Yahoo Customer!Warning!!Confirm Your Yahoo Free Account Services (Atac Phishing)

Pentru unii este un atac phishing clasic si poate au primit mesajul de mai jos de multe ori, insa imi permit sa repet atentionarea si explicatiile pentru cei care-l primesc pentru prima data.

E-mail-ul provine de la “Yahoo!!Mail” – yahoogroups@cometoyourscent-ses.com , avand subiectul Yahoo Customer!Warning!!Confirm Your Yahoo Free Account Services

Yahoo Customer!Warning!! phishing

Urmeaza continutul care este urmatorul:

Dear Valued Member,

Due to the congestion in all Yahoo!users accounts, Yahoo! would be shutting down all unused accounts. In order to avoid the deactivation of your account, you will have to confirm your e-mail by filling out your Login Info below by clicking the reply button. The personal informations requested are for the safety of your Yahoo Account. Please FILL IN all requested informations.

Username:.. ……………………
Password:……….. …………… .
Date Of Birth:………………….
Occupation: … ……………
Country Of Residence: ……….

Yahoo! Customer Care

Case number: 8941624
Property: Account Security
Contact date: 01-12-2010

take the survey
Yahoo! Copyright © 2010 Yahoo! Inc. All rights reserved.Yahoo! obisnuia sa dezactiveze automat conturile inactive mai mult de 30 de zile, desi nu cred ca o mai face. Mai mult, Yahoo! nu va solicita niciodata datele personale printr-un asemenea e-mail si cu atat mai mult parola. Toate aceste date le are deja, iar o eventuala actualizare va fi solicitata la logare.

In plus, e-mail-ul vine in Spam, ceea ce poate fi un motiv suficient pentru a nu-l deschide. Yahoo! nu-si catalogheaza ca Spam propriile mesaje!

Cei care vor fi pacaliti si vor apasa “Reply” trimitand datele solicitate de e-mail-ul in cauza se vor gandi a doua zi: “de ce nu ma mai pot loga pe mess sau pe mail ?!”


P.S.: In afara de keylogging si e-mail-uri de acest tip nu mai exista la ora actuala alte metode de a fura parolele conturilor Yahoo!
Asa ca aveti grija ce e-mail cititi si ce decideti sa faceti apoi cu el.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

5 responses to “Yahoo Customer!Warning!!Confirm Your Yahoo Free Account Services (Atac Phishing)”

 1. Gris

  Parola mea este: Bitdefender.

 2. Costin@2010

  @Radu
  Datorita tie acum toata lumea stie cum sa se protejeze impotriva acestor atacuri, mai putin persoanele ce au primul contact cu internetul, dar ai observat ca iar a aparut acel virus pe mess ce trimite textul urmator: ” is this you? http://doiop.com/photos39271.php ” ?
  O fi tot din clasa virusilor PALEVO?

 3. Chris

  Cu punct sau fara?

 4. Peter Robert

  mai circula din cate am remarcat mesaje cum ca Yahoo ar dori sa inchida serviciul de messenger….
  cum sa-si taie creanga de sub picioare cand ei fac bani frumosi din reclamele afisate acolo!?!?!

Leave a Reply