McAfee si Microsoft Security Essentials au picat testul AV-Test.org (noiembrie 2010)

av-testAV-Test.org a dat publicitatii un nou test complex ce care include cele mai utilizate 19 programe de tip Security Suite de pe piata.
Este realizat in al treilea trimestru al anului in curs pe un sistem Windows XP, iar rezultatele sunt destul de interesante.

Au fost folosite trei criterii mari de departajare: protectie, devirusare\reparare si impactul asupra utilizarii PC-ului. Fiecare din ele avea un maxim posibil de 6 puncte.

Criteriul “Protectie” combina detectia statica si dinamica a virusilor, inclusiv testarea unor atacuri de ultima ora. In cazul “Devirusarii\Repararii” a fost testata dezinfectia unui sistem in profunzime, testandu-se si devirusarea unor programe rootkit. “Impactul asupra utilizarii sistemului” a evaluat incetinirea sistemului cauzata de programul antivirus, precum si de alarmele false generate. Pentru a primi certificarea AV-Test.org, un produs trebuie sa atinga minim 12 puncte.
McAfee Internet Security, Microsoft Security Essentials si Norman Security Suite si Norman au picat testul nereusind sa atinga punctajul minim de 12 puncte (punctajul minim fiind suma punctajelor obtinute la fiecare dintre cele trei criterii de evaluare).


Au fost evaluate produsele timp de 3 luni: Iulie, August si Septembrie in ceea ce priveste virusii de ultima ora, virusii In The Wild (ITW) (28.838 virusi), blocarea virusilor la executie si test “clasic” pe un set mai mare de malware (1.038.795 virusi). Toti virusii au fost colectionati in cele trei luni de testare.

In ceea ce priveste Protectia unui PC, o componenta cheie, avand in vedere ca a proteja e mai de dorit decat a devirusa… avem doar 2 produse care au primit 5.5 puncte. Niciun antivirus nu a atins maximul de 6.
Acestea sunt: Kaspersky si PC Tools. La polul opus cu o protectie insuficient de buna s-au situat: ESET, McAfee, Microsoft, Avast, Norman.

Ce ne facem daca PC-ul a fost deja infectat? Aici, trei produse au primit 5 sau 5.5 puncte si au alcatuit astfel top 3 Symantec, PC Tools, F-Secure. Pe de alta parte, cele mai slabe la capitolul devirusare au fost: AVG, BitDefender si Norman.

In ce priveste impactul asupra sistemului: numar de alarme false, incetinirea sistemului, blocarea anumitor programe legitime, au existat 6 producatori ce au alcatuit top-ul: Avast! si G Data, cele doua obtinand punctajul maxim – 6, iar urmatorii 4 clasati au obtinut cate 5.5 puncte: BitDefender, F-Secure, Microsoft, Symantec.


Totalizand numarul de puncte de la fiecare categorie in parte cele mai bune produse de securitate sunt:
Norton Internet Security 2010/2011 – 16 puncte
F-Secure Internet Security 2010/2011 – 15.5 puncte
PC Tools Internet Security 2010/2011 – 15.5 puncte
G Data Internet Security 2011 – 15 puncte

Toate celelalte produse au obtinut mai putin de 15 puncte.

Va reamintesc ca puteti obtine o licenta GRATUITA pentru G Data TotalCare 2011, printr-un concurs FaraVirusi.com. Detalii:
https://www.faravirusi.com/2010/10/28/concurs-castiga-5-licente-g-data-totalcare-2011/

Pentru detalii complete asupra fiecarui produs si rezultatele defalcate pe fiecare categorie si subcategorie accesati link-ul urmator:
https://www.av-test.org/certifications
Accesati tab-ul 2010/Q3 – Windows XP si descarcati\vizualizati fisierul .PDF cu raportul corespunzator fiecarui produs in parte.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

21 responses to “McAfee si Microsoft Security Essentials au picat testul AV-Test.org (noiembrie 2010)”

 1. happyday

  am trait s-o vad si pe asta : bitdefender e mai light decat avira , ambele acumuland cate 12 puncte, insa cu un impact mai mare asupra resurselor decat gdata 😆 . era bine sa precizezi ca, in cazul unor softuri, s-au testat, probabil succesiv, versiunile 2010 si 2011 ceea ce poate influenta acuratetea testului 😀 . asta pentru cei care n-au chef sa acceseze linkul av-test.

 2. Altair

  ‘Ete culmea, Avira nu e chiar asa smechera. 🙂

 3. unu

  Acest test nu cred ca corespunde intr-o buna parte realitatii. De exemplu Bitdefender 2011 ingreuneaza destul de mult calculatorul si ocupa foarte mult spatiu pe disc… PC Tools care cazuse testul VB100, aici e as… Eu folosesc Norton av2011+Outpost f pro 2011 si sunt f multumit.

