PC Tools Internet Security 2011 urca pe locul 2 in testul Matousec

Matousec, realizeaza de mai bine de un an de zile teste complexe pe suite de securitate sau produse ce ofera protectie proactiva: HIPS, Behavior Blocking.
Testul lor este unul combinat: Firewall + Protectie Proactiva si ofera o imagine destul de buna asupra capacitatii de protectie oferita de un anume produs de securitate.
Nu este evaluata componenta Antivirus.


Produsele sunt supuse la 10 nivele de testare, fiecare continand un set specific de evaluari. Pentru a trece la nivelul urmator, programul testat va trebui sa acumuleze cel putin 50% din scorul maxim posibil al nivelului precedent.
Testele vizeaza protectia oferita de un soft de securitate in ceea ce priveste: conexiunile initiate pe diverse protocoale si porturi, gestionarea conexiunilor inbound\outbound, interceptarea si inregistrarea cuvintelor scrise la o tastatura (programe tip keylogger), injectarea unui cod intr-un alt proces, suspendarea\oprirea brusca a propriilor procese active, etc.
Pe scurt, sunt evaluate actiunile specifice unui malware.

De curand a fost evaluat noul produs PC Tools Internet Security 2011. Acesta a reusit un surprinzator scor de 99% protectie, trecand pe locul 2 in clasamentul Matousec, imediat dupa Comodo Internet Security.

pc tools internet security 2011 locul 2 matousecAvand in vedere detectia sa buna (98,1% in ultimul test AV-Comparatives.org), este un produs demn de luat in considerare pe viitor, incorporand tehnologia ThreatFire, firewall-ul Pc Tools si un antivirus cu o detectie imbunatatita.

Rezultatele detaliate ale evaluarii Matousec le gasiti aici:
https://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

4 responses to “PC Tools Internet Security 2011 urca pe locul 2 in testul Matousec”

 1. happyday

  chiar imi pare interesant pctools asta. in cam toate testele de specialitate a obtinut rezultate din ce in ce mai bune. ma bate gandul sa intalez versiunea trial…sa vaz, mai cuget…

  1. ocsi

   Sa vezi ce interesant o sa ti se para dupa ce-l instalezi si o sa-i cada pantalonii calculatorului tau. Poate da mana cu GData la consum.

 2. George

  Pare ok, pana mi-a blocat un joc (original).. nu m-a lasat sa il joc online.

 3. robertc

  E adevarat, merge un pic mai greu sistemul, dar nici asa..cred ca daca ai 2 g ram e super ok..in plus, eu mai am 4 produse de sec,(SAS,malwarebytes,dr web si asquared antimalware ce are 2 motoare de cautare ) din care doar 1 e activ pe el plus 5 antirootkit..da-ti seama ca trebuia sa fie inghetat demult al meu si nu e nicidecum asa..eu il am instalat pe un P4 3,2 Ghz si 2 Gb ram si merge super ok, nu mi-a cazut nici un pantalon,in schimb ca sa stearga trebuie sa iei licenta, dar are o acuratete rar intalnita..poate doar la spysweeper

Leave a Reply