Avast! Antivirus 6 – Detalii despre noul produs care va fi lansat in curand

AVAST Software ofera o linie completa de produse de securitate incluzand un antivirus gratuit, o versiune premium si o suita de securitate. Anul trecut, compania a inclus tehnologia sandbox in avast! Internet Security 5 si in versiunea premium antivirus.
Versiunea 6 va aduce o surpriza: versiunea gratuita va include de asemenea aceasta componenta de protectie.

Cand programul de securitate va intalni un proces necunoscut sau suspect functia AutoSandbox va oferi posibilitatea de a-l rula intr-un “computer virtual”. Procesul ruleaza cum ar face-o in mod normal, dar nu poate face modificari permanenta pe calculatorul real, fizic. Daca procesul este malitios (infectat), nu va afecta PC-ul.


“Virtualizarea are potentialul de a imbunatati semnificativ siguranta utilizatorului, dar utilizatorii au adoptat cu reticenta aceasta tehnologie, chiar cand face parte din programul lor antivirus”, spune Ondrej Vlckek, CTO AVAST. “AutoSandbox schimba virtualizarea de la o specialitate a expertilor IT intr-o unealta automata, usor accesibila oricarui utilizator avast.”

Iata si alte modificari asteptate in versiunea 6:

SafeZone va fi o alta noutate adusa produselor Avast 6. Aceasta este o functie unica ce va permite sa rulezi sesiuni separate de restul programelor care ruleaza in acelasi timp, totul intr-un mediu sigur.
Schimband pe modul SafeZone, vei avea un al doilea desktop unde poti sa-ti faci tranzactiile online fara riscul de a fi monitorizat de spyware sau keylogger.

Butonul Reset now, care va permite resetarea setarilor avast! la cele default (care vin dupa instalare)


WebRep. Acesta va afisa evaluarea fiecarui website pe care-l vizitezi sau il gasesti in rezultatele cautarilor pe internet. Este o alternativa la programele de genul WOT, McAfee Site Advisor.

Gadget Windows de monitorizare in sidebar

avast! Business Protection Administration Console – consola centrala de management al tuturor computerelor din retea. Poti instala de la distanta avast! pe acestea, poti programa scanari, etc.

Linia de produse Avast 6 va fi lansata in primul trimestru al anului 2011, deci destul de curand. Asteptam sa vedem ce alte noutati va mai aduce.

via PCmag si Avast! forum

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

11 responses to “Avast! Antivirus 6 – Detalii despre noul produs care va fi lansat in curand”

 1. Sorinu26

  deabea astept 😀

 2. ocsi

  Mai bine si-ar rezolva problemele existente in versiunea 5.1 (inca nu au reusit acest lucru). Oricum, personal, nu prea imi plac “camilostrutii”. Poate o sa fie un program bun, dar majoritatea utilizatorilor sigur isi vor prinde urechile.

 3. Florin

  Sper să rezolve probleme legate de performanţă. Eu când l-am instalat şi l-am setat, mi-a mers calculatorul in reluare. Aşa că am revenit la Avira Free.

  1. ocsi

   Pe scurt … si eu!!!

 4. sica

  Salut eu astept cu bratele deschise avast 6 folosesc avast 5 versiunea gratuita si sunt foarte multumit de el nota 10 de la mine merge calculatorul foarte bine Am test aproape toti anti virusii prezenti pe piata si dupa parerea mea avast isi face extrem de bine chiar mai bine decat unele produse anti virus care trebuie sa le cumperi.

 5. cosmin

  cel mai bun antivirus,il am de un an de zile instalat si nu am avut probleme cu virusi,am testat ieri si g-data am ramas mi-a facut o impresie prosta mi-a rupt pc-ul in douaaaaaaaaaa,am revenit tot la avast free,sunt de aceeasi parere cu ”sica”

 6. ovidiu

  SUNT DE ACORD CU CELE SPUSE DE SICA SI COSMIN, AVASTUL I-SI FACE TREABA FOARTE BINE. AM INCERCAT SI EU MAI MULTE VARIANTE DE ANTIVIRUSI DAR DIN PACATE INAFARA DE KASPERSKI SI AVAST, RESTUL AU FACUT SA FUNCTIONEZE FFFFF GREU PC.

 7. cristi

  pt cei care lea mers greu avastul setat debifati urmatoarea : Scan when opening -> bifati Scan all files. Eu il am setat de mai bine de jumate de an asa si nu am avut nici un fel de probleme

  1. ocsi

   Da. Asa e.
   Din fereastra principala:
   1) REAL -TIME SHIELDS – File System Shield – Expert Settings – Scan when opening – “Scan documents when opening” bifat si “Scan all file” debifat;
   2) REAL -TIME SHIELDS – File System Shield – Expert Settings – Scan when writing – “Scan files with default extensions” bifat si “Scan all file” debifat.
   Daca la 1) si 2) se bifeaza Scan all file atunci se blocheaza PC (“ingheata” ecranul). Cele mai dese cazuri s-au constatat pe Windows XP SP2 si SP3.

 8. Stefan

  Cum sa va mearga greu pc-ul de la avast free? foloseste 7-8 MB cand sta degeaba, cred ca e cel mai light antivirus.

 9. virus2009

  e un av bun in raport detectie si consum resurse

Leave a Reply