Panda Security lanseaza versiunea 5.05 a solutiei sale de securitate bazata pe cloud – “Panda Cloud Office Protection”

Panda Security, “The Cloud Security Company”, anunta lansarea versiunii 5.05 a solutiei sale de securitate bazata pe cloud, Panda Cloud Office Protection. Aceasta noua versiune include noi functionalitati destinatesimplificarii administrarii, facand-o mai eficientaconsolidand controlul asupra retelelor companiei sireducand efortul de mentenanta depus de parteneri sau furnizorii de servicii. Rezultatul net este o solutie mai simpla care ofera marje imbunatatite si venituri recurente.

In conformitate cu raportul “Tendintele de Crestere in Securitatea ca Serviciu” publicat in August 2010 de catre analistii Gartner John Pescatore si Kelly Kavanagh, “caracteristicile « Security-as-Service » pot duce la costuri mai mici si implementare rapida, daca este facuta corespunzator … Un furnizor de solutii de securitate sub forma de servicii are vizibilitate si control asupra securitatii tuturor clientilor sai, putand identifica noi amenintari sau noi vulnerabilitati mult mai repede decat orice companie individuala. “

panda cloud protection

Noi caracteristici pentru utilizatorii corporate

Utilizatorii celor trei solutii incluse in Panda Cloud Protection suita de securitate integrata bazata pe securitate cloud (Panda Cloud Office Protection, pentru protejarea PC-urilor si serverelor; Panda Cloud Email Protection, pentru filtrare trafic email-ul si Panda Cloud Internet Protection, pentru traficul Web) – vor avea acum acces unic (« single sign-on ») la toate cele trei solutii printr-o consola in care se gasesc informatiile complete privind securitatea intregii companii.

Panda Cloud Office Protection v.5.05 include acum o noua functie de inventariere, capabila sa identifice sistemele care nu sunt administrate sau protejate, trimitand un avertisment administratorilor astfel incat sa poata lua masuri de protectie a retelei impotriva oricarui tip de atac. Noile caracteristici sau imbunatatiri includ dezinstalarea protejata prin parola, pentru a impiedica utilizatorii sa dezafecteze protectia, precum sireducerea semnificativa a consumului latimii de banda datorita optiunii de comunicare pe Internet prin intermediul unui singur calculator din retea, definit de administrator.

Pentru a simplifica sarcina administratorului de securitate, configurarile de profil nu mai sunt create de la zero, acum fiind posibil sa se copieze si editeze profilele existente, printr-un singur click. Managementul riscului a fost de asemenea consolidat, prin optiunea de a rula scanari la cerere pe foldere si fisiere cu risc mare, folosind toate cunostintele stocate in tehnologia proprietara Panda, « Collective Intelligence », si garantand detectarea maxima a amenintarilor.

Noi beneficii pentru parteneri si furnizorii de servicii

Noul Panda Cloud Office Protection v.5.05 a fost proiectat special pentru a imbunatati oferta partenerilor care vand solutii de securitate si furnizorilor de servicii care gestioneaza de la distanta securitatea clientilor.


Datorita integrarii celor trei solutii Panda Cloud Protection, partenerii pot identifica acum cu usurinta oportunitati pentru generarea de vanzari si de venituri suplimentare nu doar prin cross-selling sau up-selling, dar si prin identificarea computerelor si a serverelor neprotejate datorita unei mai bune monitorizari a retelei.

Managementul securitatii IT, externalizate sub forma de serviciu este acum mult mai usor, deoarece aceasta solutie se concentreaza pe maximizarea eficientei pentru parteneri. Acum, furnizorii de servicii pot exporta profilele de securitate existente catre alti clienti, cu un singur click, facand o considerabila economie de timp.

Aceasta noua versiune permite de asemenea partenerilor sa rezolve in mod eficient incidentele clientilor, imediat si de la distanta, pentru ca noua consola de management permite identificarea problemelor fara a fi nevoie de loguri sau vizite costisitoare la sediul clientului. In mod similar, actiuni specifice in retelele clientilor pot fi identificate si prioritizate, iar calitatea serviciilor este garantata prin generarea de rapoarte consolidate pentru intreaga baza de clienti.

Panda Cloud Office Protection v.5.05 este disponibil prin canalul de parteneri si pe website-ul Panda. Partenerii si clientii actuali vor fi migrati automat si gratuit la noua versiune. Mai multe informatii despre Panda Cloud Office Protection puteti gasi pe: https://www.youtube.com/Pandasecurity1?gl=ES&hl=es#p/u/3/PDTCQT5RzWw

Pentru mai multe informatii despre produsele Panda Security bazate pe tehnologia cloud accesati https://cloudprotection.pandasecurity.com.

Despre piata “Cloud computing”

Concept relativ nou si dezbatut mult in ultimii ani, “Cloud computing” presupune furnizarea resurselor informatice externe (software, spatiu de stocare, putere de calcul) prin intermediul internetului, sub forma de servicii, catre diversi utilizatori.

Mai ales in contextul actual, in conditiile in care companiile planifica cu mult mai multa atentie investitiile in infrastructura IT si constientizeaza tot mai acut costurile de mentenanta ale acestor infrastructuri,  tot mai multi furnizori IT&C se orienteaza catre oferirea solutiilor proprii sub forma de SaaS (“Software as a Service”), dezvoltatorii de software si aplicatii fiind cei mai avansati in acest domeniu.

Piata Europeana SaaS este estimata sa creasca cu aproximativ 30-40% in fiecare din urmatorii ani. In Romania, ne asteptam ca piata sa creasca cu cel putin 20% in urmatorii ani, ceea ce pozitioneaza acest segment ca avand cea mai mare crestere din piata IT&C si in conditiile in care ale segmente se lupta pentru a avea crestere.

Pana acum, in Romania, cloud computing a fost popular mai ales in randul companiilor mici, care se confrunta cu lipsa personalului IT si care nu au puterea de a investi si mentine in infrastructurile IT de care au nevoie. Totusi, incepand cu 2009, se constata ca mari companii se orienteaza din ce in ce mai mult catre “cloud services”, in conditiile in care aplicatiile tip “enterprise”, integrarea datelor lor, securitatea solicitata devin toate accesibile mult mai rapid si ieftin.

Studiile in randul managerilor IT arata ca securitatea datelor se afla in primele 3 optiuni de solutii achizitionate sub forma “Software as a Service”, nivelul de securitate oferit de furnizorii de servicii “cloud” fiind de multe ori acelasi sau chiar mai bun decat cel asigurat intern, de companiile client. In cadrul solutiilor de securitate, serviciile de content security (web, email, antivirus etc) au avut cea mai mare crestere – peste 50% in 2009 fata de 2008. Estimarile de crestere pentru 2011 sunt foarte optimiste.

Panda Security, “The Cloud Security Company”, se inscrie in randul companiilor inovatoare din acest domeniu, considerand ca “Security as a Service” reprezinta cea mai eficienta forma de protectie pentru utilizatori, mai ales in conditiile actuale, cand atacurile informatice cresc in amploare si complexitate.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.