SARDU 2.0 – Integreaza mai multe Rescue CD-uri Antivirus pe un singur CD\DVD sau USB

SARDU (prescurtarea de la Shardana Antivirus Rescue Disk Utility) este un program gratuit care poate crea un CD\DVD sau stick USB, bootabile.

Cand un calculator se infecteaza poti alege sa scanezi cu un CD de Recuperare Antivirus, insa trebuie sa strici cateva CD\DVD-uri daca nu reusesti dezinfectia cu primul dintre ele.

SARDU poate folosi imaginile ISO ale catorva producatori antivirus (PC Tools, AVG, Avira, BitDefender, Dr.Web, F-Secure, G Data, Kaspersky, Panda, etc), cateva utilitare, CD-uri bootabile Linux si cele mai populare distributii Windows PE.

sardu 2.0


Ce poti include pe CD-ul creat? O colectie de cd-uri bootabile Antivirus, utilitare, cele mai populare distributii Linux, Windows PE si discuri de recuperare a datelor.
Astfel, pe acelasi disc, puteti avea 3 sau 4 antivirusi, 2 utilitare aleatorii si o distributie Linux. In cazul in care PC-ul este infectat sau nu mai porneste din diverse motive, puteti sa-l scanati cu mai multe motoare antivirus si in final sa recuperati datele importante.

Descarcarea cate unui Rescue CD Antivirus bootabil si utilizarea lui pe cate un disc este de domeniul trecutului. Acum puteti avea pe acelasi DVD, pentru o scanare si devirusare mai buna, oricate cd-uri antivirus doriti.

Descarcarea imaginilor .ISO este destul de facila (click pe denumirea produsului dorit), ca si crearea unui disc particularizat, in functie de necesitati.

La final, se introduce CD\DVD-ul creat in unitatea optica a sistemului si se restarteaza PC-ul.
Va apare o fereastra ca cea de mai jos, unde puteti selecta, in functie de necesitati, Antivirus, Utilitarele copiate pe disc, Linux sau Windows PE.

sardu 2.0 boot

Versiunea 2.0 aduce o multime de noutati fata de versiunea precedenta si lista lor o puteti citi mai jos:

* New graphics
* Autolanguage (i’m searching language not translated)
* New engine for ISO
* New engine for USB
* Folder ISO at user’s choice
* SARDU’s ISO at user’s choice
* Copy of USB not freeze
* New Tab for report
* Add Direct Download for ISO’s
* Fix problem with puppy checkbox
* Fix Ubuntu
* Fix Kubuntu
* Fix Clonezilla
* Fix F-Secure conflict with others software
* Fix Windows Recovery disks with ISO
* Fix Gdata
* Fix Live Inquisitor
* Added ability to block and exit sardu while sardu working
* Fix bug for thirst direct download
* Update Plop to 5.0.11
* Fix other software of parted magic
* Add Redo Backup Live CD
* Add xPUD Linux
* Add Phoronix Test Suite


Pentru a descarca SARDU 2.0, accesati site-ul urmator:
https://www.sarducd.it/downloads.html

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

12 responses to “SARDU 2.0 – Integreaza mai multe Rescue CD-uri Antivirus pe un singur CD\DVD sau USB”

 1. Bebi

  E de apreciat un astfel de soft, în ciuda multor probleme avute; întamplarea face sa-l fi folosit si în vers anter si acum. Acum, spre exemplu, nu a ”vrut” sa porneasca descarcarea ”Pmagic” din interfata; am descarcat eu imaginea si de 3 ori mi-a esuat crearea usb-ului. Dupa ce am ”eliminat” acea imagine (vers. 5.7), mi l-a facut.
  Toate cele bune!

 2. Vali

  îl folosesc de mai bine de un an…m-am jucat la început cu tot ce oferea….acum am lăsat doar avira si kaspersky….suficiente pentru o devirusare rapida …ambele merg pe update manual…. descarcând fișierele de pe situl fiecăruia…iar pentru mentenanța… partiționare…backup….ma bazez pe hirene.
  Mulțumesc pentru toate postările de pe acest site…. foarte interesant…dar mai ales util.

