Immunet achizitionat de Sourcefire pentru 21 milioane $

Sourcefire, creatorul Snort si un lider in solutii inteligente de securitate cibernetica, a anuntat achizitia Immunet, producator de solutii avansate de tip antivirus, folosind tehnologia cloud. Tranzactia s-a incheiat contra sumei de 21 milioane $.

Immunet combina inteligenta colectiva a unei comunitati de utilizatori, viteza cloud si procesare avansata a datelor. Compania a fost infiintata in 2008 de fosti angajati Symantec si are in prezent peste 750.000 utilizatori in 192 de tari. Aceasta achizite permite Sourcefire sa ofere protectie de tip Advanced Persistent Threats (APT) combinata cu actualul sistem de tip IPS (intrusion prevention system).


Sourcefire va retine tot personalul Immunet inclusiv fondatorii Oliver Friedrichs, Alfred Huger si Adam O’Donnell.
Achizitia se alatura celorlalte inovatii in domeniu anuntate anul trecut de Sourcefire: Next-Generation Intrusion Prevention System (NGIPS), Next-Generation Firewall (NGFW) si Razorback.

Speram ca aceasta mutare va aduce un plus de protectie si performanta produsului Immunet, care probabil va deveni un competitor mai serios pentru Panda Cloud Antivirus.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “Immunet achizitionat de Sourcefire pentru 21 milioane $”

  1. Immunet 3.0 va fi lansat astazi – Un nou pas Contra Virusilor

    […] produsului Immunet Protect. Astazi, va fi lansata versiunea 3.0, un pas ce vine probabil in urma achizitiei de catre Sourcefiregoogle_ad_client = "pub-0819474167280125"; /* 468×60, created 10/14/09 */ google_ad_slot = […]

Leave a Reply