Avira si F-Secure – Antivirusii anului 2010 (sumar AV-Comparatives.org)

antivirusul anului 2010Ca de obicei la final de an, Av-Comparatives.org publica raportul ce concluzioneaza toate testele realizate. In 2009 si continuate in 2010, alaturi de clasicele teste pentru detectia totala si evaluarea motorului euristic, s-au adaugat si altele: test dinamic al protectiei, test de performanta, detectia programelor potential periculoase (spyware, rogues, etc). Din pacate, nu am mai avut parte de un test al devirusarii unui PC infectat, ca in 2009. Exista totusi promisiunea de a-l relua in 2011.

Pentru ca un antivirus sa ia parte la testele Av-Comparatives.org si sa primeasca una din cele 3 distinctii, trebuie sa fie deja unul destul de bun, de aceea top 3 realizat la final de an nu este in mod necesar si ceea ce trebuie sa utilizati pe un PC.
Alegerea unui antivirus se face din primii 5-6 clasati, testandu-l apoi timp de 30 de zile si luand o decizie in functie de toate criteriile.


Ca sa obtina distinctia de “The best of …” si medalia de aur din partea companiei de testare, antivirusul trebuie sa aiba una dintre cele mai bune detectii: totala + euristice, capacitate foarte buna de devirusare, impact redus asupra performantelor sistemului si sa nu contina bug-uri sau sa creeze alte probleme utilizatorului.

Iata pentru inceput antivirusii care au obtinut anterior titlul de “Antivirusului anului …“:

2004 – Kaspersky
2005 – Kaspersky
2006 – ESET NOD32
2007 – ESET NOD32
2008 – Avira
2009 – Symantec

Mai jos aveti distinctiile obtinute in cursul acestui an de toate produsele participante la testele Av-Comparatives.org

distinctii av-comparatives in 2010

Avand in vedere aceste distinctii, doua produse au obtinut Advanced+ la toate cele sapte teste: AVIRA si F-Secure.
NOD32 si G Data au obtinut aceeasi distinctie la doar cinci din evaluari, pentru restul avand Advanced, ei clasandu-se pe urmatoarele doua locuri.


Cu toate acestea, cei de la AV-Comparatives.org au acordat premiul de Antivirusul Anului produsului F-Secure. Avand in vedere ca erau doua produse cu acelasi punctaj poate ca ar fi trebuit facuta o departajare suplimentara, sau acordarea premiu lui I ambelor programe.

Ei au ales varianta unu si au luat in considerare cresterea fata de anul 2010 a produselor testate, astfel F-Secure a fost desemnat castigator. Daca luau in considerare constanta, ar fi fost AVIRA liderul, etc.
Fie ca decizia lor este cea mai buna, fie ca nu, ea ramane stabilita conform criteriilor companiei de testare AV-Comparatives.org

Pentru a vedea raportul detaliat si ce program a obtinut cele mai multe distinctii pe un anume criteriu, vizitati site-ul Av-Comparatives (testul sumar din decembrie 2010):
https://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/main-tests/summary-reports

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

16 responses to “Avira si F-Secure – Antivirusii anului 2010 (sumar AV-Comparatives.org)”

 1. unu

  recomand avast. raport detectie, utilizare resurse: the best. e cel mai prietenos antivirus cu resursele calculatorului. in acest moment mananca doar 6MB din memorie …cu 2 procese…folosesc varianta pro.

 2. Alin

  Dupa cele 2 urmeaza Symantec.

 3. Aurel

  E cel putin ciudata clasarea G Data si Eset tinand cont de faptul ca au obtinut doar cinci distinctii Advanced+ ,in timp ce Symantec are sase .Care e logica ,nu stiu.Cred ca in decizia de a acorda titlul de av. anului companiei F-Secure in detrimentul Avira a contat si faptul ca la testele de performanta din luna august Avira n-a fost inclusa.Cu toate astea are 7 distinctii Advanced +.Iarasi este extrem de dubios.Eliminarea testului de dezinfectie naste de asemenea o intrebare legitima:De ce si pentru cine?
  In ceea ce ma priveste ,dupa ce am testat pe rand Avira ,F-Secure ,Norton ,Eset pot spune ca cea mai buna impresie mi-a lasat-o de departe Nortonul.

