Kaspersky Lab continua sa creasca pe piata globala de securitate IT

Kaspersky Lab, lider in furnizarea de solutii pentru managementul securitatii informatice, isi continua extinderea pe piata de securitate endpoint. Conform raportului anual IDC, compania a crescut cu 44.5% in 2009 si a atins o cota de piata globala de 5.8%.

Kaspersky Lab ocupa locul patru in topul IDC „Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor” pentru 2009, clasamentul fiind publicat in IDC „Worldwide Endpoint Security Market 2010 – 2014 Forecast” si in „2009 Vendor Shares report”. Acestea au evaluat companiile producatoare de software de securitate IT in functie de veniturile obtinute in 2009 din vanzarea de solutii de securitate endpoint.


Conform unui alt raport IDC, cel pentru solutii de securitate dedicate companiilor, – „Worldwide Corporate Endpoint Security Revenue by Vendor” pentru 2008 si 2009 – Kaspersky Lab a demonstrat o rata de crestere de 24.6%, cifra aflata cu mult peste cresterea medie obtinuta de alti vendori din domeniu. Compania se afla pe locul cinci in clasamentul global al furnizorilor de suite de securitate pentru companii.

De asemenea, in raportul IDC „Worldwide Consumer Endpoint Security Revenue by Vendor” pentru 2008 si 2009, rata de crestere a Kaspersky Lab a fost de 56.3%, fiind pe locul patru, cu o cota de piata de 6.7%.

„Kaspersky Lab investeste in extinderea companiei la nivel global, pe piatele de consumer si corporate, dar si in produsele si serviciile pe care le ofera”, spune Eugene Kaspersky, CEO si Co-fondator Kaspersky Lab. „Rezultatele publicate de IDC demonstreaza ca strategia noastra de crestere functioneaza foarte bine la nivel global. Faptul ca veniturile au crescut cu 40% in 2009 reprezinta o evolutie foarte buna, pe urmarim sa o extindem si in 2010. Suntem convinsi de potentialul Kaspersky Lab de a obtine crestere in fiecare segment in care isi desfasoara operatiunile”, incheie Kaspersky.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

9 responses to “Kaspersky Lab continua sa creasca pe piata globala de securitate IT”

 1. cata lin

  Salut , am primit de la un prieten o suita de securitate , ZoneAlarm internet security 2010, si sincer nu stiu prea multe despre ea ( la inceput am crezut ca este vorba de un joc :)) ) , de aceea va intreb pe voi cam ce e de capul ei ? Merita sa fie instalata ..?.. am um Win 7 ….. M-am uitat pe internet si m-am naucit si mai rau , unii zic asa , altii zic altfel….. Vreau o parere , de la Radu daca se poate …… Ce nota ar lua aceasta suita de securitate , pe o scara de la 1 la 10 . Multumesc

 2. Peter Robert

  am testat si eu Kaspersky si pot spune ca e un antivirus complex

 3. TheSaint

  Sunt nr.1 in retail in USA, au 2000 de angajati si birouri in 30 de tari.

  Imi pare rau ca nu gasesc acum un articol in care anuntau ca vor inchide anul 2010 cu vanzari de aprox 640 milioane USD. Acest lucru ii pozitioneaza pe locul 2 ( dupa Symantec ) dpdv al vanzarilor pe plan mondial. Cresterea ar fi cam de 40%

  Altii:
  Eset sunt si ei undeva la 150 milioane dolari
  Bit defender au cam 500 de angajati si vanzari de 35 milioane dolari (25 milioane euro conform declaratiilor ) .
  avg se invarte in jurul a 100 milioane euro. ( Radu Georgescu chiar ii lauda pe blogul lui pe cei de la AVG pt managementul eficient )

  succesul unui produs se vede in vanzari. concluziile le puteti trage singuri.

 4. TheSaint

  Uitasem de COMODO. Ei declara 600 de angajati ( wow ….100 peste bit defender ) . Nu am gasit nimic in privinta vanzarilor…dar cred ca si ei sunt pe la 35-40 milioane dolari.

 5. claudiu

  Frate eu ieri am rupt licenta KIS IS 2011 , la propriu ! Stiu ca pare un act de prostie , bani aruncati aiurea ! Eu am configuratia peste ceea ce scrie pe cutia Kaspersky .
  Dar realmente , pc-ul mergea precum tractorul !!! Acel avp.exe imi omora calculatoru !! Si cu pc-ul formatat tot greoi mergea , foarte foarte greu ! Cand dezactivam KiS totul era ok ! Chiar daca nu faceam ceva pe net , acel avp.exe ( apartine de KIS si se poate observa in Windows Task Manager) urca CPU – ul la 78%-85% si asa ramanea mult timp , plus rami care-i manca mult !
  Prin urmare am rupt licenta KIS 2011 ! Este foarte profesional acest antivirus , dar este catastrofal cu resursele pc-ului !
  Stima

 6. TheSaint

  @Claudiu. Ce calculator ai? 🙂 Lipeste licenta inapoi sau pune KIS2010 sau Panda.

 7. claudiu

  @TheSaint configuratia pc-ului meu este :
  CPU 2.0 GHz ; 2 GB RAM ; GPU ATI RADEON 512 MB ; 1 HDD 80 GB + 1 HDD 160 GB

  Inca o data , KIS 2011 este foarte bun la detectie , dar ca si detectie este foarte pfrofesional !
  Dar de cand aveam KIS , in general inlemnea tot pc-ul ! Nici acum nu pot intelege de ce acel avp.exe betona pc-ul ? M-am documentat si am inteles ca acel executabil care apartine lui KIS si care in marea lui parte ocupa CPU-ul la 70%-80% , era un fel manager a tuturor modulelor din KIS !
  Inca o data , chiar imi pare rau pentru ca KIS-ul este pe placul meu din punct de vedere al complexitati si eficientei dar mananca multe resurse.
  Eu unul am folosit 3 ani BIS si era ok , dar anul asta am zis sa cumpar un kis , dar nu a fost sa fie asa usor ca si resurse ale pc-ului .

  Acum folosesc AVG IS 2011 . Dupa cum vad pana cum nu a detectat un fisier suspect , pe care alti antivirusi l-au detectat . Am trimis o arhiva cu fisier-ul respectiv la AVG .
  Stima

 8. TheSaint

  vezi ca cei de la Kaspersky au scos un realease nou unde au rezolvat unele probleme ce puteau sa apara cu anumite configuratii.

  am folosit si eu bit defender sincer nu e rau insa cred ca in ultimi ani au lansat prea devreme produsul . am testat mereu versiunile lor cum au aparut si am ajuns mereu la suport tehnic si uninstal.
  nu merita bani, produs romanesc facut pe principiul “merge si asa”.

Leave a Reply