu o data ti s-a intamplat sa scrii gresit denumirea unui site: twiter.com in loc de twitter.com, facebok.com in loc de facebook.com, etc.

N-ar fi o mare problema daca ai realiza greseala. Totusi, “baietii destepti” stiu ca tastatura ne mai joaca feste, asa ca ne-au venit “in ajutor”. Au creat site-urile respective, pe care noi le tastam gresit uneori.

Spre exemplu twiter.com, redirectioneaza spre o pagina cu logo-ul si culorile Twitter, afisand mesajul: “Dear Visitor, You’ve been selected to take part in our anonymous survey. Complete this 30 second questionnaire, and to say ‘thank you’, we’ll offer you a few exclusive prizes. This offer is available today only.”


Daca esti de acord si dai click, esti redirectionat spre twitter.com-survey2010.virtuousads.com, un site care nu are nici cea mai mica legatura cu Twitter. Domeniul principal este intotdeauna cel care precede sufixul adresei, in cazul nostru: virtuousads.com.

Din click in click ajungi pe site-uri de shopping online sau pe adrese ce-ti solicita date personale, ce vor fi folosite in diverse scopuri.
In cazuri mai rele poti chiar sfarsi cu un calculator plin de virusi.

Nu este un caz singular, adrese precum youube.com sau acebook.com si altele folosind aceeasi tactica.

Sfatul meu este sa verificati de doua ori ce adresa doriti sa accesati inainte de a da Enter. In caz contrar puteti ajunge pe un cu totul alt site si datele voastre personale sau chiar PC-ul pot fi in pericol.

via PCAdvisor

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Ai scris gresit adresa Twitter sau Facebook ? Poti castiga un iPad”

  1. calin

    am lastpass nu am cum gresii si de tastez gresit vad ca nu pune parola lastpass . oricum eu ma uit pe langa asta si in bara daca e situ autentic sau e teapa . da va recomnd tuturor lastpass . pt cei care nu stiu ce e e un manager de parole. poate o sa scrie Radu un articol despre el sa intelega mai bine userii(daca vrea) + nu se stocheaza parolele pe pc o data instalat ci pe contul care il creeati in lastpass. si el va deveni manager de parole si va va intreba daca sa retina sau nu parola respectiva de pe situ x

  2. happyday

    nu mai bine de mine ca nu scriu deloc tuitar sau feisbuc?

  3. alin

    Tare ca mister Larry s-a gandit si la marean vanghelie -> http://www.gogle.ro

Leave a Reply