hackel1te.info/dc.exe – virus ce pretinde ca este noul Yahoo! messenger 11

Acum cateva zile, a fost lansata versiunea 11 Beta a popularului client Yahoo! messenger. Site-ul oficial de unde poate fi descarcat este: https://messenger.yahoo.com/beta/win

Pentru ca internetul e un loc unde poti profita de naivitatea unora, niste “baieti destepti” s-au gandit sa speculeze aparitia Yahoo! messenger 11 Beta.

Astfel, se raspandeste (in special pe DC++) un mesaj care suna asa:

A aparut Yahoo Messenger 11 !!! De aici il poti descarca https://hackel1te.info/dc.exe e super tare!Fisierul dc.exe este o varianta a Win32\Sality, a carui detectie este de 30 din 42, conform VirusTotal.com.

NU descarcati si NU rulati acel fisier. In caz contrar va infecta orice executabil din sistem si in scurt timp PC-ul va deveni inoperabil.

Pentru DEVIRUSARE urmati pasii descrisi aici:
https://www.faravirusi.com/2009/09/21/win32sality-ghid-pentru-devirusare-completa/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

6 responses to “hackel1te.info/dc.exe – virus ce pretinde ca este noul Yahoo! messenger 11”

 1. Costin@2010

  Salut! In primul rand vreau sa-ti multumesc pentru ca m-ai adaugat la blogroll .
  Hackerii , asa cum le spui in articol “baieti destepti” , chiar sunt si daca cei mai buni de pe pamant ar face o alianta ar deveni “stapanii lumii” (prin aceste spuse vreau sa le aduc la cunostinta si altora ca acestia pot lua prin surprindere orice site sau baza de date de pe glob cand vor ei).
  Acum sa revin la subiectul comentariului meu pe care il voi prezenta in urmatoarea intrebare : Daca un PC are programele de protectie Avira p.s.s si MBAM este imun la acest virus?De cateva zile , mai bine spus de 2 aptamani incoace, Avira da erori (am vrut sa fac un test cu un malware pe care l-am introdus intrun fisier si pe care avira il detecta , dar nu il stergea din PC).Doar cand am dat o scanare cu MBAM virusul a fost sters definitiv.

  1. happyday

   avira n-a excelat niciodata la capitolul devirusare 🙂 . dupa ultimele teste comparative se pare ca lucreaza intens la remedierea acestei deficiente (poate prea intens 😀 ) .

 2. locky

  LOL costica???cum naiba sa fii imun cu smen de antivirus :)))

 3. Anonim

  Acest virus ii un server de botnet nu il luati , stiu ce zic pentru ca il cunosc pe baiatul care lo creat 🙂

 4. emilia
  1. Gigi

   Nu pot sa va inteleg pe cei care cautati software oriunde altundeva inafara de saitul oficial: https://messenger.yahoo.com/beta/win

Leave a Reply