Scam pe Facebook: I can’t believe a GIRL did this because of Justin Bieber

Facebook Scam

Facebook a fost lovit puternic in ultimele saptamani de un val de atacuri de tip SCAM care incearca sa pacaleasca utilizatorii naivi.

Cel mai recent scam trimite mesajul “I can’t believe a GIRL did this because of Justin Bieber” si niste linkuri spre un site asemanator cu Youtube: Foutube.

Facebook Scam

Atacul a fost descoperit de cercetatorii Sophos Lab. Este folosit un iFrame ascuns, detectat ca Troj/Iframe-ET, o tehnica folosita de multe alte atacuri de tip likejacking din acest an.

Ca multe alte atacuri, acesta nu raspandeste malware, ci afiseaza chestionare si alte metode prin care pacaleste utilizatorul sa se aboneze la servicii SMS Premium (cu suprataxa) pe telefonul  mobil.

Un lucru interesant la acest scam este oferta de a-ti vinde pagina de fani de pe Facebook:

Facebook de vanzare

cu scopul de raspandi scamul.

Likejacking este o metoda prin care victimele afiseaza pe peretele de FB linkuri spre pagini ce contin scam sau malware. Atacatorii profita de simplitatea butonului Like care nu are un mesaj de confirmare.

Daca sunteti victima unui astfel de scam, vizitati peretele personal si apasati Remove this like. O metoda de a evita astfel de atacuri este sa va delogati atunci cand nu folositi Facebook; atacurile nu functioneaza daca nu sunteti autentificat.

Puteti urmari blogul FaraVirusi.com pe Facebook: FaraScam 😛

Security Evangelist

Leave a Reply