BitDefender Internet Security 2011, performante deosebite la testele independente AV-Test.org

BitDefender, liderul pietei locale de securitate, anunta ca produsul Internet Security 2011 a inregistrat cele mai mari punctaje pentru functiile de detectie si dezinfectie impotriva malware, pe parcursul celor trei luni de testari organizate de AV-Test.org: octombrie, noiembrie, decembrie 2010.

Testele independente AV-Test.org au evaluat produsele BitDefender impreuna cu alte 18 solutii de securitate, din perspectiva nivelului de protectie asigurat, a repararii sistemului dupa o infectie, precum si a usurintei in utilizare.
Rezultatele vor fi publicate pe site-ul oficial av-test.org, in cursul lunii ianuarie 2011.


Testele au luat in calcul:

· Detectia statica si dinamica impotriva infectiilor cu malware, prin simularea amenintarilor de tip „zero-day”

· Nivelul de dezinfectie si eliminare a elementelor rootkit, ascunse, din sistem

· Incetinirea sistemului cauzata de instrumentele de dezinfectie si numarul de raportari fals-pozitive

„Performanta produsele antivirus BitDefender reflecta ceea ce utilizatorii BitDefender stiu deja – faptul ca avem cele mai eficiente instrumente de dezinfectie” a declarat Viorel Canja, Head of AntiMalware Labs la BitDefender Romania. “Criteriile de evaluare ale testelor AV-Test.org sunt printre cele mai riguroase si de aceea sunt cu atât mai valoroase rezultatele obtinute in cadrul acestor testari” a continuat acesta.

Conform testului, BitDefender blocheaza complet 95,83% din “Real World Attacks” iar 4,17% sunt blocate partial, fara a duce la infectarea calculatorului. Aceasta inseamna protectie 100% in real world scenarios.

Pe partea de dezinfectie, statisticile sunt urmatoarele:

test av-test bitdefender rezultate


„Eficienta functiei de detectie a BitDefender nu poate fi contestata. Rata de detectie a depasit nivelul de 99% – in comparatie cu media industriei de 96% – si motorul de scanare al BitDefender a generat numai un singur rezultat fals-pozitiv de-a lungul celor trei luni de testari, in timp ce alte solutii au returnat cel putin 3 alarme false” a declarat Andreas Marx, CEO al AV-Test.org. “Aceste rezultate au fost atinse fara a se fi incetinit sistemul, ca in cazul altor produse. De fapt, BitDefender a folosit numai jumatate din resurse in comparatie cu media produselor supuse testarii” a adaugat Andreas Marx.

In curand, vor fi disponibile rezultatele complete pentru toate produsele evaluate pe site-ul Av-Test.org, la adresa: https://www.av-test.org/certifications

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

16 responses to “BitDefender Internet Security 2011, performante deosebite la testele independente AV-Test.org”

 1. Moroi

  “testele independente” ..mişto cuvânt. Oare ce este cu adevărat independent. Tu chiar crezi asta? … Dacă se simte nevoia să se precizeze că sunt independente…e clar că nu sunt.

  1. Cris

   ”teste independente” nu e cuvânt, e cuvinte, care este ele… că e mai multe. 🙂

   Pe de altă parte, AV-Test.org este un institut recunoscut la nivel internațional. Dacă ție nu îți convin rezultatele lor, asta nu înseamnă că testele nu au fost corecte. Cât despre articolul publicat, este destu de standardizat. Bineînțeles că se specifică ”teste independente”, pentru că sunt independente. Dacă ar fi spus simplu ”testele au arătat că…”, pe de o parte n-ar fi fost informația foarte exactă, pe de alta ai fi avut motiv să vii să spui ”Aha… testele… normal că-s testele făcut de ei, de aia ies așa cum ies”. Deci nici așa n-ar fi fost bine.

   Iar în cazul ăsta… ia propune tu o formulare care să fi fost corectă și pe gustul tău. 🙂

 2. Moroi

  @Cris…era voit treaba…cu cuvintele. De asta am pus ghilimele… Trebuia sa pun si “cuvant” intre ghilimele sa te prinzi tu, nu ? Ce sa faci daca asa “este” noi romanii, carcotasi. S-au intamplat asa multe manareli sub ochii nostrii incat am devenit paranoici.

 3. catalin

  felicitari bitdefender.
  produsul se afla pe drumul cel bun si ne bucura asta! 🙂

  1. happyday

   de cand au lansat versiunea 2011 sunt intr-un progres vizibil in testele de specialitate. oricum, din ce am vazut io, 2011 este mult peste tot ce au scos in ultimii ani 🙂 . sunt convins ca-si vor mentine rezultatele bune, cel putin pana la finele anului. asta cu conditia sa nu faca un update de-ala meserias 😀 .

   1. Gris

    Ori facem update, ori nu mai facem…

 4. th3m

  sa nu ne imbatam cu apa rece. produsul trebuie sa fie constant , momentan e doar inceputul

 5. happyday

  data naibii chestia cu detectionistii astia de la av-test. bitul e no. 1 in trimestrul al 4-lea insa luna octombrie e rezervata lui super-no.1 bullguard, asa cum, nu demult, fromos graia un antivirusac pe blogu-i propriu : https://www.faravirusi.com/2010/11/09/bullguard-internet-security-10-securitate-de-nota-10-conform-av-test-org/ 😀 .

  1. Gris

   Bitdefender e miezu din dodoasca, stii ce zic, baietii e priceputi si face meserie, are scut comportamental fenomenal, face toti bani. Bagati repede euroi ca vi se virusaza compu.

   Io le am cu antivirusi, am testat multe si nu se pune cu Bitdefender, stii ce zic, cine zice ca Bitdefender nu e bun nu stie ce zice, stii ce zic, cumparati Bitdefender ca e pe bune, cel mai bun, stii ce zic…

 6. Cris

  @Gris: Mie mi se pare că încerci prea mult să fii amuzant. Și nu prea îți iese… 🙂

Leave a Reply