Testează-ţi Firewall-ul !

Toţi , sau aproape toţi , folosim un firewall. Fie integrat într-o suită de securitate de tip Internet Security , fie ca produs de securitate separat.
Dată fiind marea diversitate de produse existente pe piaţa de specialitate , întrebările fireşti care ne vin uneori sunt : Îmi asigură firewall-ul meu protecţia necesară ? Închide acesta toate porturile vulnerabile ?
Pentru a afla răspunsul la aceste întrebări vă invit să urmaţi linkul:

https://www.auditmypc.com/

Alegeţi prima opţiune “Firewall Test” , completaţi cu atenţie codul captcha , completaţi o adresă de email validă şi bifaţi opţiunea “E-mail me a copy of my report”.
La “TCP port range:”  modificaţi valoarea implicită  “1-1000”  cu  “1-2000”  iar din lista derulantă  “Custom”  bifaţi “Trojans”.
Procedaţi identic şi la  “UDP port range:” !
Bifaţi “I agree to the Terms of Service” şi apăsaţi cu încredere “Start Now”.

Testul în sine , nu durează mult.
Dacă afişează rezultatul ( care vă va veni şi pe adresa de  mail completată  mai sus ) :

“Firewall results

Congratulations! None of the ports you scanned for were open!”

este foarte bine , înseamnă că porturile PC-ului sunt închise corect şi protecţia împotriva unui anumit tip de vulnerabilităţi este asigurată. Dacă rezultatul este unul din care reiese că aveţi porturi deschise , revizuiţi cu multă atenţie setările firewall-ului şi reluaţi testul până la obţinerea rezultatului de mai sus !

Dacă indiferent de setările corect efectuate , rezultatul este diferit de cel de mai sus gândiţi-vă serios , la schimbarea firewall-ului actual cu unul competitiv !  😉

73 responses to “Testează-ţi Firewall-ul !”

 1. Mircea

  Nu e relevant deloc !!!! Doar cu firewall-ul din WINDOWS XP!! care e din 2001 mi-a zis Congratulations! None of the ports you scanned for are open!

 2. lucky

  Am facut testul mai avansat propus de Radu

  https://www.faravirusi.com/2008/11/14/testeaza-ti-singur-protectia-pc-ului-firewall-hips/
  1. Panda Total Protection 2010 scor 340/340 (il cumpar regulat de 2 ani cu licenta si nu regret banii dati)
  2. Kaspersky Internet Security 2011 scor 40/340 (vedeti bine!!!)
  nu mai zic ca picat si pcflank si grc.com….

 3. setmefreee

  @Nick la testu tau am iesit bn da la cel a lui @radu am iesit la fel si cu nis 20 din 340 iar comodo+bullguard 40 din340 ar trebui sa ma ingrijorez…?

  1. virus2009

   acel comodo firewall ca o fi el internet security sau combinat cu un av tot acelasi rezultat trebuie sa dea,pentru a scoate scorul maxim trebuie setat la maxim,asi si in cazul lui bit is 2011,cu setarile de baza la firewall a scos 190,setat la maxim 320.

 4. setmefreee

  ce sa zic comodo +bullguard setat la maxim am iesit 90-340

 5. virus2009

  @ Nick
  cu acest topic i-ai inebunit pe multi,au intrat in panica totala unii 🙂
  nu va agitati asa ca nu veti trece prin asa zis “atac” ce incerca sa testeze acel progam de la comodo,
  sunt destui care nici nu au firewall instalat pe pc si nu au probleme,ideia e sa aveti grija pe unde navigati,descarcati si deschideti si treaba e ok si cu un av gen avast free si altele de genul,distrusi mai sunt unii 🙂

 6. setmefreee

  daca vrea cnv o licenta la bullguard av sunt bucuros sa i-o dau si poate imi zice si mie cnv daca OA firewall pro e mai lejer si mai bun ca comodo

 7. nelu

  Avira free + Comodo Firewall s-au descurcat perfect!

 8. albert

  Firewall results

  Congratulations! None of the ports you scanned for were open!

  Mentionez ca folosesc symantec endpoint protection

 9. costin

  Am scanat si eu si mi-a rezultat ca am porturile 21 TCP respectiv 23 TELNET deschise. Folosesc zone alarm free am modem care este si router, internet ADSL.Un sfat referitor la inchiderea acestor port-uri…si daca se inchid din zone alarm sau din router…Sfaturi, nu mistouri sau alte recomandari. Multumesc

Leave a Reply