F-Secure, Symantec si Avira – Cea mai buna Protectie (test dinamic AV-Comparatives. Rezultat Final)

Av-comparativesAV-comparatives este specializata in teste ale produselor de securitate si v-am obisnuit sa va tin la curent cu ultimele lor evaluari de diverse feluri.

In urma cu ceva timp erau publicate primele rezultate ale testului in dinamica, mai precis cele din luna august. Apoi au venit rezultatele din luna septembrie, unde Avira prelua conducerea si cele din octombrie.
Iata ca in urma cu cateva ore, a fost publicat ultima parte, pe noiembrie si s-au tras concluziile finale pe cele 4 luni de testare a produselor de securitate.

Acest test este poate cel mai relevant in ceea ce priveste intrebarea: “Care program de securitate este cel mai bun?“.
Spre deosebire de toate celelalte teste “statice” realizate de av-comparatives, virus bulletin si altii, aici NU s-au scanat niste fisiere infectate, ci testul reflecta capacitatea de protectie in timp real (in dinamica) a soft-ului instalat.


Mai precis, s-au testat 1968 site-uri infectate: care descarca virusii direct sau care contineau exploit-uri sau script-uri infectate. Testul este efectuat in perioada August – Noiembrie 2010 .

Astfel, s-a urmarit reactia programului security suite evaluat in cazul in care utilizatorul acceseaza o pagina web infectata.
Deoarece s-a dorit o pliere cat mai buna pe situatia reala, s-a utilizat o masina cu Windows XP SP3 si Internet Explorer 7. De asemenea au fost instalate Adobe Reader 8, Adobe Flash Player ActiveX 10.1, MS Office Professional 2003, .NET Framework 3.5 si Java 6.0.140. Cam aceasta este configuratia cea mai des intalnita in prezent pe multe din PC-uri.

Drept urmare, nu s-a mai tinut cont doar de detectia antivirus a amenintarii respective ci de toate componentele ce pot bloca acel malware: URL-blocker, Exploit Shield, tehnologia “cloud”, HIPS, behavioral blocking.
Nu au fost luate in considerare alertele firewall, deoarece acestea apar doar dupa ce virusul este activ in sistem si doreste sa realizeze o conexiune web.


Au fost instalate si evaluate versiunile programelor de securitate care erau disponibile oficial in luna testarii.

Iata care a fost clasamentul final si ce produse pot sa va protejeze eficient intr-o situatie reala:

1. F-Secure – 98.9% protectie
2. Symantec – 98.9% protectie, dar anumite situatii depind de alegerea utilizatorului in ce priveste alerta primita de la Norton Internet Security 2011.
3. AVIRA – 98.7%
4. Kaspersky – 98.3% protectie, dar anumite situatii depind de alegerea utilizatorului in ce priveste alerta primita de la Kaspersky Internet Security 2011
5. G DATA – 97.7% protectie; doar cateva situatii depind de alegerea utilizatorului
6. AVG – 97.1% protectie; doar cateva situatii depind de alegerea utilizatorului

****************************

12. BitDefender – 95.2%
13. Norman – 90 %
14. Kingsoft – 82.3%

S-a efectuat si un test in ce priveste alertele false asupra unor site-uri care erau perfect curate.
Aici, PC Tools si Trend Micro au inregistrat cate 4 alarme false, in timp ce F-Secure, G Data, Panda si Symantec doar cate una. Restul produselor nu au avut alarme false.

In final, F-Secure, Symantec, Avira si Kaspersky au primit distinctia ADVANCED+, fiind si produsele cele mai potrivite pentru o protectie de top a calculatorului vostru.

