Codul sursa Kaspersky a fost furat si e disponibil online

Cei de la Softpedia au sesizat ca intreg codul sursa al uneia dintre gamele de produse de securitate Kaskpersky a fost furat si acum e disponibil pe torrente si pe diverse site-uri de hosting. Conform descrierii ce a insotit fisierele sursa, codul aplicatiilor a fost furat din laboratoarele Kaspersky in 2008, ultimele modificari ale fisierelor datand din Decembrie 2007.

Codul este scris in C++ si Delphi si acopera si engine-ul anti-virus, dar si cele anti-phishing, anti-dialer, anti-spam, parental control samd. Versiunea Kaspersky nu e sigura, insa 8.0 corespunde cu acea perioada si ar putea candidatul perfect. Compania nu a reactionat inca la aceste dezvaluiri. Zvonurile cu privire la bresele de securitate ce le-au permis hackerilor sa fure codul sursa au continuat pana in 2009, aparand sugestii conform carora acestia l-au vandut.


Desi codul sursa e vechi de doi ani, valoarea sa pe piata este foarte mare, avand in vedere ca poate fi o sursa buna de documentatie pentru competitie. Cu siguranta acesta a suferit modificari, dar scheletul si engine-ul s-au pastrat pentru ca ar fi un consum de resurse impresionant sa rescrii o astfel de suita. Intr-o tara in care legile nu sunt drastice s-ar putea lansa o noua firma de AV-uri care sa porneasca de la codul sursa disponibil in acest moment pe Internet.

S-ar parea ca furtul a fost facut de un angajat al firmei ce acum sta la rece. Mai multe detalii aici.

via WorldIT

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

5 responses to “Codul sursa Kaspersky a fost furat si e disponibil online”

 1. Alex Baies

  Este vorba de Kaspersky Antivirus.

  1. Gabi

   “…si acopera si engine-ul anti-virus, dar si cele anti-phishing, anti-dialer, anti-spam, parental control samd…”

 2. catalin

  BOMBA BOMBELOR !!! :)))))))))))

 3. calin

  mare branza nu ma mira nimic:))

 4. alex

  ok si….pe unde ar putea fi gasit acest cod sursa pentru ca e un subiect de studiu foarte interesant?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.