 4. TheSaint

  Toate sunt produse solide. Din punctul meu de vedere alegerea depinde feelingul userului si ce iti doresti de la un antivirus.

  @unu – intradevar Avast este pe de parte cel mai frendly cu resursele.

  1. Nick

   Ce iţi poţi dori de la un antivirus? Protecţie, o foarte bună protecţie, neh? 🙄

 5. catalin

  Ma asteptam sa castige detasat Symantec.
  Oricum, diferente mici intre primele pozitii.

 6. john

  avast frendly cu resursele?:) nu cred k e mai frendly decat norton!

 7. cristi

  Eu folosesc Avast Free + ClamAv for windows de tip Cloud este superrrr combinatia beton si chiar la fratele meu si varu merg in paralel fara nici un comment AVIRA FREE + AVAST FREE ambele concomintent si fara nici o problema super merg….sunt compatibile..

  1. happyday

   io sunt de acord ca avira free si avast gratuitul tare se tzuca pe-o falca inainte de alegeri, dar ce te faci cand intervine un intrus? care sare primul? nu de alta, insa fiecare incearca sa ne lumineze calea antivirusistica, unul folosind halogenul, alalaltu becul clasic, cam palid, dar care nu chioraste soferul neintelept . nu crezi ca, la momentul cel lipsit de sansa, muflonii astia isi vor considera reciproc inoportuna prezenta si isi vor zdrobi cornitele cu strasnica inversunare ?

   daca nu, nu e bai. din parte-mi poti sa strangi o turma 🙂 . numai n-o vinde si cumpara un domeniu ca, fereasca sfantu, mai ajungi latifundiar 🙂 .

 8. Valigw

  catalin:
  “Ma asteptam sa castige detasat Symantec.
  Oricum, diferente mici intre primele pozitii.”

  Si eu !
  Este pe locul 3, GData 4 iar NOD-ul pe 5 (nu ma asteptam).
  Bravo F-Secure si rusine Kaspersky !
  Imi pare rau de Panda, imi devenise simpatic.

 9. Clau

  Mai oameni buni, testele astea sunt facute mai ales pentru companiile mici care vor sa sa aiba si ele o cota de piata cat de cat acceptabila.In consecinta cred ca se apeleaza si la stimulente indreptate catre cei care testeaza .Nu sunt multe de criticat la un av. ca F-secure sau Avira ,oamenii de acolo se straduie si ei cum pot si intr-o buna masura reusesc sa scoata niste solutii decente .Dar sa pui Avira si F-Secure inaintea Symantec mi se pare compromitator .Sa –I intelegem totusi ,AV-Comparatives (companie austriaca) au o simpatie extrema pt. nemtii de la Avira si cine stie ? poate ca sunt dotati cu telefoane de ultima generatie fabricate de o companie finlandeza .
  BTW , la testul din luna februrie 2010 ,Symantec a obtinut calificativul Advanced + si nu Advanced: https://www.av-comparatives.org/images/stories/test/ondret/avc_report25.pdf
  Imbarligate sunt caile cunoasterii.

 10. Silviu

  am votat av-comparatives. cateodata folosesc panda (akma asta rulez k am licenta pe 2011) si cateodata avira 10 si ambele sunt super k si detectie. f secure s-a bagat si cu vodafone si au realizat pc protection ptr care platesti 1 euro / luna.

 11. Leo

  Sal.Folosesc Avira de 5 ani si e :The Best si la protectie si la resurse.

 12. Tweets that mention Avira si F-Secure – Antivirusii anului 2010 (sumar AV-Comparatives.org) -- Topsy.com

  […] This post was mentioned on Twitter by Caponescu. Caponescu said: Avira si F-Secure – Antivirusii anului 2010 (sumar AV-Comparatives.org) https://t.co/jOZOsvQ […]

 13. Th3M

  Va sfatuiesc sa testati F-Secure Internet Security 2011, eu zic ca merita premiul.

  @Clau nu ai deloc dreptate. Daca ai avea atunci fruntasi ar fi companiile mici: Rising, BitDefender, Comodo, K7, Immunet, Quick Heal, eScan etc.

Leave a Reply