  1. danutz

   vali cum procedezi in a face update manual la cei 2 av ca apoi avand definitiile actualizate sa fie integrate in imaginea iso de unde bootezi in dos.

 3. Moroi

  Cred că asta e cea mai tare şmecherie pe care o poate avea un om în casă. Indiferent dacă este profesionist sau nu. Mi-a recomandat-o şi un blog partener cu tine…Multă lume se plânge că nu merge totuşi … Vom vedea. Aş pune doi antiviruşi, Ubuntu şi cam atât … Nu ştiu ce-s cu uindousurile alea… Ce ştiu să facă?…să vedem.

 4. UnuMic

  Foarte bun programul desi sunt unele probleme cu antivirusi …cea mai tare treaba este ca am reusit sa pun SI hiren`s pe el pe langa ce mai are,practic imaginea hiren`s o redenumesti cu un utilitar din meniul Sardu.(nume pe care il gasesti pe site)

  1. axelluny

   M-am gandit de mult la metoda spusa der tine si am observat ca ar fi o metoda din faptul ca atrebuit sa redenumesc kitul de recuperare de vista pentru a putea fi recunoscut de SARDU.Am procedat in doua randuri la tentativa de a integra hiren’s boot cd 12 prin redenumire precum si al lui Seagate disck Wizard.prin inlocuire cu numele a doua utilitare de la “Utility”.Amers sa fac imaginea ISO dar utilitarele redenumite nu le gasesc sub nici o forma pe dvd-ul respectiv.Daca mi-ai spune exact cu care denumire l-ai inlocuit poate o rezulta …ceva.Italianul care l-a inventat spune clar ca trebuie sa faci modificari in linia de comanda in cazul adaugarii lui acronis sau altele.Poate in urmatoarea versiune o sa fie pe lista de optiuni.

 5. sarducd

  *hiren*.iso

 6. Win32Sality – Ghid pentru Devirusare Completa

  […] in el Dr.Web LiveCD si Avira AntiVir Rescue System. Pentru detalii cititi aceasta postare: https://www.faravirusi.com/2010/11/10/sardu-2-0-integreaza-mai-multe-rescue-cd-uri-antivirus-pe-un-si… […]

 7. cris

  rog lamuriti-ma cum se poate face un Bootabil din .rar ???
  L-am luat si nush cum sa-l ard …se dezarhiveaza ???

  1. axelluny

   Nu se poate face un iso bootabil dintr-un “rar” asa cum spui tu.E posibil ca tu sa fi asociat tipul de fisiere “iso” cu utilitarul rar la instalarea acestuia si de accea vezi acum o imagine “iso” ca arhiva rar.Respectiva”arhiva iso”se inscriptioneaza direct pe cd sau dvd cu un progr de inscriptionat si daca “imaginea-ARHIVA” este bootabila va boota.Ca sa faci un fisier obisnuit sa booteze e o poveste lunga. ..ori eu nu fac tutoriale ,deci sanse minime pentru un utilizator simplu sa se descurce cu aceasta tentativa.

 8. Mircea

  Salut ! Am o problema: eu sunt pe RDS, adica trebuie sa ma conectez cu user si pass, de aceea cand utilizez un antivirus cu acest program, nu ii pot face update, si nu stiu cum sa ma conectez la net cand is in boot(daca asa se zice). Am mai umblat prin setari la antivirusi la network setup si pe unde m-am mai gandit eu, dar tot degeaba. Daca aveti vreo idee…Va multumesc mult !

 9. yo9fah

  @Mircea: O metodă mai puțin ortodoxă ca să mă exprim astfel, … este să folosești un Router, chiar dacă nu ai nevoie de el. În felul acesta te conectezi cu el la “RDeces” iar la PC sau Laptop nu vei mai fi nevoit să bagi mereu user și parola.
  O alta “Metodă”, este să cauți în utilitar (unele din ele, nu toate) și ai să vezi că vei găsi și modalitatea de a face update. Unele dintre ele au chiar update manual. 😉

Leave a Reply