Unul din opt atacuri provine din dispozitive USB

USB Virus

Cercetatorii Avast! Software au constatat o crestere a numarului de atacuri ce tintesc functia AutoRun din Windows. Astfel, din 700.000 de atacuri inregistrate de calculatoarele din Avast! CommunityIQ in ultima saptamana din Octombrie, 13.5% proveneau din dispozitive USB.

Punctul cheie al atacului este caracteristica AutoRun de pe sistemele de operare Microsoft Windows. AutoRun alerteaza utilizatorul cand un gadget USB este conectat si il ajuta sa aleaga aplicatia cu care sa deschida noile fisiere.

INF:AutoRun-gen2 [Wrm], denumirea generica a acestor amenintari sunt raspanditi pe dispozitive USB gen memory stick dar si PSP, camere foto digitale sau MP3 playere. Dupa conectarea la PC este lansat un executabil care invita o varietate de malware in computer. Acesti virusi se autocopiaza in nucleul Windows si se reproduc de fiecare data cand sistemul porneste.

AutoRun este un instrument folositor, dar de asemenea si o cale pentru a raspandi mai mult de 60% din virusii actuali. Amenintarea acestui tip de malware este chiar mai ridicata decat cea a Stuxnet, un alt virus care se raspandeste prin memory stick.
Cyber-criminalii profita de inclinatia utilizatorilor de a face schimb de fisiere folosind stickuri USB, costul tot mai mic  si capacitatea tot mai mare a acestor dispozitive. O cantitate mai mare de fisiere va necesita un timp mai mare de scanare iar utilizatorii tind sa sara peste scanare
“, a declarat Jan Sirmer, Virus Analyst al Avast!.

Avast! CommunityIQ reprezinta un grup de utilizatori ai produselor de securitate Avast! care trimit automat date despre virusii intalniti. Raportat la numarul de utilizatori ai Avast! (130 de milioane), ei reprezinta un esantion semnificativ pentru statistici.

Odata am gasit mesajul ‘you c4nt stop usin mijlocul unui cod. Ei stiu ca sunt cu un pas in fata’, a adaugat Sirmer.

Pentru a va proteja impotriva unor astfel de atacuri cititi acest articol.

Sursa info: Avast! Blog

Security Evangelist

9 responses to “Unul din opt atacuri provine din dispozitive USB”

 1. Alin

  Ce te-ai face fara Softpedia.

  1. Gigi

   Sursa articolului este blogul Avast.

 2. Dimy

  Pentru restu exista Panda USB Vaccine :))

 3. claudiuc
 4. Ilie George
 5. claudiuc

  @Gigi: da, link-ul corect este cel dat de tine.
  Voiam sa subliniez faptul ca articolul initial nu prezinta nici un link catre sursa.

Leave a Reply