FBI vrea sa monitorizeze Facebook prin tehnici Backdoor

Directorul FBI, Robert Mueller, a calatorit saptamana trecuta in Silicon Valey, pentru a convinge cele mai mari companii de pe Internet sa construiasca mai multe cai de acces ascunse (backdoor) in softuri, pentru a permite autoritatilor sa monitorizeze utilizatorii, spune un raport.

Este un efort facut de catre FBI pentru a putea spiona si cu ajutorul ultimelor tehnologii, inclusiv retelele de socializare, sistemele de voce pe Internet (VoIP) si Black Berrie, scrie Rawstory.

Dar grupurile pentru apararea drepturilor omului ridica semne de ingrijorare privind aceasta propunere, spunand ca aceste unelte pot fi usor folosite de catre hackeri, pentru a fura dare personale, sau folosirea lor de catre guverne pentru a urmari adversarii politici.


Cotidianul american, New York Times, a scris miercuri ca Mueller face lobby in Silicon Valey pentru a vinde companiilor aceasta idee. Mueller si consilierul general, Valerie Caproni, au programate intalniri cu cateva companii importante, inclusiv Google si Facebook. Cum a fost primita propunerea lui Mueller inca nu se stie.

“Pot confirma faptul ca directorul FBI, Robert Mueller, viziteaza Facebook, in timpul intalnirii din Silicon Valey,” a spus Andrew Noyes, managerul Facebook.

Continuarea pe Ziare.com

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “FBI vrea sa monitorizeze Facebook prin tehnici Backdoor”

  1. Friend

Leave a Reply