 4. Shakalu

  Loool…nu mai inteleg nimic din testele astea…cred ca imi fac firma de teste proprie…cum pot unele sa dea un rezultat, altele alt rezultat….macar sa fie destepte sa comunice intre ele…pana la urma fiecare trebuie sa testeze pe propria “piele” antivirusul

 5. happyday

  la faza cu bitdefender te contrazic : nici in versiunea beta nici in cea finala nu consuma resurse. e mai light decat combinatia avira free + webroot. e ciudat, intr-adevar , ca gdata a obtinut asemenea scor la capitolul “impact” si de aceea iti dau dreptate : fie si cu un av modificat genetic, pus la cura de slabire, nu putea gdata sa obtina asa scor pe light 🙂 .

 6. nuti

  Oricum am da-o dupa cires tot AVIRA is the best !!! hahaha
  si asta o stie toata lumea…

  1. happyday

   nuti draga, nush ce e cu ciresul asta, dar pomul are tulpina subtire si e pacat sa te trezesti ca vizioneaza vecinii intimitatile unei avire prea darnice cu anumite atacuri 🙂 .

 7. LucYan

  Microsoft Security Essentials a picat testul pe windows XP ca pe windows 7 este ok

 8. Chris

  Bun, deci vad ca sa terminat si cu al doilea test din partea AV-test. Am cautat pe site-ul lor sa vad ce calculatoare au si ce configuratie, iar daca se putea si timpul rulat al unui sistem de operare pe care ei fac teste. Nu am gasit nimic (nu stiu, poate nu am ochiul format). Daca ei fac testele pe calculatoare fara vreun program instalat, fara jocuri, fara player multimedia, fara…, fara…, etc, atuncia imi imaginez ce impact are un antivirus asupra unui SO.

 9. costel

  Vad ca la Microsoft… au folosit varianta 1,
  2 are deja cateva luni de la aparitie
  Eu il folosesc de cand a aparut in varianta beta,anul trecut,prin iulie-august si pot sa spun ca nu am avut probleme cu virusii si nici cu alarme false (binenteles activatoarele pt windows 7 le vede ca virusi dar iti da posibilitatea de ”ignore”)

 10. cobra

  Deci, BitDefender a ajuns cam ca AVG. Ba chiar AVG are protecţie mai bună… Glumă, glumă, dar îi cam dau dreptate Shakalului.

 11. Nick

  Eu cred că MSE-ul a dat-o în bară intenţionat , ca să-l pună la încercare ( de fidelitate) pe fanu’ lor no. one de pe aicea … (happyday). 😈
  PS.@nuti – episodic bla , bla , bla … poţi cumva şi argumenta afirmaţia asta , ciclică ? Personal , mă cam îndoiesc , de adevăru’ afirmaţiei tale … Râsu’ ăla pare ironic , zău… ! 🙄
  All the best…

 12. nuti

  @Nick Nu ciclic ci permanent. sustin ..pana la proba contrarie..
  Propune alta suita mai buna si specifica de ce ?Oricum testul in
  regim dinamic spune multe.Aceleasi urari…bla,bla,bla

 13. Nick

  @nuti
  Permanent şi episodic 😆 …Probe contrarii au fo’ destule , da’ tu în mărinimia ta , le-ai făcut uitate cu suficientă cochetărie … 😆
  NIS 2011 , d-aia … 😈
  Uimeşte-mă în continuare … 😀

 14. nuti

  NIS 2011 a fost surclasat de COMODO cu multa cochetarie …hahaha

  1. happyday

   dap…ambele cochetau cu stalpul din gard dar la comodo a iesit si secventa cu impactul 😀 .

  2. Nick

   Discutabil,nuti,discutabil … 🙄
   Da’ tu menţine-ţi optimismu’ în continuare… 😀

 15. happyday

  @Nick

  Mesaj de la mr. gates :

  “si daca virusi bat in geam
  iar tu deschizi fereastra
  de vina-i creierul de-un gram,
  nu invoca napasta.

  caci nortonul cel increzut
  e plin de-ngaduinta:
  fata de virusi a avut
  motiv de umilinta.”

  nush de l-a citit asta pe eminescu dar traducerea imi pare discutabila 😀 .

 16. Nick

  😆

 17. CONCURS: Castiga o licenta AVG Internet Security 2011

  […] buna in ce priveste protectia si usurinta in utilizare a produsului, in ultimul test AV-Test.org: https://www.faravirusi.com/2010/11/05/mcafee-si-microsoft-security-essentials-au-picat-testul-av-test…Noutatile aduse versiunii 2011 sunt:Imbunatatirea componentelor: LinkScanner, Firewall, Email […]

 18. Bullguard Internet Security 10 – Securitate de nota 10 (conform AV-Test.org)

  […] on November 9, 2010Bullguard a lansat versiunea 10 a produselor sale de securitate acum cateva zile.Ultimul test AV-Test.org, pe trimestrul 3 al anului in curs, nu a inclus produsele Bullguard. Totusi, testul pe […]

Leave a Reply