Rising Antivirus creeaza virusii pe care-i detecteaza !

Un oficial chinez, a primit sentinta de condamnare la moarte cu suspendare, pentru luare de mita in schimbul utilizarii influentei sale intr-o schema de fraudare din domeniul produselor antivirus.

Yu Bing, fost director al Departamentului de monitorizare a Internetului apartinand Biroului de Securitate Publica de la Beijing, a lansat o “avertizare cu privire la un virus”, spunand populatiei sa descarce software de la compania Rising Antivirus, pentru a se proteja.

Dar, acel virus fusese creat chiar de Rising, care l-a mituit pe Yu pentru a lansa alerta.

Cazul este un exemplu concret al felului in care oficialii corupti ai Partidului Comunist Chinez lucreaza mana-n mana cu societatile private, ca acestea din urma sa obtina un avantaj comercial necinstit.

Faptul ca in China companiile producatoare de softuri, creeaza chiar ele virusii impotriva carora lupta nu mai este un secret. Este o strategie banoasa, care are sens in ceea ce priveste cresterea afacerii.


“Daca nu ar mai fi virusi, nu ar mai fi nevoie de antivirusi”, afirma directorul unei companii binecunoscute producatoare de PC-uri. “Cand vor exista virusi mai multi si mai periculosi, solicitarile de produse antivirus vaor creste si ele. De aceea companiile antivirus au de obicei persoane angajate special pentru a crea acesti virusi. Este de asemenea de ajutor in a imbunatati tehnologia companiei privind detectia si dezinfectia virusilor.”

Un alt programator software a declarat pentru First Financial Daily, ca in anii 1990 multe companii de securitate It au adoptat strategia crearii de virusi si anihilarii lor. Fenomenul s-a restrans dupa 2000, mai afirma el.

Cu toate astea, Rising Antivirus a picat ultimul test Virus Bulletin, cu un rezultat jalnic – peste 2000 virusi ITW (In The Wild = foarte raspanditi) ratati.

Sursa: https://www.epochtimes.com/gb/10/12/3/n3102721.htm

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

11 responses to “Rising Antivirus creeaza virusii pe care-i detecteaza !”

 1. catalin

  made in china :))

 2. Gigi
 3. happyday

  pe astia i-au prins ca erau mai fraieri 😀 .

  1. Gigi

   …da’ multi! 😆

 4. Dur3X

  Acestia creaza virusi pe banda rulanta, ca si companiile farmaceutice, ceea ce n-o sa recunoasca niciodata nimeni acest lucru ca lumea le-ar sari in cap si sustin prin multe alte lucruri mincinoase ca ne vor binele si ne protejeaza, dar ei defapt fac bani “garla” pe spinarea noastra.

 5. cristi

  Apropo de coruptie si condamnare la moarte daca ar fi si la noi asa….

 6. bcman

  “Un oficial chinez, a primit sentinta de condamnare la moarte”

  Mai exista condamnare la moarte???

  1. Gigi

   Da. Si in SUA se practica. Ar prinde bine si la noi.

  2. happyday

   la chinezi sentinta se da in functie de productia de orez: de e din belsug ii mai iarta dar daca e insuficienta poate deveni neplacut sa faci prostii prin zona 😀 .

 7. nstoica

  buna replica happy!

 8. Moroi

  Pe lângă prietenul Happyday susţin ce a spus comentatorul Dur3X. În altă ordine de idei,

  “a primit sentința de condamnare la moarte cu suspendare”
  Ce fel de pedeapsă e asta? WTF ???

  La noi dacă iei 3 ani cu suspendare, la următoarea abatere, să spunem că ai o tâlhărie de 5 ani, se adaugă şi coada. Deci ai să faci 8 ani. (bineînţeles că anul de condamnat nu are 365 de zile ci mai puţine, gen dacă primeşti 8 ani condamnare, în timp real faci 6 şi 200 de zile, nu ştiu exact raportul). Dar dacă ai o condamnare la moarte cu suspendare, şi furi un pix peste 2 ani, miliţianul ce spune: “aaaa, păi hai să-ţi dăm şi coada”. Pentru pixul ăla îţi bagă injecţia letală. Nu vi se pare stupid, sau doar eu mă simt că am luat crazy pill ?

  Pe de altă parte, documentaţi-vă despre persecuţia Falun Gong ce se petrece în aceste timpuri în China. În timp ce noi fluturăm pe buze cuvinte ca democraţie, libertate, drepturile omului, ăia sunt torturaţi cu nişte metode greu de transpus în cuvinte (pot spune că practicanţilor Falun Gong le sunt scoase organele cât timp sunt VII şi vândute pe piaţa neagră). Şi asta sub ochiul marelui poliţist “SUA”, dar cât timp toate căcaturile se produc în China, toţi se uită în altă parte. Cât timp toate marile economii mondiale depind de China, îi lasă să ucidă zeci de mii de oameni, în cel mai infect sistem de până acum. Şi asta nu se întâmplă în Evul Mediu ci în 2010 spre 2011. Persecuţia durează de 11 ani.

  Mai multe detalii aici. Semnaţi petiţia împotriva persecuţiei.

Leave a Reply