Pentru alte detalii ale testului accesati pagina de mai jos:
https://av-comparatives.org/comparativesreviews/dynamic-tests, categoria “Overall Result 2010”.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

20 responses to “F-Secure, Symantec si Avira – Cea mai buna Protectie (test dinamic AV-Comparatives. Rezultat Final)”

 1. Gigi

  La AVG nu au luat in calcul si acel BSOD? 😀

 2. good.ro

  pai sa intelga ca cemai constatii ….. programe de antevirusi sun…..! indiferent de cine este facutu …!? sut asa: AVG, Avira, Avast si (Microsoft Security Essentials) pai cred ca acestia sunt cemai MARI JUCATORI LA NIVEL MONDIAL GLOBAL CUM VRETII…… ! ( 42% din toata piata de programe de anti-virusi este detinuta de cei 3 – 4 programe anti-virusi Free avg, avira ,avast si Microsoft Security Essentials )restu se mai schimba ordina ca. ? nu mai conteaza este normal sa si corect sa fie si alti pe primele locurii … pai fiecare isi alege ce vrea din piata!

 3. vecinul

  Symantec the best !

 4. LEY
 5. TheSaint

  vai vai … cum se poate asa ceva. bitdefender e la coada cozilor 🙂 🙂 . cred de asta il dau gratis

 6. Tataie

  Avira din nou pe podium !

 7. florin

  Foarte nasol pentru BitDefender. E printre ultimii … penibil…

 8. TheSaint

  @Tataie. Dar nu Avira Free. Oricum este un antivirus f bun.

 9. Marian

  Sunt produse 2010 si nu mai sunt de actualitate clasamentele. Si pentru cei care isi dau cu parerea fara sa cunoasca realitatea, G DATA si F-Secure au motoare antivirus de la Bitdefender.

 10. Marian

  Testul este efectuat pe Windows XP SP 3

 11. Caponescu

  La Avira si Symantec ma asteptam dar la F-secure … ma bucur ca isi revine Fprot-ul 🙂

 12. catalin

  @Marian

  Si noi ce sa deducem din ce spui tu ? Au motoare BitDefender si asta ce inseamna ? Ca trebuie sa fie acolo langa BitDefender ? Noroc cu motoarele proprii care le ridica sus dupa cum vezi!
  Oh god …

 13. Fryn

  Alt test bomba. Adica ce sa cred ca AVG este peste Bitdefender. Sau Avast, dau Trend micro sau PC tools. Prefer sa merg pe mina lui Bitdefender.

 14. catalin

  @Fryn

  ma’ friend …

  Testul asta reflecta CEL MAI BINE calitatea unui produs de securitate, deci ti-ai ales o mana proasta:)

  1. Fryn

   Eu folosesc Kaspersky si dupa mine la ora actuala nu are rival. Degeaba se chinuie astia cu NIS Fsecure si alte solutii. Sunt mult in urma. Am folosit si bit si am fost foarte multumit.
   Nu mai spun ca mult laudatul avira, care mai avea putin si imi stergea si windowsul, peste tot vedea numai virusi.
   Aceste teste au in mare masura un aspect comercial, de reclama. Si prefer bitdefender decit o bomba ca PC tools sau micro trend sau vreo combinatie mortala, avira free, plus malvare nu stiu care si vreun firewall.

 15. TheSaint

  mergeti pe pe mana lui bit defender chiar spre primul virus. 🙂 sau si mai bine spre suportul tehnic pt ca pana la virusi te mananca diversele probleme.

  testul este destul de elocvent . bitdefender este un produs bun dar inferior altor solutii de securitate. de apreciat avira , g data ,kaspersky si symantec produse care sunt constant printre primele in top.

  eu chiar as da o coronita pentru symantec pt ca au tinut cont de sfatul clientilor si de la versiunea 2009 in sus au un produs foarte competitiv. nu acelasi lucru se poate spune de bitdefender.

 16. Avira si F-Secure – Antivirusii anului 2010 (sumar AV-Comparatives.org)

  […] de clasicele teste pentru detectia totala si evaluarea motorului euristic, s-au adaugat si altele: test dinamic al protectiei, test de performanta, detectia programelor potential periculoase (spyware, rogues, etc). Din […]

Leave a Reply