Webroot achizitioneaza PrevX

Webroot, companie de securitate online, cunoscuta in special pentru produsul Spy Sweeper a anuntat achizitionarea PrevX, producator de solutii de securitate bazate pe tehnologia cloud.

Webroot planuieste integrarea acestor servicii de scanare “in the cloud” in produsele sale. Conform declaratiilor lui Dick Williams, CEO Webroot, firma PrevX este lider de piata in ce priveste aceasta tehnologie.


Pentru cei care inca nu stiu precis despre ce e vorba, iata ce inseamna termenul “Cloud” in domeniul securitatii IT. Tehnologia “cloud” ofera acces la un volum extraordinar de mare de informatii oferit de o baza de date comuna utilizatorilor antivirusului respectiv. Beneficiile ei se calculeaza in timpi extraordinar de raspuns si consumului mai mic de banda si spatiu pe hard disc. Acest progres se datoreaza faptului ca acelasi fisier nu este scanat de fiecare data cand este intalnit, ci o singura data si rezultatele sunt stocate in “cloud” pentru ca oricare alt utilizator sa le poata folosi. Un alt avantaj rezultant din acest principiu este consumul redus de resurse.

Aceasta achizitie face parte dintr-un proces mai amplu al Webroot de a-si consolida pozitia pe piata.

Ieri intrebam daca IBM va achizitiona sau nu Fortinet. Se pare ca nu, a fost doar o speculatie:
https://www.zdnet.com/blog/btl/fortinet-were-not-in-talks-with-ibm/41160

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “Webroot achizitioneaza PrevX”

  1. happyday

    nu poti fi sigur ca achizitia fortinet de catre ibm nu exista. in genere, tranzactiile de genul asta se fac “cu casa de stiri inchisa” pentru a nu afecta tranzactiile bursiere care, pe wall-street chiar exista si reactioneaza foarte repede, spre deosebire de romanica unde statul e in pragul falimentului iar bursa sufera de reminiscente roamntice pret de cateva luni 🙂 .

Leave a Reply